NetSvab Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Gyakorlott videósoktól kérdezném, lehetséges két TV-kártyát egy idõben üzemeltetni_különbözõ egy idõben sugárzott TV mûsort felvenni egy géppel?
Halasi Miklós Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Persze, lehetséges, a legtöbb új kiadású program kezeli, vagy kezelni fogja. Fõleg a médiacenterek, de a ChrisTV 5.0-ásra is ígérték ezt a funkciót.
zoli19 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Nézni lehet a két különbözõ TV adást, de felvenni az már nem biztos, hogy menni fog! Nekem egy Pinnacle PCTVpro és egy Mercury PCI-os kártya van a gépemben. A két kártya két különbözõ TV vevõ kezelõ programmal tökéletesen mûködik egyszerre is. A felvétel is megy elméletileg, ennek fõ feltételei: - megfelelõ sebességû gép (egy Pentium4 384x288 MJPEG codec) - kompromisszum a felbontás és a tömörítõkodekek között (pl. MJPEG, 384x288 felbontás) - megfelelõen gyors videóvezérlõ (nem 3D-re) min. 128 bit (64bit-nél, vízszintes csíkok ugrálása várható, ha nagy a processzorterhelés) - Mono hangrögzítés (lehetõleg hardveresen szétválasztott "sztereo" csatornákon). Ez alatt azt értem, hogy nem a hangerõszabályzóval állítom be, hogy melyik kártya melyik csatornán szóljon, hanem ezt a kábelek bekötésével érem el. Ellenkezõ esetben nagy mértékû áthallás várható a két csatornán. - A két TV vevõ program azonos hangforrásra legyen állítva az egy hangkártyás felvételnél. - Sztereo felvételhez két hangkártya kell a gépbe (nagyon problémás, más chipkészletõvel lehetséges) - Képdobás és hangkimaradás várható a felvétel indításánál vagy megállításánál (nem törvényszerû programfüggõ) - A felvétel közbeni képkimaradás várható a megfelelõ processzorteljesítmény esetén is (valószínûleg a kártyák várakoznak míg megkapják a vezérlést) Én ezt nem tudom javasolni. Ha erre van szükséged, érdemes elgondolkozni egy asztali esetleg merevlemezes DVD felvevõ beszerzésén!
NetSvab Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Köszönöm a kimerítõ választ_ a jövõ az asztali DVD rekorder lessz!
Recommended Posts