vmarczi Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 hali! A Hp2175 multi- mba most lett töltve a fekete patron, és azóta nem lehet nyomtatni, mindig azt írja ki, hogy vegye ki a jobb patront, a jobb patron hibás stb. valami ötletetek ha lenne, megköszönném!
BáGyu Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Te töltötted újra, vagy esetleg egy önjelölt szakértõ? Tudni kell a patronoknak vörösréz érintkezõi vannak melyek nagyon érzékenyek az érintés okozta oxidációra, így akár egy rossz oxidálódott érintkezõ egy egész patront is selejtessé tehet!
nuddle Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Én anno két évvel ezelõtt pontosan így jártam, illetve kicsit rosszabbul, mert garis volt még a nyomtató, de a problémát követõen szervízbe kellett vinnem, ahol közölték, hogy csak eddig volt az. Azóta nekem magyarázhatják, hogy az utántöltöttel mennyit spórolok, nekem csak gyári patron mehet a nyomtatómba. Azzal még nem volt baj. De remélem a Te gondod is megoldódott.
nuddle Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ha van még érdeklõdõ, akkor egy kicsit körbejárhatnánk ezt a témát. Szerintem sokunknak okulásul szolgálna, ha bedobnánk a közösbe a tapasztalatokat. Személy szerint én az utángyártott és töltött patronoknak ellenzõje vagyok, mert rosszak a tapasztalataim. Ebbõl persze az is kiderül, hogy használtam már ilyet, tehát én is bedõltem az olcsóságnak. Nekem egy HP nyomtatóm volt, amiben 3 hónapig használtam utántöltött patront és egyrészt a nyomatok minõsége is gyenge volt, másrészt utoljára sikerült egy olyan patront kifognom, ami teleköpte a nyomtató belsejét. Mostanra az a véleményem alakult ki, hogy inkább kifizetem a drágább patront, mert egyrészt vérciki csíkosan elvinni egy ajánlatot, másrészt a garanciavesztéssel biztosan többet vesztettem, mint amennyit spóroltam a patronok árán. De ez már 2 éve volt és lehet, hogy azóta már sokat változott a helyzet. Az is igaz, hogy erre most már komoly ipar szervezõdött, amit nézve a saját bejegyzésemet és a fenntartók ötletességét, ha tetszik, ha nem én is megtámogatok. Elég ha csak annyit írok, hogy tintapatron.
deepfanatic Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Üdv! Én tavaly, vettem egy Photosmart nyomtatót. Grafikus tervek, printek 'elõnézeti' megtekintésére használom, gyakran fotót is nyomtatok vele. Amikor kifogyott a mellélkelt kezdõ patron -kisvárosban eleve- drágább eredeti patron helyett sporolósat vettem. A tapasztalat itt sem volt túl pozitív. A nyomatok gyakran pöttyösre sikerültek, a képek kontrasztjukat vesztve kerültek a papírra, ráadásul már kis idõ elteltével is fakultak. Túlságosan nem bosszankodtam rajta, elõre kalkuláltam a lehetõséggel a túlontúl elõnyös ár miatt, de elvetettem ezt az alternatívát és azóta inkább a drágább biztosra megyek.
nuddle Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Többnyire mindenki bedõl ezeknek az olcsó tintapatronoknak. Azok a legviccesebbek ebben a témában, amikor arról mesélnek, hogy a jobb minõségû utántöltött már egy kicsit drága!!! Szerintem ezeknek az utántöltött patronoknak annyi problémája van, hogy a nincs értelme velük bajlódni. Pocsék a nyomat Hamar fakulnak a színek Beköpi a nyomtatót Szerintem fotónyomtatásról egyszerûen nem lehet beszélni ezeknél a tintáknál.
nuddle Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Ahogy itt olvasom az egyik hasonló témával foglalkozó topicot, általában az utánöltött patronoknál mindig eljön az idõ, amikor egy kicsit odaköp arra az áramkörre, ami érintkezik a patronéval. Utána elég gyakori, hogy valami meghibásodás üti fel a fejét. Nem lehet, hogy meg tudja marni a felületet a tinta? Ismeri valaki ezeknek csak kis mértékben is az összetételét?
ProFiler Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Sajnos ezt a gyártók titokban tartják. Ciao.
nuddle Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ezen mondjuk, nincs mit csodálkozni, ez a saját fejlesztés lényege. Akkor inkább úgy kérdezem, hogy milyen lehet a kémhatása az anyagnak? Ha ennyit tudnánk róla, akkor az lehet, hogy magyarázatot adna a gyakori meghibásodásokra, amiket ezek az utántöltött cuccok okoznak. Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
mesant Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Ma már az utángyártott patronok esetenként majdnem olyan minõséget képviselnek mint az eredetiek. Nekem Canon Smartbase MP360-as multifunkci nyomatóm van, amihez a gyári fekete 1700, színes 3600. Utángyártottnál 300, 420. Nem mindegy. Tény azonban, hogyha kifogástalan nyomatot akar a user, akkor meg kell fizetni az eredetit.Azért választottam ilyen nyomatót, mert nem akartam 15 rugót fizetni egy patroncseréért(pl. HP)
BáGyu Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Én amióta nyomtatót használok igyekszem a patronokat magam tölteni! Elég hamar megtanultam az aranyszabályt, sose várd meg amíg a patronból kifogy a tinta ugyanis a legtöbben csak ekkor néznek, (persze ha nem akarnak sok pénzt költeni) más alternatív megoldások után. Node, ha a patron kiürül akkor feltételezhetõen a festék helyét elfoglaló levegõ a nyomokban megmaradó festéket be fogja szárítani, így az ideális keresztmetszetek amin a festék halad kritikusan leszûkül vagy el is záródik, és ezek után a tisztítás szinte lehetetlen! Tehát a boltokban kapható és nem "hivatalos" helyen történõ utántöltés következménye az amirõl itt fentebb is szó esett. Ha adhatok tippet akkor mindenkinek ajánlom a PhotoHoll-ban kapható, nagyon szakszerû leírással szerszámmal :!: ellátott készleteket, nagyon jó áron!
Zamm Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Kémhatás ide vagy oda. Azért azt lássuk, hogy nem mindegy, menyibe kerül a patron. Persze, lehet mondogatni, hogy csíkos vagy gyorsabban fakuló a cucc, de ha nincs pénzem originál patonra, és az utántöltött harmadannyi...!
Sanzi Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Én két évig használtam magam által utántöltött patronokat egy HP nyomtatóba, és semmi gondom nem volt velük. Kicsit macerás ugyan, meg nem is fotónyomtató, de az árt sem lehet összehasonlítani.
Razak_255 Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Nekem sajnos az a problémám, hogy a patront megtöltöttem és nem akar nyomtatni. Valakinek van valami ötlete? Dobható is akkor a patron? Valaki megtudna adni egy oldalt, ahol HP 336-os patronhoz mutatnának leírást? Vagy valaki letudná írni nekem privibe? Mondjuk Sanzi te?
BáGyu Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 A nyomtatóhoz telepített szoftverben van egy olyan hogy Nyomtatási eszközkészlet ebben a patronokat telinek mutatja? Valószínû, sõt több mint biztos reszetelni kell a patront! Viszont van egy rossz hírem, ezeknél a patronoknál van egy beépített biztonsági láncszem mely a festék "megromlása" után megakadályozza a nyomtatást!
vmiki Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Nekem az a problémám, hogy hiába újra lett töltve 0 %-t mutat és nem is nyomtat. Hibát jelez és nem csinál semmit. A nyomtatón is villog, hogy üres a patron. Ja és HP DeskJet 920 c
nagylacc Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Nos én vettem egy Lexmark X1190 multifunkciós nyomtatót benne a patronokkal. 1 hónap múlva már nem tudtam használni, mert a tinta nem volt hajlandó kijönni a patronból (heti 1-2 alkalommal használtam.) Vettem egy gyári fekete 17-es patront és pár hét alatt annak is vége lett. (a patron félig van) Ennyit a Lexmarkról.
BáGyu Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Ha még garanciás ne várj addíg amíg lejár! vmiki, Razak! Könyörgöm olvassatok vissza, vagy nézzetek körül, a feltöltött patronokat pl. HP resszetelni kell!!!!
BáGyu Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Bizonyos érintkezõket (a HP-nál) mindíg kettõt, le kell ragasztani! Elõször az egyiket és behelyezni, majd a másikat leragasztani és behelyezni, persze elõtte a másikat mindíg vedd le! A legegyszerûbb ha elmész egy PhotoHoll üzletbe és veszel készletet, jó tinta, kezdõknek kiváló leírás, tisztító anyag, kesztyû, fecskendõk! Ha van kedved a googl ban keress erre rá: refillinstructions vagy olvasgass itt, megéri!
Ati33 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Köszi a segítséget! Utánanéztem a http://www.refillinstructions.com/-on és sikerült megcsinálnom.
DJGABI Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Üdv! Canon 4400 nyomtatónál a zöld led villogása mit jelent? (csak azért írtam ide, mert úgy gondolom hogy a patronnal van összefüggésbe)
Recommended Posts