Pityke örm. Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 A történet elõzményei a múltba nyúlnak. Szereplõi egy PCTV Stereo Pro PCI, egy Win98 SE, egy PCI 2.2-es alaplap, és a Pinnacle PCTV tuner progi. Tapasztalatai, hogy a Pinnacle szerint a Windows sorozat a Milleniummal kezdõdik és a compliance szó jelentése náluk >>> minimum vagy legalább. Mindezek után már félve emeltem le a polcról a PCTV Hybrid Pro Stick-et és jó alaposan elolvastam, mi mindent írtak a csomagolására. Az USB 2.0 egyértelmûnek tûnt, a Pinnacle MediaCenterrõl sem volt kétséges, hogy a Pinnacle PCTV tuner progi valamiféle leszármazottja lehet, és a Designed for Windows XP logó sem riasztott el, hisz bármennyire is kerestem, nem találtam sehol az only szócskát, bár bevallom némi kétség merült fel bennem - tudva - hogy a Microsoft is egyre kevéssé támogatja Win2000 nevû gyermekét. S az aggodalmam nem volt alaptalan, a MediaCenter mint egy vásott kölyök, megtagadta a települést drága pénzen vett Win2000-es rendszeremre, mondván neki csak a WinXp felel meg. Minden más rendszer régimódi és elavult, és különben sem hallott még róluk sosem. A drivert sikerült kibányásznom és telepítenem, gondoltam majd csak találok hozzá valami alternatív és freeware tuner progit, ami hajlandó végre együttmûködni szeretett Win2000-emel. Próbáltam a ChrisTV-t és az ATV2000-et. Majd következett egy MediaCenter progi, a MediaPortal, hátha. Bár errõl kiderült, hogy szintén csak WinXp felett érzi jól magát, de legalább hajlandó volt települni... Én csak TV-zni szeretnék végre a gépemen! ír: Ha valakinek van ötlete, hogy milyen tuner progival (és hogyan) bírnám életre lehelni a Pro Stick-et Win2000 felett, kérem ossza meg velem. Már belefáradtam a próbálkozásba. ui: Képet sikerült elõcsalnom belõle, de a hanggal nem boldogultam.
Halasi Miklós Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Elsõ kérdésem: DirectX 9.0c fent van? Másrészt azért kötik szerintem XP-hez a drivert, mert az USB-rõl át kell húzni a hangot is. És azt szerintem csak az XP tudja (bár ne legyen igazam..) Másrészt tény, hogy a Pinnacle programhoz mindenképpen kell az XP a felület miatt. Abból is az SP2-es jó csak neki az utóbbi verziókhoz, mert leírták, hogy NET keretrendszerben fejlesztik.
Pityke örm. Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 DirectX 9.0c már régóta fent van, a device driver meg nem XP specifikus (csak a MediaCenter-ek), simán felment, két eszközként (hang és videó) jelenik meg az eszközkezelõben, ami a driver csomag felépítése alapján megfelelõ. (A .NET sem tûnik problémásnak, mert a keretrendszernek van Win2K változata, igaz nálam csak a 2.0 van telepítve.) A MediaCenter nem is hiányzik, csak a bizonyosság, hogy a Pinnacle kezelõfelületén keresztül vajon lenne-e hangja a Sticknek, de ezt csak XP mellett lehetne kideríteni. Látszólag minden rendben, de bármilyen módon állítom be a ChrisTV hangkezelési tulajdonságait, a Stick néma marad.
Halasi Miklós Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 A ChrisTV-ben úgy kell beállítani, hogy az eszközön jöjjön át a hang. Három hasonló kapcsoló is van benne, ezért érdemes kipróbálni mindegyiket. Viszont szerintem ez egy XP-s funkció, mármint az USB-n át való hangleképzés...
Pityke örm. Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Amelyik problémát nem lehet megoldani, azt néha érdemes megkerülni. Egy videomagnó hangkimenetét a hangkártyára kötve, bár ily módon kissé körülményesen (lemondva a DVB-T lehetõségekrõl) összebarkácsoltam valamit, ami már emlékeztet egy TV-re. De legalább használható a cucc, immár nem csak papírnehezéknek. Köszönet az ötletekért Miklós!
Reyorkin Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Kinéztem ezt a kis ketyerét magamnak egy Lenevo 3000 N100-as laptophoz. Szerintetek mennyire lesz jó a kettõ együtt? LINK1 LINK2 TV Recording Formats MPEG-2 in native DVB quality or (re-)compressed to quality levels DVD or DVD long MPEG-1 (VCD) DivX (HomeTheater/Portable/Handheld Profile) MPEG-4 (compatible with portable media players) Valószínûleg fõleg MPEG-2-ben vennék vele, viszont nem értem igazán azt a "native DVB quality or (re-)compressed to quality levels DVD or DVD long" részt. Ez mit jelent? Elõre is köszi!
Halasi Miklós Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Mivel a DVB-T adás MPEG-2-ben jön, ezért vagy natív felbontásban és minőségben "rögzíted" vagy újratömörítve (ami nem ajánlott).
Reyorkin Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Újabb kérdésem lenne ezzel a kis aprósággal kapcsolatban: A weboldalon azt írják, hogy ajánlott egy P4 2 GHz körüli CPU és min 256 MB RAM. A laptopban, amihez venném, egy T2300-as 1,6 GHz-es CPU és 512 MB RAM van. Szerintetek mûködni fog vele? (fõleg MPEG-2-ben rögzítenék, azt hiszem annak nincs olyan nagy rendszerigénye ) Elõre is köszi!
bnagy618 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Ez engem is érdekelne, valamint hogy mindennemű külső egyéb csatlakozás nélkül működik? Gondolok itt arra hogy az oldalából kilógó kábelek csak kimenetek? Csatlakoztatni a működés érdekében nem kell sehova (USB-t leszámítva) http://www.pinnaclesys.com/images/G330e_w_adaptor_midres.jpg? (nootebook-hoz kellene)
suzuki Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Tegnap vásároltam 1 pro stick 340-et.A probléma az hogy mûholdas adást szeretnék néni rajta,de hang nincs rajta akármit csinálok vele.Tud valaki segíteni ebben? Köszönöm
Recommended Posts