Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick (PCTV 320e)

Recommended Posts

Posted

A történet elõzményei a múltba nyúlnak. Szereplõi egy PCTV Stereo Pro PCI, egy Win98 SE, egy PCI 2.2-es alaplap, és a Pinnacle PCTV tuner progi. Tapasztalatai, hogy a Pinnacle szerint a Windows sorozat a Milleniummal kezdõdik és a compliance szó jelentése náluk >>> minimum vagy legalább.

Mindezek után már félve emeltem le a polcról a PCTV Hybrid Pro Stick-et és jó alaposan elolvastam, mi mindent írtak a csomagolására. Az USB 2.0 egyértelmûnek tûnt, a Pinnacle MediaCenterrõl sem volt kétséges, hogy a Pinnacle PCTV tuner progi valamiféle leszármazottja lehet, és a Designed for Windows XP logó sem riasztott el, hisz bármennyire is kerestem, nem találtam sehol az only szócskát, bár bevallom némi kétség merült fel bennem - tudva - hogy a Microsoft is egyre kevéssé támogatja Win2000 nevû gyermekét. S az aggodalmam nem volt alaptalan, a MediaCenter mint egy vásott kölyök, megtagadta a települést drága pénzen vett Win2000-es rendszeremre, mondván neki csak a WinXp felel meg. Minden más rendszer régimódi és elavult, és különben sem hallott még róluk sosem. A drivert sikerült kibányásznom és telepítenem, gondoltam majd csak találok hozzá valami alternatív és freeware tuner progit, ami hajlandó végre együttmûködni szeretett Win2000-emel. Próbáltam a ChrisTV-t és az ATV2000-et. Majd következett egy MediaCenter progi, a MediaPortal, hátha. Bár errõl kiderült, hogy szintén csak WinXp felett érzi jól magát, de legalább hajlandó volt települni...

Én csak TV-zni szeretnék végre a gépemen! :Sír:

Ha valakinek van ötlete, hogy milyen tuner progival (és hogyan) bírnám életre lehelni a Pro Stick-et Win2000 felett, kérem ossza meg velem. Már belefáradtam a próbálkozásba. :(

ui: Képet sikerült elõcsalnom belõle, de a hanggal nem boldogultam. :upsz:

Halasi Miklós
Posted

Elsõ kérdésem: DirectX 9.0c fent van? Másrészt azért kötik szerintem XP-hez a drivert, mert az USB-rõl át kell húzni a hangot is. És azt szerintem csak az XP tudja (bár ne legyen igazam..) Másrészt tény, hogy a Pinnacle programhoz mindenképpen kell az XP a felület miatt. Abból is az SP2-es jó csak neki az utóbbi verziókhoz, mert leírták, hogy NET keretrendszerben fejlesztik.

Posted

DirectX 9.0c már régóta fent van, a device driver meg nem XP specifikus (csak a MediaCenter-ek), simán felment, két eszközként (hang és videó) jelenik meg az eszközkezelõben, ami a driver csomag felépítése alapján megfelelõ. (A .NET sem tûnik problémásnak, mert a keretrendszernek van Win2K változata, igaz nálam csak a 2.0 van telepítve.) A MediaCenter nem is hiányzik, csak a bizonyosság, hogy a Pinnacle kezelõfelületén keresztül vajon lenne-e hangja a Sticknek, de ezt csak XP mellett lehetne kideríteni.

Látszólag minden rendben, de bármilyen módon állítom be a ChrisTV hangkezelési tulajdonságait, a Stick néma marad.

Halasi Miklós
Posted

A ChrisTV-ben úgy kell beállítani, hogy az eszközön jöjjön át a hang. Három hasonló kapcsoló is van benne, ezért érdemes kipróbálni mindegyiket. Viszont szerintem ez egy XP-s funkció, mármint az USB-n át való hangleképzés... :hááát:

Posted

Amelyik problémát nem lehet megoldani, azt néha érdemes megkerülni. 8)

Egy videomagnó hangkimenetét a hangkártyára kötve, bár ily módon kissé körülményesen (lemondva a DVB-T lehetõségekrõl) összebarkácsoltam valamit, ami már emlékeztet egy TV-re. De legalább használható a cucc, immár nem csak papírnehezéknek. :hááát:

Köszönet az ötletekért Miklós! :)

Posted

Kinéztem ezt a kis ketyerét magamnak egy Lenevo 3000 N100-as laptophoz. Szerintetek mennyire lesz jó a kettõ együtt?

LINK1

LINK2

TV Recording Formats

• MPEG-2 in native DVB quality or (re-)compressed to quality levels DVD or DVD long
  • MPEG-1 (VCD)
  • DivX (HomeTheater/Portable/Handheld Profile)
  • MPEG-4 (compatible with portable media players)
Valószínûleg fõleg MPEG-2-ben vennék vele, viszont nem értem igazán azt a "native DVB quality or (re-)compressed to quality levels DVD or DVD long" részt.

Ez mit jelent?

Elõre is köszi!

Halasi Miklós
Posted

Mivel a DVB-T adás MPEG-2-ben jön, ezért vagy natív felbontásban és minőségben "rögzíted" vagy újratömörítve (ami nem ajánlott).

• 2 weeks later...
Posted

Újabb kérdésem lenne ezzel a kis aprósággal kapcsolatban:

A weboldalon azt írják, hogy ajánlott egy P4 2 GHz körüli CPU és min 256 MB RAM.

A laptopban, amihez venném, egy T2300-as 1,6 GHz-es CPU és 512 MB RAM van.

Szerintetek mûködni fog vele? (fõleg MPEG-2-ben rögzítenék, azt hiszem annak nincs olyan nagy rendszerigénye :hááát: )

Elõre is köszi!

Posted

Idõközben kiderült, mûködik.

• 2 years later...
Posted

Tegnap vásároltam 1 pro stick 340-et.A probléma az hogy mûholdas adást szeretnék néni rajta,de hang nincs rajta akármit csinálok vele.Tud valaki segíteni ebben?

Köszönöm