Bécy44 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Sziasztok! Van egy kis problémám. Van egy gigabyte K8NF9 Ultra alaplapom. Nincsen vele semmi különösebb gond, de van egy nagyon bosszantó jeleség. A windowsba nem megy valamiért az Amd qool and quiet rendszer, mert a markfanload.dll nem tudja betölteni! Ez az hibaüzenet csak néha jelenik meg! De a processzor hûtõm mindig a max. fordulaton megy. Az a baj hogy ez elötte ment szépen de egyszer csak elromlott. Már az Xp-t is újra raktam, de nem lett jobb a helyzet! Segítsetek!
ProFiler Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 A BIOS-ban engedélyezve van a C'n'Q? Ciao.
Bécy44 Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 Szerintem igen! Tudtommal nincsen ilyen opció,én csak a Enable fan controlt kapcsoltam be! De azért megnézem majd! Megnéztem a Biost nincsen benne ilyen opció! Egyszerûen nem értem! Pedig mûködött!
ProFiler Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Mintha verset írtál volna. Egyébként próbáltad már újratelepíteni az AMD processzorod driverét és a progiját? Ciao.
Bécy44 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Köszike! Nem nem telepítettem még ilyen programot! Hol van ilyen,mi a neve? Csak az alaplaphoz kapott Cd-t raktam fel de az felrak mindent a Cool'n Quiet is! Már Bios resetet is csináltam hátha bebillent az alaplap. Szia!
ProFiler Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Végülis az alaplap CD-jén is megtalálni ezt, de pl. az AMD oldaláról le is tudod tölteni. Ciao.
Bécy44 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Na, nem jutok semmire sem! Azért nem értem mert a Biosba már átállítottam manual controllra de így se csinál semmit! Szerintem hardwares gond lesz vele! azt hiszem felhívom majd a boltot ahol vettem,de nem várok túl sok jót! Van még valami ötleted? Szerinted szoftveres gond lesz?
Gereby Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Te tényleg verset írsz... A rímekre ügyelj! A poént félretéve: Elõször telepítsd az AMD drivert >>INNEN<<. Az energiagazdálkodást a windowsban állítsd minimális energiagazdálkodásra. Ha így se megy, akkor BIOS frissítés. Egyébként nálam is csak az órajelet veszi le. Szoftverrel szabályozok.
hajdupg Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Sziasztok! Légyszi, segítsetek! ASUS M2V alaplapom van, és a C'n'Q-t szeretném beélesíteni (A64 3200+, EAX1600PRO ha érdekes). A BIOS-ban engedélyezem, OK -> XP betölt -> amikor viszont be akarnám kapcsolni a minimális energiagazdálkodást, akkor néhány másodperc múlva lefagy a gép. Az en.gazd.-t csak csökkentett módban tudom visszaállítani. Valami driver probléma lehet?
ProFiler Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 De miért kapcsolod be a minimális energiakazdálkodást? Ezt a C'n'Q megcsinálja. Ciao.
hajdupg Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 :) Azért, mert nekem nem csinálja meg... /Kérdés: a Q-fan opciót kellene engedélyeznem a BIOS-ban?/
hajdupg Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Feltettem a proci driverét, az alaplapi CD-n található drivert, illetve amit a VGA-hoz kaptam Catalyst Center-t.
Gereby Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Szedjél le az AMD-tõl, nVidiától, meg az ATItól friss drivereket!
ProFiler Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 a Q-fan opciót kellene engedélyeznem a BIOS-ban?/ Ez ettõl független. Ez az alaplapi hõmérsékletre reagáló ventillátor-fordulatszámszabályzó. Ciao.
nagyjani Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Ha a Q-fan-t kikapcsolom, nekem is felpörög a proci ventillátora. Szerintem ha minden más rendben, akkor engedélyezni kell.
Recommended Posts