Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Server Longhorn


ProFiler

Recommended Posts

ProFiler

2007 elejére ígérik a Server Longhorn Beta 3-as verzióját. Ki mit tud errõl az új operációs rendszerrõl? Netán jobb lesz, mint a Vista? Annyit olvastam csak róla, hogy elvileg gyorsabb lesz és komolyabb adminisztrációs lehetõségekkel fog rendelkezni. Nagyon érdekesnek tûnik.

 

Microsoft Windows Server Longhorn

 

A kódnév mégiscsak életképes marad? :pislog:

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
GyorgyM_MS
2007 elejére ígérik a Server Longhorn Beta 3-as verzióját. Ki mit tud erről az új operációs rendszerről? Netán jobb lesz, mint a Vista? Annyit olvastam csak róla, hogy elvileg gyorsabb lesz és komolyabb adminisztrációs lehetőségekkel fog rendelkezni. Nagyon érdekesnek tűnik.

 

A kódnév mégiscsak életképes marad? :pislog:

 

Ciao.

A kettő természetesen nem hasonlítható össze. Az LHS rendelkezni fog a Vista újdonságainak nagy részével (Aero (bütyköléssel), search, etc.)

Van pár dolog ami nem lesz ugyanakkor benne: ez jelenlegi ismereteim szerint a Mobility Center és a Bitlocker wizard (a Vista Ultimate része, ám az LHS-ben lesz a "sima" Bitlocker csak a grafikus wizard nem lesz a konfigolására).

 

Semmiképp sem mondható, hogy az LHS gyorsabb. Ugyanaz az alrendszer nagy része mint a Vistánál, a telepített Role-ok/Feature-ök tovább növelik a terhelést (mivel szerverről van szó.).

 

Az adminisztrációs lehetőségek ha a Vistás részeket tekintjük (Remote Desktop, WMI) - változatlanok, a szerver feature-öket ugyanúgy távolról lehet felügyelni majd.

 

További kérdéseknél is állok rendelkezésre :)

 

üdv

g

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Oke

Kipróbáltam a Windows Server 2008 Beta3 Standard-ot. Nagyon tetszik, gyors és stabil. A telepítés szörnyen lassú volt. Ahhoz képest, hogy béta, elég jó. A drivereket is felismerte, kivétel az SM Bus Contlorell-t. Amire elkészül egész jó operációs rendszer lesz belõle. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...