Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sony Vegas vs Adobe Premiere El. 3 vs Pinnacle Stud. Plus 10

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Új videó szerkesztõt vennék, melyiket ajánljátok?

Mást is hozzávehettek.

Halasi Miklós
Posted

Hiába vagyok Pinnacle fan, sajnos a 10-es verziót nem ajánlhatom. Akkor inkább a Premiere Elementset. ;)

Posted

Elmondod, miért? A vegast miért nem? Fõleg a szolgáltatásaik érdekelnének. :)

Halasi Miklós
Posted

A Studio sajnos instabil, mert új motorral régi felületet próbálják összehozni, de nem sok sikerrel. A Premiere Elements olyan, mint a nagyobbik változata és sokat tud, a Vegast viszont nem ismerem.

Posted

Ha jól tudom a Sony Vegas analóg forrásból is tud felvenni, pl. TV-tuner, webkamera. A Premiere Elements 4 még nem tudott, csak digitális forrásból. Az 5. verzió nem tudom változott-e etéren. Bár nem hiszem, hogy ennek sok gyakorlati jelentősége lenne.

A vegas-nak jó topikja van a fórumon, biztos sokan tudnának segíteni.

A Premiere Elements-et és Pro-t is sokan használják ebben is sokan tudnának segíteni a fórumon.

Halasi Miklós
Posted

Akkor javítalak: a Premiere Elementsnek még csak három verziója van és a harmadik már támogatja az analóg forrást (miért kellett ennyi évnek eltelnie, hogy az Adobe erre rájöjjön... :hááát: )

Posted

Szerintem akkor már inkább Vegas. Az elements-et szerintem felesleges megvenni. http://www.adobe.com/products/premiereel Itt nézd meg a bemutatót!

Akkor már ott a Movie Maker ami ingyenes, és nem is annyira használhatatlan... Ha premiere, akkor már pl. 6.5, pro 1.5. Ezek talán még megfizethetõek...

A Vegas meg talán már nem annyira csak amatõröknek készült.

Posted

Azért annyira nem vagyok kezdõ. Több éve Power Directort használok, sok jó, automatikus funkciója van. Bár én inkább magam állítgatok be mindent. Azonban úgy érzem már jó ideje, hogy több ötletem van, mint amit a progi tud. Ezért keresek újjat.

Ha tudtok pár dolgot írhattok is a progikról, hogy melyik miben jobb a másiknál. Pl. szeretném megcsinálni, hogy egy PIP ablakot tetszõleges formára alakítsak és tetszõlegesen mozgathassak... :ötlet:

Továbbá bár nem mindegy az ár (Vegas mennyibe kerül és hol forgalmazzák? PCW tervezi felvenni a webáruházba?) sem, azért abba sem szeretnék belefutni, hogy megveszek vmit és alig tud többet az elõzõnél.

Posted

Töltsd le az ingyenes demo-kat és próbáld ki.

Vegas Movie Studio+DVD Platinum Edition 7.0: Link.

Vegas Movie Studio+DVD 6.0: Link.

Adobe Premiere Elements 3: Link.

Posted

Talán tegyél úgy, mint nagybevásárlás elõtt: írd össze az elvárásaidat röviden, és keress rá a kulcs gondolatokra. Mindenkinek sajátos szempontjai szerint kell választani, mivel egy-egy ilyen progi már hosszasabb betanulást igényel, és kár lenne elpazarolni az idõt egy nem megnyerõ verzióra. Tényleg, ki mit is ért használható multimédiás program alatt? Nekem pl. tetszik az Adobe Premiere Elements 3.0, de: tudhatna 5.1-es hangot, jó lenne ha kisebb hardwer terheléssel menne, rögzíthetne analóg jelet, stb.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok Vegas mesterek!

Sony Vegas 4-el próbálkozok, majdnem mindenen eligazodok, de a hanggal bajban vagyok.

Nem tudom, hogy-hogyan kell megcsinálni, hogy a videó hangját lehalkitsam, a kisérõ zenét

meg felerõsitsem. hiába jelölöm ki az idõvonalon azt a hangrészt amit halkitani akarok, lehalkitja

végig az összes videó hangot.

Ti biztos tudjátok rá a választ, kérlek benneteket, hogy segítsetek.

Köszönettel!

Pista

Posted

Próbálgatom a Premiere Elements 3 próba verzióját. A windows -> DVD Layout-ból megnézhető Marker előnézeti ablaknál Link nem találom a gyári DVD menüket. A próbaverzióban nem lennének? Kiváncsi lettem volna mennyit bővítettek ezen.

Amúgy szerintem nagyon jóra sikerült a program. Tetszik.

@oregharcos: itt a vegas topik: Link. Biztos tudják a választ.

Posted

Lenne egy biztos tippem: Sony Vegas 6

Hogy miért?

A pinnacle stúdiót én is használtam, de az olyan a vegashoz képest, mint a paint a photoshophoz képest. 8)

A premier is nagyjából olyan mint a vegas, csak nekem kevésbé felhasználóbarátabb a felülete. De az sem rossz, valószínû megszoktam a vegast, ezért mondom.

Ha komolyabban gondolod mindenképp vegas vagy premier, de a vegast könnyebb kezelni. :hááát:

A premier viszont együttmûködik a photoshoppal, amíg a vegas a sound forge-al.

Tényleg a Sound forge milyen? Írjatok már róla pár szót, rég szeretném megszerezni.

Egyébként a torrentekrõl bármelyiket letöltheted ingyenesen és kipróbálhatod, melyik jobb. Veszteni nem veszthetsz.

Posted

Nekem pl. pont a Premiere Elements felülete egyértelmû (Premiere Pro 2 után). Vegas 6 megvan ugyan, de nem tudnék végigvinni rajta projektet.

Posted

Ezért mondtam, hogy valószínû azért mert megszoktam. Én meg a premiert nem tudom kezelni :Sír:

Posted

" nem találom a gyári DVD menüket"

A Create DVD, Title Templates-nél lenyitod a fület, majd ismét és kiválasztod a megjelenõ elõnézetet, ráhúzod a Monitor ablakra.

Posted

Köszönöm a sok észrevételt!

Úgy néz ki, hogy a vegast próbálom ki komolyabban. Az adobe.. felülete nem tetszik annyira.

És nyomós érv, hogy átnézve a topikokat a vegashoz több ötlet, részletesebb leírás társul.

Üdv: :)

Posted

Szerintem 25000Ft-ért a Premiere Elements a nyerő. Ugyan azt tudja mint a Vegas. Valószínű az újság is ezt fogja favorizálni mint a 100.000 Ft-os Vegas-t. (joggal)

Ha otthoni (kezdő) videószerkesztő vagy se a Vegas, se a Premiere Elements tudását nem fogod kihasználni.

Posted

Ráadásul ezért a pénzért ugyan az a mpeg-2 codek dolgozik a Premiere Elementsben, mint a Premiere Proban, ami jelenleg a legjobb videó szerkesztõ szoftver. A Vegas "csak" az ötödik.

Posted

És mi az elsõ négy? :hááát:

Ilyenek mint pl.: Fire equpid...ezeket stúdiók használják élõ vágásra, vagy csak pc-s a lista?

Egyébként az ár mióta számít? :pislog: Hogyha az összes letölthetõ. ;)

Halasi Miklós
Posted
Egyébként az ár mióta számít? :pislog: Hogyha az összes letölthető. ;)

Nem tudom, de nekem számítana, ha lejár a próbaverzió és meg kell venni... ;)

Posted

Nálam ez az az összehatár, amit még kiadnék egy szoftverért.

Posted

Nem tudom, de nekem számítana, ha lejár a próbaverzió és meg kell venni... ;)

Nem csak próbaverziókat lehet a netrõl letölteni ;)