Sanzi Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Szeretnék >>>ERRE<<< a Blogra egy Flash alapú zene lejátszó részt. Csak egy Play, meg egy Stop gomb lenne, és egy mp3 kellene, hogy induljon, és megálljon. Mivel a Flash teljesen idegen számomra, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit merre. Szeretném, ha lenne egy vállalkozó kedvû, aki lépésrõl-lépésre végig segít, és fogja a kezem, mivel abszolút idegen minden. Esetleg egy részletes (a hangsúly a részletes szón van) tutorial is megfelelne. Sürgõs lenne, mivel már csak ez hiányzik a Blogból, és "adnám át" a tulajdonosának. Ezer köszönet elõre is! u.i.: >>>EZT<<< találtam neten, de a marmadik oldalnál elakadtam. Ezt hogyan tudom megvalósítani Macromedia Flash Professional 8-ban?
payskin Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Végigcsináltam, de nem működik, nem tudom, miért. Hol akadtál el? Amikor azt írja, hogy Plus > Actions > Movie Control > Play, az a 8-asban Plus > Global Functions > Timeline Control > Play, de szerintem jobban jársz, ha simán begépeled a kódot. (Magyar billentyűzet kiosztásnál pontosvesszőt a Ctrl+Shift+vesszővel tudsz írni.) A 7-es pontban fogalmam sincs mit csinál, azt kihagytam. Nem gondolom, hogy ez volna a baj. A 8-asban nincsenek ilyen Gel Gombok, de van két másik Playback gombcsalád (Flat meg valami más), amúgy tök teljesen mindegy a script szempontjából. Szóval több probléma is van: 1. Ha csak simán elindítom a "movie"-t az Enterrel, akkor az helyből nem áll meg az első frame-en, nem tudom miért. Ha Test Movie-t nyomok, akkor nem csinálnak semmit a gombok, dettó nem tudom, miért. Meglátszik, hogy féléve nem vettem elő a Flash-t, bocsesz...
h.arpad Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 A Flash-hez járnak tutorial-ok, a Samples and Tutorials könyvtárban vannak. A Flash Help (F1)\Using Flash\Working With Sound -ban minden ott van. Ez feltételezi, hogy az alapokkal tisztában vagy. De ha jól emlékszem, ezt mintha valahol már kérted volna, és felajánlottam, hogy segítek. Kb. így képzelném el az egészet: Másolatot készítesz a gombokról, egy, a kép fölötti layer-re teszed és button tulajdonságot adod nekik (Convert to Symbol). Beimportálod az MP3-at (nem muszáj), adsz egy instance name-et neki, majd az OnRelease ActonScript paranccsal (hivatkozva az instance name-re) megadod, hogy mit játsszon le. Ugyanezt a stop gombbal is eljátszod. De a Help-ben nálam sokkal okosabb emberek leírták már, nem tudok mit hozzátenni. Szerk: OK, megkaptam, igaz késve. Na, próbálkozom vele, de a zene váltása húzós lesz.
Sanzi Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 @Balázs Az 5-ös, és 6-os pontot nem értem. Mit kell csinálni a gombokkal? Ja, és az utána következő pontot semi, mivel sehol nem találtam ezt a funkviót, hogy: Click on the View Options button and select: Normal Mode. @h.arpad Köszi a segítséget! Holnap megnézem az általad említett könyvtárat, remélem ott lesz majd egy kis segítség. u.i.: Mindenhol ezzel a "Stage"-gel vannak megáldva, hogy oda adjam hozzá. Ez micsoda is? (Egy PrintScreen és piros karika párosból megértem... )
h.arpad Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Mûködik. Már csak egy valamire lenne szükségem: a pontos URL-re, ahova a zene.mp3 fájlt feltöltöd, és küldöm a .fla-t és az .swf-et. Nem kell importálni, úgy sok ideig töltõdne, hanem sima streaming MP3 jó volt.
payskin Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Stage = színpad = maga a Flash dokumentum (a fehér ott a képernyõ közepén)!
Sanzi Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 @h.arpad El nem tudod képzelni, hogy milyen hálás vagyok!!!! Nagyon szépen köszönöm! Hát, még ha le is írnád röviden, hogy hogyan kell csinálni ilyet, és akkor legközelebb én is tudok. És nem tudom elégszer írni, hogy mennyire köszönöm! h.arpad :olé:
h.arpad Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Csak 10 perc volt, tényleg, szóval szívesen. Igazából a 'Behaviors' volt újdonság benne... Mivel megígértem, leírom, hogy hogy csináltam (lehet, hogy van egyszerűbb módszer, nem néztem utána, csak a súgót vettem igénybe a Behaviors -höz): 1. A (jobb klikk)->Document Properties...-ben megadod, hogy mekkora legyen a munkafelületed (jelen esetben ugye 111*35 px.) 2. Import->Import to Stage-dzsel (Ctrl+R) beimportálod a bitképet. 3. Fent a Timeline felirat alatt vannak a Layer-ek. A Layer1 fölé teszel még egyet: (jobb klikk a Layer 1 feliratra)->Insert Layer... Alapértelmezetten a jelenlegi fölé kerül egy Layer 2. Erre kattintasz, és most ebben dolgozol: 4. Mindkét gomb fölé (természetesen a felső, üres Layer 2-ben) egy-egy (méretükkel egyező) kört rajzolsz, a körvonalat kitörlöd, csak a kitöltés maradjon, mindegy(!), hogy milyen színű. 5. Mindkét körrel megcsinálod:(jobb klikk - a körre)->Convert to Symbol..->(a név marad változatlan)->Button->OK 6. Dupla kattintással bemész a szimbólum (jelen esetben gomb) időegyenesébe.- A Timeline-nál azt látod, hogy: Scene 1 | Symbol 1 (ld. ábra). Úgy térhetsz vissza az előbbi munkafelületre, ha a Scene 1-re kattintasz. 7. Mindkét gombbal megcsinálod: az időegyenesen az Up kockára mész, és kitörlöd (Delete gomb ). Ezután a gombok átlátszóak leszek, csak találati felületet kapnak (Hit). 8. Visszamész a Scene 1-re. Első gombra (ez lesz a lejátszás) klikk ->(Menüsor: )Window->Behaviors. Egy kis ablak jelenik meg, Behaviors címmel. 9. ('+' gomb = Add Behavior) -> Sound -> Load Streaming MP3 file. URL- nek megadod az elérési utat (pl. zene/mp3), instance névnek mondjuk: sound1 . Ugyanennek a gombnak még egy viselkedést adsz, az előző után: + -> Sound -> Play Sound -> ide jön az instance név: sound1 . 10. A stop gomboddal egyszerűbben végzel, mert ott tulajdonságnak csak a Sound -> Stop all Sounds -> (figyelmeztető ablak ->) OK viselkedést adod. 11. A munkát a (Menüsor: ) File->Export..->Export Movie->(fajl_nev)->Mentés -sel mentheted. Az alapbeállítások mehetnek, de a JPEG Quality-t érdemes 100%-ra venni, szebben néz ki, és ilyen kis méretnél semmi értelme jobban tömöríteni.
zidan Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Hello! Ezzel a módszerrel készítettem el az mp3 lejátszót, de gyorsabban játsza le a weboldalon, mint a ha egyedül a .swf állomány játszanám le. Miért van? így rakom be a weboldalba: <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="150" height="40"> <param name="movie" value="sound_play.swf" /> <param name="wmode" value="transparent" /> <param name="bgcolor" value="#CECED5" /> <embed src="sound_play.swf" width="150" height="40" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" bgcolor="#CECED5"></embed> </object> Segítséget elõre is köszönöm. zidan
Recommended Posts