Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LPT

nagyi51

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet Mindenkinek!

Láttam hogy szinte minden portról van már téma, de az LPT-rõl nincs.

Nekem pedig pont az kellene. Gondoltam akkor nyitok egyet :D

Diplomamunkámhoz kell vagy kellene az LPT vezérlése, s gondoltam Delphiben fogom ezt megtenni.

Én egy olyan ember vagyok aki szeret mindent az elején kezdeni ezért egyenlõre csak a ledek villogtatásánál tartok. Bár már itt is elakadtam párszor :gonosz: Tulajdonképpen ilyennel eddig soha nem foglalkoztam.

A Delphihez a TVicLPT csomagot installáltam fel. Azt mondják ez a legjobb!? Én ezeddig meg vagyok elégedve vele. Bár most találkoztam egy problémával (ezért is írok):

- elindítom a ledeken a "KIT effektust" (ledek villognak egymás után elejétõl végéig, majd vissza) egy gombbal. A probléma pedig az hogy nem tudom megállítani õket pl. egy másik gombbal.

Aki tud nekem segíteni, vagy csak úgy a témával kapcsolatban akar írni...nyugodtan írjon, hisz ezért hoztam létre.

Easy Rider, Öcsém!

• 2 weeks later...
Posted

Ha esetleg nem így tetted, akkor csináld azt, hogy készítesz egy saját függvényt, mint pl TForm1.Stop(Sender: TObject) és amikor a gombbal elindítod a ledeket, akkor annak a gombnak az OnClick eseményéhez hozzárendelet ezt a függvényt (pl. Button1.OnClick := Stop). A Stop függvényben pedig egy ugyanilyen hozzárendelés kell, csak épp az ellenkezõje, amikor az eredeti kattintásfüggvényt rendeled a gombhoz, valamint ide teheted a ledeket leállító utasításodat. Elvileg így mûködnie kéne. Ha nem megy, érdemes a ledeket villogtató ciklusba (amennyiben abban van) elhelyezni egy Application.ProcessMessages hívást, hogy a program le tudja kezelni az üzeneteket, miközben fut a ciklus.

Üdv, ToMikaa

• 2 weeks later...
Posted

Köszönöm válaszod, bár sajna közbejött most pár dolog és nem tudom tovább próbálgatni a villogtatást :Sír: De ha ezt letudom akkor majd visszatérek ledekhez is és megnézem hogy mûködik e amit írtál.

Még1x kösssssssssssssssssz :D