nagyi51 Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Üdvözlet Mindenkinek! Láttam hogy szinte minden portról van már téma, de az LPT-rõl nincs. Nekem pedig pont az kellene. Gondoltam akkor nyitok egyet Diplomamunkámhoz kell vagy kellene az LPT vezérlése, s gondoltam Delphiben fogom ezt megtenni. Én egy olyan ember vagyok aki szeret mindent az elején kezdeni ezért egyenlõre csak a ledek villogtatásánál tartok. Bár már itt is elakadtam párszor Tulajdonképpen ilyennel eddig soha nem foglalkoztam. A Delphihez a TVicLPT csomagot installáltam fel. Azt mondják ez a legjobb!? Én ezeddig meg vagyok elégedve vele. Bár most találkoztam egy problémával (ezért is írok): - elindítom a ledeken a "KIT effektust" (ledek villognak egymás után elejétõl végéig, majd vissza) egy gombbal. A probléma pedig az hogy nem tudom megállítani õket pl. egy másik gombbal. Aki tud nekem segíteni, vagy csak úgy a témával kapcsolatban akar írni...nyugodtan írjon, hisz ezért hoztam létre. Easy Rider, Öcsém!
ToM2oo4 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Ha esetleg nem így tetted, akkor csináld azt, hogy készítesz egy saját függvényt, mint pl TForm1.Stop(Sender: TObject) és amikor a gombbal elindítod a ledeket, akkor annak a gombnak az OnClick eseményéhez hozzárendelet ezt a függvényt (pl. Button1.OnClick := Stop). A Stop függvényben pedig egy ugyanilyen hozzárendelés kell, csak épp az ellenkezõje, amikor az eredeti kattintásfüggvényt rendeled a gombhoz, valamint ide teheted a ledeket leállító utasításodat. Elvileg így mûködnie kéne. Ha nem megy, érdemes a ledeket villogtató ciklusba (amennyiben abban van) elhelyezni egy Application.ProcessMessages hívást, hogy a program le tudja kezelni az üzeneteket, miközben fut a ciklus. Üdv, ToMikaa
nagyi51 Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Köszönöm válaszod, bár sajna közbejött most pár dolog és nem tudom tovább próbálgatni a villogtatást ír: De ha ezt letudom akkor majd visszatérek ledekhez is és megnézem hogy mûködik e amit írtál. Még1x kösssssssssssssssssz
Recommended Posts