argo28 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Üdv! Hogyan lehet 2 db samsung sata 2 es hdd-t feltenni úgy, hogy az egyiken már van OS /operacios rendszer/ és 2 db partíció?
BáGyu Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 De úgy dugd, ahogy az alaplap kézikönyvében le van írva, mivel van elsõdleges és másodlagos SATA csatoló!
argo28 Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 igen, a ch0 az a mnaster es arra teszem az OS-os hdd t , az ch1 re az ujat. de allandoan keri a bootlast ha a biosban az ADVANCED PCI/PnP Settings nel - PLUG and PLAY o/s nal A YES T VALASZTOM akkor a win xp bootolna?
BáGyu Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Erre sajnos nem tudok felelõséggel válaszolni, bocs. Esetleg próbálgasd.
nagyjani Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 A biosban ki kell választani a HDD-k sorrendjét is bootoláshoz, nem elég csak a bootsorrendet. A plug and play OS nem érdekes.
argo28 Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 a SATA 378 az mi a fene, nekem az disable ha azt bekapcsolom akkor elvileg fog uzemeleni
nagyjani Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 A bios látja egyáltalán a lemezeket? Ha igen, akkor csak a sorrend lehet a gond. Azt gondolom, hogy másik gépen volt telepítve az oprendszer, és ha bootol is nem hiszem, hogy egy más alaplappal betölti az oprendszert.
argo28 Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 se az alaplap se az os hdd nem valtozott, csak melle kerult 1 db 400 gb sata 2 es hdd. igen. megjelenik mint 1st es 2nd via... stb hdd es engedelyeztem a 378-as csatornat a chipsetnel bios frissitese is volt mar nem tudom mit tegyek. a jumpereket h rakjam?
Gereby Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Használd a SHIFT-et meg a mondat végi írásjeleket, mert bajok lesznek! Az ékezetekről nem is beszélve... Üdv.:Gereby
nagyjani Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Már értem. Akkor a bios is látja őket, az jó. Akkor pedig mégis csak az újon keresi a rendszert. Valahogyan előre sorolhatta az újat. Kell lenni valahol a Te biosodban is olyan menünek, ahol a hdd-k sorrendje állítható! A jumperrel csak korlátozni tudod a SATA2-t 1.5Mb/sec sebességre. Ha az alaplapod csak azt kezeli, akkor át kell állítani!
Recommended Posts