Jump to content
GSForum - Segélyvonal

2*SATA2 A8V-N

argo28

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Hogyan lehet 2 db samsung sata 2 es hdd-t feltenni úgy, hogy az egyiken már van OS /operacios rendszer/ és 2 db partíció?

Posted

De úgy dugd, ahogy az alaplap kézikönyvében le van írva, mivel van elsõdleges és másodlagos SATA csatoló!

Posted

igen, a ch0 az a mnaster es arra teszem az OS-os hdd t , az ch1 re az ujat.

de allandoan keri a bootlast

ha a biosban az

ADVANCED PCI/PnP Settings nel - PLUG and PLAY o/s nal A YES T VALASZTOM akkor a win xp bootolna?

Posted

Erre sajnos nem tudok felelõséggel válaszolni, bocs.

Esetleg próbálgasd.

Posted

A biosban ki kell választani a HDD-k sorrendjét is bootoláshoz, nem elég csak a bootsorrendet. A plug and play OS nem érdekes.

Posted

a SATA 378 az mi a fene, nekem az disable ha azt bekapcsolom akkor elvileg fog uzemeleni

Posted

A bios látja egyáltalán a lemezeket? Ha igen, akkor csak a sorrend lehet a gond. Azt gondolom, hogy másik gépen volt telepítve az oprendszer, és ha bootol is nem hiszem, hogy egy más alaplappal betölti az oprendszert.

Posted

se az alaplap se az os hdd nem valtozott, csak melle kerult 1 db 400 gb sata 2 es hdd.

igen.

megjelenik mint 1st es 2nd via... stb hdd

es engedelyeztem a 378-as csatornat a chipsetnel

bios frissitese is volt

mar nem tudom mit tegyek.

a jumpereket h rakjam?

Posted
Használd a SHIFT-et meg a mondat végi írásjeleket, mert bajok lesznek! Az ékezetekről nem is beszélve... Üdv.:Gereby
Posted

Már értem. Akkor a bios is látja őket, az jó. Akkor pedig mégis csak az újon keresi a rendszert. Valahogyan előre sorolhatta az újat. Kell lenni valahol a Te biosodban is olyan menünek, ahol a hdd-k sorrendje állítható! A jumperrel csak korlátozni tudod a SATA2-t 1.5Mb/sec sebességre. Ha az alaplapod csak azt kezeli, akkor át kell állítani!