Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Audigy 2 ZS és házmimozi rendszer kapcsolatai

Recommended Posts

Posted

Sziasztok

Audigy 2 ZS :démonikacaj: hangkártyám gyárilag adottcdje igen érdekes tartalommal bír. Amint feltelepítem a segédeszközöket és újra inditom a gépem, kékhalál... elöször ez egy 3órás gondot jelentett, mert nem tudta a progléma okát. De már a forrás megvan...

Eléggé bosszantó hogy a hozzá adott software pack nem jó, eg ilyen nívós hangkártyánál....

Pl így segéd software nélkül picit gyengébb a hangminõség is, fullon bömbölve :démonikacaj: picit torzít(régen, míg csak simán egy másik segédprgram volt fenn nem torzított, de annak hibája miat kellett originalt felraknom, és inne már ismerõs a problema)

Ezt a hangkártyát össze akarom kötni a házimozi rendszeremmel, úgy hogy 5.1et produkáljon... Na de most kezdõdik a 2. probléma... Hangártyám ügye rendelkezik egy digitális kimenettel, és 3 jack imenettel. (Ejobb Ebal)(Hjobb Hbal)(Center Mélynyomó)

De a házimozim csak egy digitális kimenetl és 2 komponens bemenettel rendelkezik(AV1 AV2)

Most úgy van megoldva hogy az elsõ jackbe van bedugva(jack-->RCA-->házim.) így zenehalgatásnál jó de ez koránsem 5.1... Nem tudnám valahogy megoldani az 5.1et?

Házim.ben van egy prologicIIes dekóder, s így ez a jelet szét osztja arányosan az 5 hangfal közt.... De a stereót osztjaszét....

Valaki légy szíves segítsen... :?:

Posted

Milyen a házimozid, mert elég érdekes, hogy nincs rajta digitális bemenet? Ha lenne bent normális dekóder akkor kellene lenni digitális bemenetnek, ha nem akkor viszont 6 analóg bemenetnek. Én már láttam olyat ami csak a pro logicot tudta, (az 5.1-es DD hangot is lekeverte) aztán 5.1 volt ráírva.

Posted

:( nem... ez az.. hogy se digitásl bemenete nincs, se 6 analógja..

Aházimozi okksáma Thomson DPL912VD

Hangzáslag eszméletlenül szépn szól.. s 40ért vetem anno(most 30)

Help légy szíves...

Lol mst néztem meg hátul, s ezen nincs még digitális kimnet se.... pedig esküszöm arra emlékeztem.. Lehet az a dvd felveőn volt...

Így akkor mit tudok tenni?

Amúgy DD,DTS és prologic 2 van rá írva.. :S

Posted

Ja ismerem, ez egy kompakt rendszer, a barátnõmnek is ilyen volt. Legalább ez valóban tud 5.1-es hangzást produkálni, viszont a Te esetedben semmit nem tudsz tenni, sajnos.

Posted

Azért köszönöm segítséged...