feenty Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Sziasztok! Lehet csak én vagyok buta, vagy az is lehet hogy tul bonyolult dologra gondolok, de nem megy egyedül ezért ide fordulok: A problémám az hogy a napokban vettem egy Fujitsu-Siemens Scaleoview T17-2 TFT moncsit és egyszerüen nem tudok rájönni hogy a POST alatt hogyan kéne képet varázsolni rá. A lényeg az hogy amig a BIOS töltõdik addig nem kapok képet mert a monitornak nem megfelelõ a videókártya által leadott 50Hz és arra kér hogy állitsam a felbontást 1280*1024-re a frissitést pedig 60Hz-re. Tudom hogy errõl nem a moncsi tehet, de a videókarival meg nem tudom mit kezdjek. A kari egy Radeon 9600XT. Ha valakinek van valami tippje a megoldásra azt nagyon szépen megköszönném!
ProFiler Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Szerintem csak lassú a bekapcsolási ideje a monitornak. Próbáltad már úgy, hogy elõre bekapcsoltad, aztán csak utánna a gépet? A BIOS-ban nincs véletlenül bekapcsolva a Quick-Boot? Ciao.
feenty Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 A moncsi sebességével semmi gond. Ki is irja a hibaüzenetet, hogy: Frequency out of range (50Hz). Egyébként gyors bootolásra van állitva, de ezt még a 10 éves moncsim is birta követni, nemhogy egy zsir uj 8ms-os. Minden esetre köszi hogy próbáltál segiteni.
Recommended Posts