centrum Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Üdv Mindenkinek! Macromedia Flash 8-al csináltam egy Video Streaming-et. Beillesztettem a weblapba, mûködik, rögtön lejátsza, ha elindítjuk. A Flash 8-ban be lehet állítani, hogy pl. az oldal megnyitásakor rögtön lejátszódjék, vagy csak, ha elindítjuk meg ilyenek. Egyet mégsem találtam...: A kérdésem: be lehet-e állítani valahol, hogy a letöltés is csak akkor kezdõdjön el, amikor a lejátszásra kattintunk. Mert nekem egy oldalon több ilyen kisebb videó van és mindengyik elkezd elõre letöltõdni, hogy ha lejátszásra kerül sor, már a géprõl menjen. Így viszont az éppen nézett videó akadozik. Be lehet állítani, vahol ezt? Segítségeket elõre is köszönöm!
williamwall Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 helló helló! Ha nem jó helyre írok akkor én kérek elnézést... Nekem olyan problémám van hogy a beimportált videóm nem akar megállni ha a honlapon átváltok egy másik menüpontra. A háttérben ugyan úgy megy tovább... A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne megoldani, hogy megálljon a videólejátszás, ha egy másik oldal töltődik be? Ha nem világos a probléma, itt meg lehet nézni a video menüpont alatt: KATT A segítséget előre is köszönöm. Üdv:William
payskin Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Vagy a javascriptes Flash-lejátszód vagy az extra frame-es oldalfelépítése lehet a hunyó. Nem nyert, vakegér.
williamwall Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Vagy a javascriptes Flash-lejátszód vagy az extra frame-es oldalfelépítése lehet a hunyó. Eléggé kezdő vagyok még a dologban lehetne egy kicsit bővebben is köszi
payskin Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Eh, most látom, hogy az egész oldal egyetlen nagy Flash állomány. (Bocs, tegnap benéztem.) Ez viszont akkor leegyszerûsíti a dolgot, mert a hiba a Flashen belül van. Mivel kívülrõl nem látunk bele... Ha te csináltad az oldalt és megvan a forráskódja, akkor a menükezelésnél kéne szétnézni, például másik menüponthoz tartozó oldal betöltésekor leállítani a videólejátszást.
williamwall Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Én csináltam az oldalt. Gondoltam már erre a lehetőségre, csak az a bajom, hogy nem igazán tudom, hogy milyen eseményhez és milyen parancs hatására áll meg a video Esetleg ha tudnál valami módszert az sokat segítene
payskin Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Van annak 3 éve is, hogy én utoljára ActionScriptet használtam, úgyhogy fogalmam nincs, de gondolom valami rém egyszerû dolog lehet, mint video.stop() vagy hasonló. Keress rá, Google biztosan megmondja. Tedd be a menükezelésbe, hogy menüpont váltásakor adja ki, és készen vagy.
[OP]Destroy-man Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Valaki csinált már lapozható Video lejátszót flashban? A lapozást úgy értem, hogy van egy XML fájl, ahol fel vannak sorolva a linkek, hogy hol vannak a videok, és az elõzõ, vagy a következõ videóra lehessen vele lapoztatni (mint egy sima CD lejátszónál). Az XML kezeléssel, és a lapozással nincs gondom, csak nem találom, hogy hol lehet átadni a fájl helyének a paraméterét az AS-ben a lejátszónak.
Recommended Posts