Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Macromedia Flash 8 - Video streaming

Recommended Posts

Posted

Üdv Mindenkinek!

Macromedia Flash 8-al csináltam egy Video Streaming-et. Beillesztettem a weblapba, mûködik, rögtön lejátsza, ha elindítjuk. A Flash 8-ban be lehet állítani, hogy pl. az oldal megnyitásakor rögtön lejátszódjék, vagy csak, ha elindítjuk meg ilyenek. Egyet mégsem találtam...:

A kérdésem: be lehet-e állítani valahol, hogy a letöltés is csak akkor kezdõdjön el, amikor a lejátszásra kattintunk.

Mert nekem egy oldalon több ilyen kisebb videó van és mindengyik elkezd elõre letöltõdni, hogy ha lejátszásra kerül sor, már a géprõl menjen. Így viszont az éppen nézett videó akadozik.

Be lehet állítani, vahol ezt?

Segítségeket elõre is köszönöm!

• 3 months later...
  • 2 years later...
williamwall
Posted

helló helló!

Ha nem jó helyre írok akkor én kérek elnézést... :P

Nekem olyan problémám van hogy a beimportált videóm nem akar megállni ha a honlapon átváltok egy másik menüpontra. A háttérben ugyan úgy megy tovább... :(

A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne megoldani, hogy megálljon a videólejátszás, ha egy másik oldal töltődik be?

Ha nem világos a probléma, itt meg lehet nézni a video menüpont alatt: KATT

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv:William

Posted
Vagy a javascriptes Flash-lejátszód vagy az extra frame-es oldalfelépítése lehet a hunyó. Nem nyert, vakegér.
williamwall
Posted
Vagy a javascriptes Flash-lejátszód vagy az extra frame-es oldalfelépítése lehet a hunyó.

Eléggé kezdő vagyok még a dologban lehetne egy kicsit bővebben is :P

köszi

Posted

Eh, most látom, hogy az egész oldal egyetlen nagy Flash állomány. (Bocs, tegnap benéztem.) Ez viszont akkor leegyszerûsíti a dolgot, mert a hiba a Flashen belül van. Mivel kívülrõl nem látunk bele... Ha te csináltad az oldalt és megvan a forráskódja, akkor a menükezelésnél kéne szétnézni, például másik menüponthoz tartozó oldal betöltésekor leállítani a videólejátszást.

williamwall
Posted

Én csináltam az oldalt. Gondoltam már erre a lehetőségre, csak az a bajom, hogy nem igazán tudom, hogy milyen eseményhez és milyen parancs hatására áll meg a video :S

Esetleg ha tudnál valami módszert az sokat segítene :P

Posted

Van annak 3 éve is, hogy én utoljára ActionScriptet használtam, úgyhogy fogalmam nincs, de gondolom valami rém egyszerû dolog lehet, mint video.stop() vagy hasonló. Keress rá, Google biztosan megmondja. Tedd be a menükezelésbe, hogy menüpont váltásakor adja ki, és készen vagy.

• 3 months later...
[OP]Destroy-man
Posted

Valaki csinált már lapozható Video lejátszót flashban?

A lapozást úgy értem, hogy van egy XML fájl, ahol fel vannak sorolva a linkek, hogy hol vannak a videok, és az elõzõ, vagy a következõ videóra lehessen vele lapoztatni (mint egy sima CD lejátszónál).

Az XML kezeléssel, és a lapozással nincs gondom, csak nem találom, hogy hol lehet átadni a fájl helyének a paraméterét az AS-ben a lejátszónak.