winshark2005 Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Üdvözlet mindenkinet! A probléma a következõ. Van egy Intel Pentium 3 550MHz-s processzorral szerelt gép aminek az lenne a problémája hogy minden bekapcsolás után a bios sõt még ha továbblépünk a rendszer is 320MHz-nek ismeri fel és a bios inditásánál állandoan olyan üzenetet ir ki hogy a processzoron végzett beállitásokbol kifolyolag a CPU munkaképtelen de F1-el el lehet a problémát küldeni de ekkor csak 320MHz-ként indul a gép. Ha a biosban beállitom a CPU-t akkor megy rendesen de mikor ujrainditom vagy kikapcsolom aztán bekapcsolom újra áll a probléma. Köszönettel CÁPA!
Laali Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Legvalószínûbb, hogy kimerült a BIOS-hoz tartozó 3V-os elem (pl.: CR2032) Az óra nem állítódik el ?
winshark2005 Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 Hát igen, az volt az elsö dolog amire gyanakodtam és le is rohantam a boltba hogy vegyek hozzá elemet és sikerrel is jártam mert kaptam elemet de avval se Mûködik. Sajnos a hiba így is fennt áll. Üdv mindenkinek.
Atys Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Hát nem tudom nem késõ-e még hozzászólni, de nálunk volt egy gép, ami ugyanezt csinálta, csak az mindent elfelejtett. Elsõ nálunk is az elemcsere volt, de nem segített. Aztán egy komolyabb szervizes megnézte és az alaplapon talált egy halott diódát, az okozta az egészet.
Recommended Posts