vmiki Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 A következõ laptop chipkészletérõl nem tudok szinte semmit(csak annyit, hogy SiS gyártmány). A Gericom oldalán sem találtam meg a telepítõt, minden egyéb eszközhöz (audio, hálókártya...) fenn van csak ez nincs. A laptop: Gericom Supersonic Force p20g Ha tud valaki valamit a chipkészletrõl szóljon! Köszi!
nagyjani Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Ezt találtam, benne van a sis driver is, remélem jó lesz! Driver (kb 5 mega)
vmiki Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Köszi, de sajnos még mindig nem megy. Az eszközkezelõben megjelenik 2x is imeretlen eszközként és a a helye: SiS PCI ISA híd. Egyéb ötlet?
fecogee Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Nekem ASUS A6RP laptopom van. De nem megy még a COD1 sem rajta, Ati Radeon X200m videokari (128 mega) van benne. Driverekkel próbálkoztam. A játék megy 2 mp-ig, aztán fél mp-re beáll, és ez így megy végig. Valakinek ötlete esetleg? Előre is köszi!
Mik Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Üdv! Én már megtaláltam a drivereimet, legalábbis azt hittem. HP nc8430 hoz a hp oldalán "Driver - Audio" címszó alatt 2 fájl is van. Mindkettõt letöltöttem. Az MS uaa...HDA sp-vel kezdtem a telepítést, ami méretéhez képest hamar végzett, utána próbáltam az ADI SoundMAX HD Audio Driver-t ami közölte a telepítés során, hogy HDA audio bus driver szükséges, de nem található. Setup vége, hang nincs. Megnéztem a HDA telepítõfájlokat és a 3 db cab fájlból 2-be nem lehetett belenézni az intézõvel mert állítólag sérült. Honnan lehet még letölteni ezt a fájlt. MS oldalán csak egy cikket találtam róla letöltést nem. Hp oldalról akárhányszor próbálom az eredmény mindíg ua. A Vista próbaverziojával is szerencsét próbáltam egy másik partíción, ott a vista setup után rögtön mûködött a hang. De hát a két os-hez nem ua. driver ill. frissítés kell.
SkyBird Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Pedig ennek jónak kellene lennie a HP szerint íl: ezekhez ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe De méginkább ennek: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33867.exe A Microsofttól direkt nem tudod letölteni, mint KB888111, csak ingyen megigényelni itt ezt az UAA dolgot. Hamarosan megküldik emailre. De inkább a HP-snak kellene mûködnie.
Mik Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Köszönöm a segítséget, de ebben a listában az én gépem benne sincs (NC8430): Pedig ennek jónak kellene lennie a HP szerint íl: ezekhez Azért kipróbáltam, de nem sikerült. Próba 01. A javasolt url-ekről is hasonló eredménnyel végződtek a próbálkozások. Egyébként XP prof az oprendszer. Az nem lehet baj, hogy nLite-tal gyomlált lemezről telepítettem? Talán onnan hiányzik Valami? Próbálkozom tovább. Próba 02. Találtam frissebb ADI SoundMAX drivert, mint a HP oldalán, de ez is driverhiányra hivatkozva leáll. Milyen driver kellene egy drivertelepítéshez? Ez nem értem. (Eszközkezelőben Egyéb eszközöknél 3 ismeretlen eszköz van. És még a Rendszereszközök /PCI device is felkiáltójeles.)
SkyBird Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Bocs, abban tényleg nem, mert csak továbbklikkeltem valahonnan. De a te típusodhoz mégiscsak az sp32646.exe kell. Íme itt írják. Igaz ez chipkészlet driver, de még megpróbálhatod a legújabbat. Intel Chipset Software Installation Utility 8.4.0.1016 - All OS Az nliteos dolgot kerülném, hacsak nem muszáj.
Mik Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Mégegyszer köszi az eddigi segítséget, sajnos a helyzet nem változott. 01. Esetleg az xp frissítések között nem létezik olyan, ami drivereket is tartalmaz? Mert én eddig csak a "fontosakat" töltögettem, ill. telepítõbe integráltam. 02. Mi a driverek telepítésének helyes sorrendje egy xp install után? Én a chipset-tel szoktam kezdeni, majd vga, és utána a többi. Ez így jó?
Mik Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 A megoldás: 1. letiltottam a nativ sata módot a biosban. 2. Következő indulás után új driverek települtek automatikusan, a gépben felejtett Vista dvd-ről, köztük a régóta körözött UAA, HDA driverek is. 3. Ezután sikerült az ADI SUNDMAXot is installálni. AZ eszközkezelő sokkal jobban néz ki, már csak 3 inmeretlen eszközöm van, amikről nem tudom micsodák. Megismételtem az egész procedurát a sorrend gyakorlása végett, de nem működött, ha a SATA engedélyezve volt, vagy, ha nem Vista dvd volt a meghajtóban.
Recommended Posts