Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

A következõ laptop chipkészletérõl nem tudok szinte semmit(csak annyit, hogy SiS gyártmány). A Gericom oldalán sem találtam meg a telepítõt, minden egyéb eszközhöz (audio, hálókártya...) fenn van csak ez nincs.

A laptop: Gericom Supersonic Force p20g

Ha tud valaki valamit a chipkészletrõl szóljon!

Köszi!

Posted

Köszi, de sajnos még mindig nem megy.

Az eszközkezelõben megjelenik 2x is imeretlen eszközként és a a helye: SiS PCI ISA híd. Egyéb ötlet?

• 3 weeks later...
Posted

Nekem ASUS A6RP laptopom van. De nem megy még a COD1 sem rajta, Ati Radeon X200m videokari (128 mega) van benne. Driverekkel próbálkoztam. A játék megy 2 mp-ig, aztán fél mp-re beáll, és ez így megy végig. Valakinek ötlete esetleg? Előre is köszi!

• 9 months later...
Posted

Üdv! Én már megtaláltam a drivereimet, legalábbis azt hittem. HP nc8430 hoz a hp oldalán "Driver - Audio" címszó alatt 2 fájl is van. Mindkettõt letöltöttem. Az MS uaa...HDA sp-vel kezdtem a telepítést, ami méretéhez képest hamar végzett, utána próbáltam az ADI SoundMAX HD Audio Driver-t ami közölte a telepítés során, hogy HDA audio bus driver szükséges, de nem található. Setup vége, hang nincs. Megnéztem a HDA telepítõfájlokat és a 3 db cab fájlból 2-be nem lehetett belenézni az intézõvel mert állítólag sérült.

Honnan lehet még letölteni ezt a fájlt. MS oldalán csak egy cikket találtam róla letöltést nem. Hp oldalról akárhányszor próbálom az eredmény mindíg ua.

A Vista próbaverziojával is szerencsét próbáltam egy másik partíción, ott a vista setup után rögtön mûködött a hang. De hát a két os-hez nem ua. driver ill. frissítés kell.

Posted

Köszönöm a segítséget, de ebben a listában az én gépem benne sincs (NC8430):

Pedig ennek jónak kellene lennie a HP szerint :nyíl: ezekhez

Azért kipróbáltam, de nem sikerült.

Próba 01. A javasolt url-ekről is hasonló eredménnyel végződtek a próbálkozások. Egyébként XP prof az oprendszer. Az nem lehet baj, hogy nLite-tal gyomlált lemezről telepítettem? Talán onnan hiányzik Valami? Próbálkozom tovább.

Próba 02. Találtam frissebb ADI SoundMAX drivert, mint a HP oldalán, de ez is driverhiányra hivatkozva leáll. Milyen driver kellene egy drivertelepítéshez? Ez nem értem.

(Eszközkezelőben Egyéb eszközöknél 3 ismeretlen eszköz van. És még a Rendszereszközök /PCI device is felkiáltójeles.)

Posted

Mégegyszer köszi az eddigi segítséget, sajnos a helyzet nem változott.

01. Esetleg az xp frissítések között nem létezik olyan, ami drivereket is tartalmaz? Mert én eddig csak a "fontosakat" töltögettem, ill. telepítõbe integráltam.

02. Mi a driverek telepítésének helyes sorrendje egy xp install után? Én a chipset-tel szoktam kezdeni, majd vga, és utána a többi. Ez így jó?

Posted

A megoldás:

1. letiltottam a nativ sata módot a biosban.

2. Következő indulás után új driverek települtek automatikusan, a gépben felejtett Vista dvd-ről, köztük a régóta körözött UAA, HDA driverek is.

3. Ezután sikerült az ADI SUNDMAXot is installálni.

AZ eszközkezelő sokkal jobban néz ki, már csak 3 inmeretlen eszközöm van, amikről nem tudom micsodák.

Megismételtem az egész procedurát a sorrend gyakorlása végett, de nem működött, ha a SATA engedélyezve volt, vagy, ha nem Vista dvd volt a meghajtóban.