Blueeight Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Hello! Azt szeretném elérni, hogy néhány IP címrõl netezõ gép ne tudjon felnézni a honlapomra. Gyakorlatilag le szeretném tíltani õket. A tárhelyem az UW-nál van, de a blogom a blogspot.com-hoz tartozik. Szóval ötletem sincs merre induljak. Segítsetek! Köszi Blue8
zsoltchelsea Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Szerintem ez nem megoldható, és nem is valami illendõ dolog. Inkább legyen jelszavas, aztán meg kiadod az embereknek a jelszót, a nem kívánatosoknak pedig nem. Ez viszont nagyon kényelmetlen.
Blueeight Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Hello! Találtam egy másik fórumban egy ilyen megoldást. Viszont nem tudom, hogy az én blogomba ezt hogyan és hová lehetne beszúrni. $tiltott[] = "123.456.789.0"; $tiltott[] = "012.234.567.8"; if ($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $tiltott) { echo("Le vagy tiltva"); } else { // hozzászólás rögzítése } Blue8
Greene Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Dinamikus IP-t lényegében csak úgy tudsz kitiltani, hogy egy adott szolgáltató összes tartományát kitiltod.
payskin Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Találtam egy másik fórumban egy ilyen megoldást. Tekintve, hogy ez egy PHP-kód, akkor tudnád berakni a blogodba, ha a Blogspot engedné PHP oldalak feltöltését. Tudtommal a Blogspot két dolgot enged: képek feltöltését és a CSS átírását, de nem értek hozzá, lehet, hogy másképp van. Ettõl függetlenül nem tartom túl esélyesnek.
h.arpad Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Ugyanezt szeretném, csak épp fordítva. Nekem valamilyen nyilvános lista kéne (hazai) oktatási intézményeknek kiosztott IP-címekről, mert olyan tartalmat szeretnék feltenni az oldalamra, amit nem ártana, ha csak az egyetemről érnének el. OK, normál esetben megkérdezem az informatikusokat, segíteni szoktak, és van ismerősöm ott (ha mondjuk csak a mi egyetemünkről van szó), de én mondjuk nemcsak a honi egyetemről szeretném engedélyezni a hozzáférést az anyaghoz, hanem mondjuk egy másikról is.
Recommended Posts