Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. novemberi számról


payskin

Recommended Posts

payskin
IPB kép
Link to comment
Share on other sites

Jhonny

Sziasztok!

 

Nagyon jó lett a novemberi szám, a Vistát ugyan már letöltöttem egyszer, de a tippek-trükkök részben nagyon sok hasznos információt találtam, és külön köszönet a Panda Internet Security 2007-ért!

Link to comment
Share on other sites

SzoZo

A borítóját elrontottátok! Rövidebb, mint az újság, és hajtogatni kell. Már korábban is volt erre panasz, akkor csak 4 cm-es rész volt visszahajtva, azt könnyû levágni, de ha mostani rész fedelétõl megszabadulok, akkor nehezen jövök rá, hogy ez nem lakberendezési magazin.

 

 

A tartalom érdekes, a lemezmellékleten a Vista fölösleges. (Ennyi erõvel felherülhetett volna az UHU 2.0)

Link to comment
Share on other sites

Predator

Ezzel nem értek egyet, mert sokaknak nincs még Internetük, akik veszik ezt az újságot, de kíváncsiak a Vistára. Szerintem nagyon jó ötlet volt.

Link to comment
Share on other sites

Jhonny

Azért azt nem hinném, hogy valakinek van egy olyan gépe, amin elindul a Vista, de nincs bekötve a NET. Bár sosem lehet tudni, de szerintem se fölösleges a Vista DVD melléklet. Sőt...

Link to comment
Share on other sites

AkyyrA

Bár én még nem kaptam meg az újságot, de nem értek egyet veletek, hosszas Vista tesztelgetés után (MÉG), nem vagyok Vista párti (Majd ha minden programgyártó észbe kap :) ), de nem volt felesleges. Ismeretségi körömben nagyon sokan vannak, akiknek gépükön nagyon jól elfut a Vista, de nincs NET. Pl aki apránként rak össze egy jó gépet (mint pl én). Az nem biztos hogy ki tud havonta adni hosszabb távon 4-5 vagy középkategória esetén 6-10 ezer forintot pluszba netre. Szerintem kedves gesztus volt ez a PC World szerkesztőségétől :)

Link to comment
Share on other sites

SzoZo

Szóba se hoztam a netelérést. Ha itt tartunk, akkor termékkulcsot kell igényelni. Ezt az interneten lehet (2329 hoppkódon). A Lemezmellékleten levõ Vista 2007. máj. 31-ig mûködik. Az operációs rendszer angol nyelvû. Nagyon jó, hogy fölkerült, így eldicsekedhetek, hogy nekem van Vistám. Azt sajnálom, hogy a DVD melléklet mellé már csak egy CD került.

 

"Önök a Microsoft által szponzorált lemezmellékletet használták, köszönjük."

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

A magyar verziót nem lehetett feltenni, lévén még most sincs kész a magyarítás teljesen. ;) Az angol angolosításával viszont nincs gond. :démonikacaj:

És meddig működjön? Életed végéig? :Démonikacj:

Egy szériaszámért meg be kell ugrani egy netkávézóba, és aktiválni a Live hozzáférést. ;)

 

(SzoZo @ 2006. november 2. 13:29) 153266[/snapback]

A tartalom érdekes, a lemezmellékleten a Vista fölösleges. (Ennyi erővel felherülhetett volna az UHU 2.0)

 

És szerinted mit használnak többet? Windowst vagy UHU-t? :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Adani

Biztos Windows, de pont a Vistát? Nekem egyáltalán nem jön be, és nem vagyok vele egyedül. De hát ezt fel kell tenni ha lehetõség van rá, mert újdonság, talán én is kipróbálom egy félreesõ partíción, de a bétát már láttam nyáron, nem voltam lenyûgözve tõle.

 

Egyébként az újságot még a posta nem hozta el, de hátha sikerül holnapra.

Link to comment
Share on other sites

Papp Gábor

Legközelebb akkor a 3.1-et tesszük az újság mellé :lol:

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

A novemberi számban találtam egy elõfizetéses csekket, amire az van ráírva hogy 1 évre a 2006/12. számtól. Én elõfizetõ vagyok de ha jól emlékszem a decemberi számra még be vagyok fizetve (tehát csak következõ hónapban kell megújítanom). Attól én még befizethetem ezt a csekket vagy várjam meg azt amelyik a decemberi számban lesz?

Link to comment
Share on other sites

vmiki

Áááá a 3.11 túl új nekünk. Maradjunk a jó öreg, és stabil! DOS-nál. Nekem még nem fagyott le!!! :D

Csak akkor mirõl szólna az újság? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

payskin

@Aneurysm: 36. oldal.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Na igen a jó öreg DOS, azt még a garázsban írta Gates. Vagyis a következõ CD-n az Ms-Dos 1.0-át kéne látni.

Link to comment
Share on other sites

sakic

Én örülök, hogy feltettétek a :windows: Vistát mindjárt rakom fel kipróbálni. A 44.-ik oldalon, az Alien computernél találtam egy hibát: "3 GH-es Athlon 64 processzor köré építve", először azt hittem lemaradtam valamiről, de aztán a táblázatban megnéztem, gondolom hogy a 3000-el keverhettétek öszze. :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Babó22
És szerinted mit használnak többet? Windowst vagy UHU-t?

 

És szerinted melyiket használnának jobban? Stabil rendszer-t vagy csak egy Beta fejlesztői még bug-okat nem derített fel rendszert. :szemöldök:

Link to comment
Share on other sites

chipmix

Nekem tetszik ez a szám is. A sokat halogatott Vista telepítése is megoldódik remélem, és az is, hogy külön partición nem lesznek vele gondjaim, hogy a kód minek kell, azt nem értem, de mindegy.

Nagyon örülök a parancssor rejtelmei címû folytatásos cikknek, hiszen régóta szerettem volna megismerni, még akkor is, ha idáig is el voltam nélküle, valahogy az ismeret hiánya mindig azt sugallta, hogy az alapok hiányoznak.

Hát az elsõ borítóoldal az egy kicsit furcsára sikeredett, de én a tartalmat tartom elsõdlegesnek, az viszont remek. :)

Link to comment
Share on other sites

zoltánszól

Elõször megorroltam az írástudatlan újságárusra, aki a PCWorld DVD mellékletes változat helyett a CD-st adta el 1847,- forintért. Alaposabban megnéztem a borítót: semmilyen jelzés sincs rajta, hogy ez most a DVD-s, vagy a CD-s változat. De miért?

A Vistát fölöslegesnek tartom. Aki akarta, már rég letöltötte, mint én (két verzióban), de akinek nincs nethozzáférése, annak meg nem regisztrálható, tehát 30 nap után meghal a Vistája. Tehát nem sok értelme volt föltenni.

A Nyakkendõ nélkül igen gyenge képminõségû a flashvideó formátum miatt. Nekem nagyon nem tetszett. Maradjon avi, vagy mpeg formában, ha lehet.

Voltak ennél jobb hónapok is. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Basic1528464489

Eszméletlen jó lett a novemberi szám! Csak és kizárólag gratulálni tudok hozzá! :taps:

Bevallom õszintén ez elmúlt hónapokban eléggé hanyagoltam a PC Worldot, mert kissé elkésett infókkal volt tele, és a design nagyon gagyi volt. Én, mint grafikus csak örülni tudok ennek az új, letisztult, modern, trendi izléses designhoz! Na és persze tartalmilag is ötös! A Vistát természetesen már én is letöltöttem, de ha jól emlékszem ezt így meglehetett volna rendelni Redmondból "bárkinek", más fórumok szerint, -akik megrendelték- olyan 5.000 forintba került. Így külön örülök neki!

És utólagos engedelmetekkel, az általam sûrûbben látogatott Vista topicba ezt jeleztem is.

Csak így tovább! :istenvagy:

Link to comment
Share on other sites

Humberto

Jó lett az újság mint minidg! Érdekes az IDF beszámoló...!!

Link to comment
Share on other sites

htibi58

Kipróbálnám a Vista-t, de nem tudom mennyire intelligens a telepítője, nem szeretném ha tönkre vágná a jelenlegi rendszeremet. Jelenleg a Win XP Prof hun és a Suse Linux van rajta és a grubbal választom ki, hogy melyik oprendszer induljon. Csináltam egy üres 20 GByte-os primary partíciót, leformáztam NTFS-re. Van olyan megoldás, hogy a Vista feltelepüljön, de ne vágja tönkre a jelenlegi bootmanagert? Vagy ne reménykedjek, továbbra is az az M$ alapelve, hogy Win mellett ne legyen más oprendszer?

Link to comment
Share on other sites

Humberto

Szerintem jobban jársz, ha fizikailag másik HDD-re telepíted. Én anno így teszteltem az XP-t; így nem volt akadás. IDE kábelt tdugtam Win98, vissza: XP :)

Link to comment
Share on other sites

htibi58
(Humberto @ 2006. november 4. 14:31) 153805[/snapback]

 

Szerintem jobban jársz, ha fizikailag másik HDD-re telepíted. Én anno így teszteltem az XP-t; így nem volt akadás. IDE kábelt dugtam Win98, vissza: XP :)

 

Lehet, hogy kihagyom, mert végig scanneltettem az Advisorral, hogy mit szól a gépemhez. Sok baja nem volt vele, a hangkártya és a VGA kártya driverét frissítenem kell, erre számítottam is, a drivereket meg amúgy is frissítem idõnként. Fura módon az üres 20 GByte-os partíciót figyelemre sem méltatta, (az XP-t meg én nem engedem, hogy felülírja). Figyelmeztettett, hogy a Vista telepítése után meg kell válnom a DVD-RAM drivertõl (ezt még túlélném), a NOD 32-tõl és a Nero Express 3-tól (nem értettem, hogy csak miért Express-szel van baja, mert a teljes Nero 6.60 van rajta, nem az Express). Valószínûleg kihagyom, bár érdekelt volna, hogy milyenre sikeredett.

Link to comment
Share on other sites

Danand

Hello! A kérdésem a következő: a DVD-s újság 31. oldalán a bal alsó nagy kép (14.kép) felső részében leírja a tesztelő(?) konfigját! Nekem a lenti van, és szerintem jobb, akkor nekem is el fog futni a VISTA, vagy az ott leirt konfig egy példa vagy átírás, hogy ne tudjuk, hogy milyen gépen volt tesztelve? Előre is kösz!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...