Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kitört prociláb


tomplayer

Recommended Posts

tomplayer

Van egy kis illetve nagy gáz!! Van egy Intel Pentium 4-es procim 2400MHz 512KB L2cache és 533FSB bár pedig EREDETI P4 nem Celerom mégis 533FSB. A gond az hogy Socket 478-as típusu tehát lábai vannak és véletlen Socket 477-est csináltam belõle :Sír: . Magyarul kitört egy lába, csakhát így nem mûködik az alaplappal. Nem lehet valamit tenni, mûködõképessé varázsolni. Most egy Celeron 2.8GHz-esem van(256 L2cache 533FSB), de az a P4-es csak többet ér!?!?

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Forraszd vissza alacsony hõfokon egy tûforrasztóval és tedd vissza az alaplapba. Aztán soha többet ne piszkáld. Talán ez segít. Csak tipp, és felelõsséget nem vállalok!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Mûködnie kell így. Én is már forrasztottam vissza egy Thunderbird procira lábat. Anélkül nem ment, miután visszatettem már mûködött is. Csak egyvalamire nagyon vigyázz: nehogy hozzáérj a mellette lévõ lábakhoz!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

tomplayer

Olvastam sz. jános linkjeibe, hogy megfelelõ drótdarabot kell csinálni és ráforrasztani!? Milyen drót legyen? Vagy az ugyan mindegy, csak vastagságba azért egyezen a proci többi lábával, illetve hosszúságba is ugyanolyanra vágjam!? Mivel elveszett a kitört lába (valahova leesett a szõnyegemre, de hát az olyan mint ha tût keresnék a szénakazalban) :)

Link to comment
Share on other sites

Digital Silence

Az enyémben is s478 Pentium 2.66-os proci van, és annak is 533 az FSB, a 2.6-nak 800MHz.

A forrasztásnál feltétlen ügyelni kell az ESD-re, csak leföldelt pákával szabad dolgozni!

Én is csináltam ilyet még egy 486-os procijával(anno nagy érték volt a 100Megás), ellenállás láb végére egy csepp ón, majd csipesszel megfogom a lábat, és pákával átforrósítom. Nem kell közvetlenül a láb és proci felület találkozásánál, így nem kell "turkálni" a pákaheggyel a lábak között. Elötte a láb helyét 0.9-es marófejjel-kézzel pörgetve-kicsit megsüllyesztettem. A pákahõmérséklet 380 fok. A forraszanyag 60/40-es. A mûvelet ne tartson tovább 3 másodpercnél. Fontos még az oxidmentes, zsírtalan felület. Ha, kész a mû, akkor vágd méretre a lábat!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...