Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Intel 965 chipset probléma

Recommended Posts

Posted

Üdv !

Van egy intel DQ965GF alaplapom. A probémám vele, hogy nem müködik rajta a régi pata merevlemez, csak a sata-s. Állítólag az intel ezekbõl az alaplapokból már kihagyta a sima ide vezérlõt. Mi lehet a megoldás ? A bios felismeri az ata merevlemezt, de xp alatt a lemezkezelõben már benne sincs . :(

Elõre is kösz a segítséget

Posted

Ez nem a P965-nek, hanem inkább az ICH8-nak róható fel.

Vegyél egy PCI-os PATA, vagy PATA Raid vezérlőt.

Posted

Valami JMicro nevû dolgot hallottam emlegetni. Errõl tudsz valamit ? Egyébként nincs valami szoftveres megoldás ?

Posted

Mivel az Intel az ICH8-ba nem rakott PATA vezérlõt, így azt az egy IDE csatolót egy külsõ JMicro (pontos típust nem tudom) chip vezérli. Ez a chip nem éppen a legjobb vezérlõ, sõt.

JMicro JMB361 típusú chiphez keress drivert, nagy valószínûséggel ez van rajta a lapon.

Sajnos a fejlõdésnek áldozatai vannak, évek óta az adatátviteli sebesség növelése a cél. Szvsz azért a Pata->Sata váltás messze nem olyan nagy lépcsõfok, ami a Pata teljes leváltását indokolná.

Posted

:D Hát ilyen nincs. Miközben itt kergetem a megoldást, kiderül ,hogy a probléma már rég megoldódott. Történ ui. ,h frissítettem a cchipset drivert az intel honlapjáról, de nem néztem meg jól, sikerült-e a telepítés. No lényeg, hogy azóta mûködik és minden további nélkül felisemri a pata hdd-met. Viszotn nekem az everest semmilyen jmicro-s dolgot nem ír ki, csak azth :IDE vezérlõ :Intel® ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825 ill. mégegyyet ezenkivül. Nem teljesen értem, de a lényeg h müködik.

Azért köszönöm a segítséget !

Wackor

• 2 months later...
Posted

Pontosan így hívják a drivert: infinst_autol.exe, és tökéletesen mûködik az IDE csatlakozás. Master a DVD-RW író, Slave az IDE winchester.