Szerdahelyi Gergely Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Van egy Terratec Cinergy 400-as TV-kártyám és szeretnék vele felvenni normális minőségben. Eddig sima videóval vettem fel és onnan játszottam vissza, de mivel digitális világban élünk szeretnék valami modernebb megoldást.. 1-2 órás filmeket, hogy később visszanézzem. A gépem: Intel P4 3,2 (kicsit húzva is van) 1GB RAM és úgy 30 GB-ot tudnék felhasználni erre a célra Kérdésem: Milyen kodekkel lehetne mindezt normális minőségben megoldani? DivX-el próbálkoztam, de kifagy. Ugyanez a többi kodekkel is. Láttam mozifilmeket, ami 700 MB-ra van tömörítve. Na az egész jó volt szerintem, valami hasonlót keresek... És tudni fogja a gépem ezt real-time? Ez fontos lenne..
Halasi Miklós Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Elõször is a procit ne húzd, mert ez is okozhatja a fagyásokat. A multimédiában nem szabad húzni a hardvert! A DivX-et ritkán használják valósidejû tömörítésre, inkább utómunkálatokra jó, többmenetes tömörítésre. Ha el akarod tenni a mûsort, vedd fel DV-be vagy MJPEG-be és késõbb tömörítsd, ha viszont elég egyszeres nézésre, akkor vedd fel MPEG-2-be, a felbontást és a bitrátát rád bízom, kísérletezd ki melyik ad olyan minõséget és méretet, ami jó lesz neked.
Szerdahelyi Gergely Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 A processzoromat az alaplap húzza, nemigen tudok vele mit csinálni. Vettem rá egy komoly hûtõt egyebet nem tudok Megpróbáltam az MJPEG, a DV és az MPEG2-t, de mindegyiknél kifagy a TV-m Valami kodekgondom lehet? Hogyan tudnám megoldani hogy akár csak egy is menjen? Tényleg, TV-nézõ programot esetleg tudsz ajánlani valamit? (CinergyTV-m van, ChrisTV nem kompatibilis....) Köszi a segítséget
cölöp Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Nekem is Cinergy, csak a 600-as. ChrisTV, Dscaler, Intervideo progik, Nero Home, Cyberlink progik, VDub, Ulead progik, MediaPlayer Classic, ezekkel megy rendesen. Felvételre a hozzáadott WinDVR-t, vagy a kamerámhoz adott Ulead VideoStudiot használom, mindenféle probléma nélkül. Ha el akarom rakni akkor DVD HQ, vagy MJPEG, ugye ezeknek azért több hely kell, de van szerencsére. Ezután vagy átkódolom DivX-be, vagy megy DVD-re. Ha csak megnézni akarok valamit aztán utána törlöm, akkor SVCD beállításban rögzítem.
Szerdahelyi Gergely Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 Na alakul már a dolog, letöltöttem az ffdshow-t. Már egészen jó, csak a mozgásoknál "szõrös" lesz a kép. Na ezt mivel lehetne kiszedni? Amúgy DivX 3-mal vesz fel ha jól értelmezem a dolgot, az MPEG 2 is ugyanilyen. Kodekpakkom nincs, egyszer elég volt XP-t újratenni miatta... Hangot mivel kódoljam?
Recommended Posts