Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mi a haszon?

Recommended Posts

Scorpion Spyke
Posted

Üdv!

Gondolkoztam már rajta, de nem jutottam semmi eredményre a következõ ügyben:

Vannak weboldalak, tárhelyszolgáltatók, akik terméküket ingyenesen "osztogatják". Itt van például az uw.hu. Bárki, aki regisztrál, kap 200 megabájt tárhelyet teljesen ingyen! Na most, kérdésem a következõ: Mi a haszna ebbõl a tárhelyszolgáltatónak? Rengeteg gépet üzemeltet, regsiztrációnként 200 Mb tárhelyet biztosít, mindezt teljesen ingyen. Honnan kapja erre a pénzt? Az állam finanszírozza? Esetleg az internetszolgáltatók csinálják ezt az üzletet? Vagy a weboldalak. Itt van például az iwiw.hu, vagy hotdog.hu. Azért kell egy kis programozói tudás, hogy ilyen oldalakat összedobjunk, és ezek teljesen ingyenesek. Honnan van rá pénzük?? Elnézést, ha triviális a válasz, de nekem nem világos.

Posted

Azért általában van fizetõs szolgáltatása is, meg ott a reklám. ;) Az iWIW reklámokból szerintem elég sok pénzt keres.

Scorpion Spyke
Posted

Hogy én mekkora hülye vagyok, pont erre nem gondoltam. :D De biztosan fedezi ez a költségeit?

Posted

Hidd el, a reklám sok mindent fedezni tud. ;)

Lássuk a TV-t, például az RTL Klub-ot. Teljesen ingyenes, hisz egy sima antennával fogható is, mégis korszerű a technikai felkészültésge, és jó a minősége. Honnan van rá pénze? :D Talán a 20 percenként jövő reklámokból? :D

Scorpion Spyke
Posted

Akkor itt van pl. a Google. Nincs rajta reklám(vagy csak én nem látom), hatalmas teljesítményü gépeket igényel a fenntartása, és ez is teljesen ingyenes.

Posted

Valószínû, csak te nem látod. Ha figyelmesebben megnézed egy keresés eredményét, több oldal is reklácélból kerül be. Bár nem hivalkodóan de a Google is elhejez kis reklámszövegeket a keresett kifejezéshez kapcsolódóan. Még pénzt is kereshetsz vele, ha az oldaladon Google reklámokat helyezel el, minden kattintás után jár valamennyi. Persze a java a Google bácsinál marad. Gondolod, egy amerikai cég eljön magyarországra jótékonykodni? A Sláger Rádió amerikai tulajdonú. A reklámokból nemcsak a rádió mûködése finanszírozódik, de a befektetõk is jól járnak. Akár a kereskedelmi TV-knél is. Ezek teljesen a reklámbevételbõl élnek.

Scorpion Spyke
Posted

Igazad van, most jutott eszembe, hogy a jobb oldalt szoktak lenni kiemelt, fizetett linkek. Úgy kábé mennyi jöhet be mondjuk egy bannerbõl, amit elhelyeznek egy oldalon? Mondjuk az IWIW kezdõoldalán szokott lenni egy flash reklám. Mennyit kaphatnak azért?

Posted
Akkor itt van pl. a Google. Nincs rajta reklám(vagy csak én nem látom), hatalmas teljesítményü gépeket igényel a fenntartása, és ez is teljesen ingyenes.

Minden Google által üzemeltetett oldalon látsz kis, egy/kétsoros, szöveges reklámokat. Alig feltűnők, és megjelenésenként pár centet kap értük a cég. De ha mondjuk másodpercenként van 100 000 keresés, az 10 centjével számolva másodpercenként 10 000 dollár - csak a Google.com-on. Mert ugye van még a GMail, Google Calendar, stb... És számolhattam volna nagyobb számokkal. :démonikacaj:

Scorpion Spyke
Posted

Igazad van.

De például az uw-n vagy az extrán fedezi a reklámpénz a költségeket? Mindennap regisztrálnak 200 Mb tárhelyet, valaki többet is egymás után, egyre csak növekszik, csak növekszik az igény. Ez rengeteg tárhelyet igényel...

Posted

Azt nem tudom. Bár azok látványosabb reklámok, biztos magasabb az egységáruk.

• 2 months later...
Scorpion Spyke
Posted

Itt van az Extra. Nincs rajta reklám. Mi éri meg nekik? :hááát:

Kovács Dávid ( Davs )
Posted
Igazad van.

De például az uw-n vagy az extrán fedezi a reklámpénz a költségeket? Mindennap regisztrálnak 200 Mb tárhelyet, valaki többet is egymás után, egyre csak növekszik, csak növekszik az igény. Ez rengeteg tárhelyet igényel...

Az UW-n régen volt olyan dolog (lehet, hogy még ma is van), hogy ha pl. 6 hónapja nem látogattad meg az oldalad admin-felüetét (azaz nem "nézted meg a reklámokat"), akkor törölték a regisztrációdat ;)

Scorpion Spyke
Posted

Nekem most törölték, mert nem tettem fel kezdõlapot! :P:hááát: