Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 98 költöztetés


aThoMee

Recommended Posts

aThoMee

Hali! :ötlet:

 

Szerintetek lehetséges az, hogy a Win98at (a HDD-vel) a régi gépbõl kiveszem, berakom az újba, és az valahogy újra életre kel? Sima klónozással tudom, hogy nem, vszínûleg elszállna valami kék halállal. WinXP alatt simán klónoznám, és "javítás"-sal telepíteném, de Win98 alatt ugye nincs ilyen, ha jól tudom. Az egész azért fontos, mert a régi gépen levõ progiknak már nincs meg a telepítõ progija... :(

 

Várom az ötleteket a költöztetésre... :)

 

Köszi: aThoMee

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Már csináltam ilyet, átraktam a HDD-t új(abb) gépbe, de elõtte felmásoltam a HDD-re a Win98 telepítõ CD-t. Utána az új gépen elindítottam a rendszert és szorgosan nyomkodtam az F8-at, míg bejött a Win98 indító(javító?)menüje, abból kiválasztottam a Parancssort. Onnan telepítettem újra a Win98-at úgy, hogy meghagyja az eredeti beállításokat és programokat, gyakorlatilag csak a másik vashoz szükséges drivereket rakta így fel.

Link to comment
Share on other sites

aThoMee

Ez jó ötlet! És az újratelepítésnél hogyan adtad meg, hogy ne íródjanak felül a programok, csak a driverek? Ha simán elindítom a telepítõt, akkor a progik megmaradnak, vagy kell hozzá Valami spec. telepítési módot választani?

 

Köszi: aThoMee

 

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Fene se emlékszik, azt hiszem, telepítéskor észleli a Windows mappát a C:-n, és rákérdez, hogy meg akarom-e tartani a beállításokat. Mindenesetre óvatosan kezdjél neki, elõtte írj ki mindent CD-re vagy másik partícióra, aztán elvileg sikerülni fog.

Link to comment
Share on other sites

aThoMee

Nagyon köszönöm, sokat segítettél!

 

aThoMee :istenvagy: :istenvagy: :istenvagy: :istenvagy:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...