eckerg Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Kedves fórumozók! Egy textarea-ba szeretnék kiiratni egy kódot, amiben történetesen egy /textarea elem is van, és ezt a zárást természetesen a szövegdoboz magára veszi és bezáródik. Ezzel ugye szétszedve az oldalt is. A kérdés: van valami módosító karakter stb., amivel meg tudom mondani a szövegdoboznak, hogy ne vegye figyelembe a lezárást, mert az nem neki szól? Válaszotokat köszönöm.
Giraffe1 Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Esetleg a "kacsacsõröket" < és a > kódokkal kellene helyettesíteni.
eckerg Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Az a gond, hogy ez az aláírásomban levõ javascriptes oldalra kellene, és a szövegdobozban a kódot mutatnám... de azért köszönöm az ötletet. Más esetleg?
eckerg Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Megoldottam! Más megoldást nem találván, mégis ezt a módszert használtam, a script tesztelésénél pedig a kód végrehajtása elõtt visszacseréli a program a < és > -ket kacsacsõrre.
Atys Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Sziasztok! Akadt egy kis gondom a textarea mezõvel. Amikor írok bele, akkor, ha a sor végére ér, nem kezdi új sorba, hanem kirakja a vízszintes görgetõsávot és folytatja egy sorban a dolgot. Próbáltam a wrap értékét beállítani, de mintha ott se lenne. A hiba IE alatt nincs, csak firefoxban. Tud valaki erre megoldást?
Giraffe1 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Mi a rows értéke? Van neki egyáltalán? A teljes kód valahogy így néz ki: <textarea name="comments" id="comments" cols="1" rows="5"></textarea>
Atys Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Szia! A kód: <textarea wrap="physical" name="text" rows="15" cols="100"></textarea> De sajna nem mûködik. A sor végén ugyanúgy folytatja, és nem töri a sort, pedig ott van a wrap is...
Recommended Posts