Jump to content
GSForum - Segélyvonal

NVIDIA Geforce 7600-as topik

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

Meghalt az elõzõ kártyám, ezért új kártya után kellett néznem.

A GeForce 7600GS-re esett a választásom. Nagyon gyors meg minden, nem melegszik, mindenkinek csak ajánlani tudom! 8) DE! Akadt néhány problémám: :pislog::Sír:

- Videólejátszásnál a videó színei nagyon sötétek, alacsony a fényerõ, hogyan lehet ezt orvosolni?

- Milyen VGA hûtõk mennek rá a kialakítása miatt?

- Hogyan lehet beállítani a különbözõ felbontásokhoz, hogy milyen frissítési frekvencián menjenek? (külsõ program is érdekel!)

Köszi mindenkinek!

(modik: tudom, hogy ezeket a kérdéseket máshol is meg lehetne beszélni, de csak külön-külön)

Posted

VGA hűtőről itt érdeklődhetsz: Link. Vendégkönyv menünél lehet kérdezni. Bár jó drágák, infót szerezni ingyen lehet.

Frissítési frekvencia beállitása az asztalon jobb klikk/Tulajdonságok/Beállitások/Speciális/Monitor-nál. Vagy az asztalon jobb klikk gyorsmenüben az Nvidia megjelenitő/Képfelbontások és frissitési gyakoriságok-nál.

Posted

Annyit én is tudok, hogy hol kell beállítani az asztal felbontását + frissítési frekvenciáját, de én arra vagyok kíváncsi, hogy a többi felbontáshoz hogyan lehet megadni a frissítési frekvenciákat, mert a játékok nagy része 60Hz-es :!:

Posted

Nem világos, hogy a különbözõ felbontáshoz miért kell frekvenciát változtatni. TFT-hez 60Hz, CRT-hez ~75-80Hz és kész.

Posted

Nah, megoldottam a 2 problémát:

- A frissítésre a ReForce a megoldás.

- A videónak meg valamilyen windows hiba miatt volt fura színe, megoldódott.

• 1 month later...
Posted

HEllosztok!

Tegnap este kaptam egy gépet hogy tegyek rá XP-t. Fel is ment rá rendesen ahogy kell.

Videokártya drivert felraktam a CD-rõl valami régebbi volt mint ami az Nvidia lapján van, gondoltam ha hozzá adják akkor jó lehet ez is, egyenlõre.

Driver felment, gép újraindít, windows betöltödík és amikor freqit vált a VGA szürke képernyõ majd 10 sec után monitor kikapcs és ennyi.

Gondoltam régi a driver, leküzdöttem a NETrõl a legújabbat. Felraktam, hiba ugyanez! Mi tévõ legyek? Rakjam fel újra az XP-t hátha a régi driver bekavar?

Köszi a segítséget

Posted

Indits csökkentett módban, majd az eszközkezelõben távolítsd el a monitort. Így újra felismeri és remélhetõleg a megfelelõ frissítést állítja be a videókártya.

Posted

Okés megpróbálom majd.

Megpróbáltam, újratettem a windowst is, hiba ugyanaz. Felraktam a Vista RC1et, feltette, de a betöltésnél kék halál. :(

Szerintem ennek a videokarinak satu. 3 napos! Vision Computernél vásárolt, futárral szállítva, nagyon gáz.

• 2 weeks later...
Chuck_Norris
Posted (edited)

Üdv. mindenkinek!

Nekem nem Inno3D, hanem Mtek, de 256mb, és AGP.

Tény:

- 350W-os táp

- Az összes drivert felraktam, ami a cd-n volt

Probléma:

Bármelyik játékot indítom el, ami ez elõtt ment, most újra indítja a gépet mikor betölti a pályát. :Sír:

A táp lehet a probléma, hogy kevés neki a 350W? Ha igen, akkor mennyi kéne neki? :S 400-450W?

Edited by Gereby
Posted

Milyen a márkája a tápodnak? Az is lehet, hogy a kártyád hibás. Vagy lepucoltad a drivereket az elõzõ kártyád után?

Chuck_Norris
Posted

Persze, az elözõ Ati radeon 9550 volt, én az összes ati-drivert letöröltem a vezérlõpultban...

A táp.... hááát, uh elég béna ;) --> Colink 350W. A 350W-al ujraindul a gép, ha játszani próbálok a mostani vga-val (geforce 7600gs). Pedig régen 300W-os volt, és a 9550 simán mentek játékok. Ennyire sokat "zabálna" a 7600gs, hogy 400W (vagy 400W+) kéne neki? :S

Vagy egyáltalán a táp a baj okozója, vagy más? A vga újonnan van, 1 hete vettük. Nem hinném, hogy hibás lenne... de azt hol tudnám megnézni? :upsz:

Egyébként mi az a ForceWare, meg a Omega driver? Ezek mit csinálnak?

Légyszi ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Üdv.:Gereby

Posted

Drivert eltávolítani így nem elég... Driver Cleaner :ötlet:

A tápnál meg a minõség számít, nem feltétlen a Watt. Cseréld egy rendes tápra, miután rendbehoztál mindent a driverek terén.

Chuck_Norris
Posted

Ebből a driver cleanerből van több fajta......

Szóval akkor kevés a 350W a 7600gs-hez? :(

Posted

Egy FSP-bõl bõven elég lenne annyi is...

Chuck_Norris
Posted

Szóval akkor 1 350W-os táp elbírná a geforce 7600gs-t? :pislog:

Posted

Igen csak nem mindegy milyen... De ez itt már OFF! Nézz be a tápegységvásárlás topicba! Ott találsz jóminõségû tápokat! ;)

• 3 weeks later...
Posted

Nem, ez nem táp probléma.

Ugyanilyen videokártyát vettem, áés ugyanez a problémám.

Cseréltem már tápot, procit és vinyót is, de semmi sem változott.

Az nVidia honlapjáról leszedett driverrel sokkal többetcsinálta, a gyárival kevesebbet. Szerintem gyári hibás lehet...

Posted

Sziasztok. Kb. 1 hónapja vettem a videokártyámat. Nem is volt vele semmi gondom addig, míg újra fel rakták az xp-t. Azóta játék közben elmegy a kép, valamikor csak piros színt látok. De viszont egy restart után megint jó minden. A vga kátyához kapott lemezt telepitettem fel. Szerintetek mi lehet a gond? :?:

Légy szíves írj rendesebben! Üdv.:Gereby

Posted

Tegyél fel, friss drivert! A többi drivert se árt frissen tartani. Persze .NET keretrendszer is kell.

• 1 month later...
Posted

Olyan gondom van hogy van a 7600-os kártyámon egy power connector és ha azt bekötöm akkor mikor elkezdek játszani v kicsit később akkor meg áll a kép és le fagy aztán semmire nem reagál, de ha nics bedugva akkor meg semmi gond. Ez mitől lehet?

Posted

Nagyon egyszerû. Ha nincs bedugva, akkor a kártya alacsonyabb órajelen megy, jóval gyengébb teljesítményt nyújt, de kevés teljesítményt is vesz fel. Ellenben ha bedugod, túl sokat akar és a gyenge tápod nem bírja kiszolgálni. Mindenképpen ajánlom egy erõsebb (és minõségi!) táp beszerzését!

Ciao.

Posted

Egy 7600GS-nek egyáltalán minek plusz áram? Az a leggyengébb 7600-os, ha jól tudom. Nekem a 7600GT-men nincs plusz táphely. Érdekes...

Posted

Mindegyik AGP-s 7600GS-en van plusz tápcsatalkozó! Ezek 34 Wattot igényelnek. PCI_E-kártyákon nincs, azok a foglalatból veszik a tápot.

Ciao.

Posted

Amikor 300W-os tápom volt akkor én is rájöttem hogy ez a baja csak azért furcsáltam a dolgot mert a 400W-os nál is ezt csinálj.Akkor tuti ez a gond?

Posted

Nem feltétlen a Watt szám számít, hanem a minõség!