Pjotr Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Üdv mindenkinek! Meghalt az elõzõ kártyám, ezért új kártya után kellett néznem. A GeForce 7600GS-re esett a választásom. Nagyon gyors meg minden, nem melegszik, mindenkinek csak ajánlani tudom! DE! Akadt néhány problémám: ír: - Videólejátszásnál a videó színei nagyon sötétek, alacsony a fényerõ, hogyan lehet ezt orvosolni? - Milyen VGA hûtõk mennek rá a kialakítása miatt? - Hogyan lehet beállítani a különbözõ felbontásokhoz, hogy milyen frissítési frekvencián menjenek? (külsõ program is érdekel!) Köszi mindenkinek! (modik: tudom, hogy ezeket a kérdéseket máshol is meg lehetne beszélni, de csak külön-külön)
VINIKOR Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 VGA hűtőről itt érdeklődhetsz: Link. Vendégkönyv menünél lehet kérdezni. Bár jó drágák, infót szerezni ingyen lehet. Frissítési frekvencia beállitása az asztalon jobb klikk/Tulajdonságok/Beállitások/Speciális/Monitor-nál. Vagy az asztalon jobb klikk gyorsmenüben az Nvidia megjelenitő/Képfelbontások és frissitési gyakoriságok-nál.
Pjotr Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Annyit én is tudok, hogy hol kell beállítani az asztal felbontását + frissítési frekvenciáját, de én arra vagyok kíváncsi, hogy a többi felbontáshoz hogyan lehet megadni a frissítési frekvenciákat, mert a játékok nagy része 60Hz-es :!:
BOBAN Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Nem világos, hogy a különbözõ felbontáshoz miért kell frekvenciát változtatni. TFT-hez 60Hz, CRT-hez ~75-80Hz és kész.
Pjotr Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Nah, megoldottam a 2 problémát: - A frissítésre a ReForce a megoldás. - A videónak meg valamilyen windows hiba miatt volt fura színe, megoldódott.
tomatos Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 HEllosztok! Tegnap este kaptam egy gépet hogy tegyek rá XP-t. Fel is ment rá rendesen ahogy kell. Videokártya drivert felraktam a CD-rõl valami régebbi volt mint ami az Nvidia lapján van, gondoltam ha hozzá adják akkor jó lehet ez is, egyenlõre. Driver felment, gép újraindít, windows betöltödík és amikor freqit vált a VGA szürke képernyõ majd 10 sec után monitor kikapcs és ennyi. Gondoltam régi a driver, leküzdöttem a NETrõl a legújabbat. Felraktam, hiba ugyanez! Mi tévõ legyek? Rakjam fel újra az XP-t hátha a régi driver bekavar? Köszi a segítséget
nagyjani Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Indits csökkentett módban, majd az eszközkezelõben távolítsd el a monitort. Így újra felismeri és remélhetõleg a megfelelõ frissítést állítja be a videókártya.
tomatos Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Okés megpróbálom majd. Megpróbáltam, újratettem a windowst is, hiba ugyanaz. Felraktam a Vista RC1et, feltette, de a betöltésnél kék halál. Szerintem ennek a videokarinak satu. 3 napos! Vision Computernél vásárolt, futárral szállítva, nagyon gáz.
Chuck_Norris Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 (edited) Üdv. mindenkinek! Nekem nem Inno3D, hanem Mtek, de 256mb, és AGP. Tény: - 350W-os táp - Az összes drivert felraktam, ami a cd-n volt Probléma: Bármelyik játékot indítom el, ami ez elõtt ment, most újra indítja a gépet mikor betölti a pályát. ír: A táp lehet a probléma, hogy kevés neki a 350W? Ha igen, akkor mennyi kéne neki? 400-450W? Edited January 3, 2007 by Gereby
Gereby Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Milyen a márkája a tápodnak? Az is lehet, hogy a kártyád hibás. Vagy lepucoltad a drivereket az elõzõ kártyád után?
Chuck_Norris Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Persze, az elözõ Ati radeon 9550 volt, én az összes ati-drivert letöröltem a vezérlõpultban... A táp.... hááát, uh elég béna --> Colink 350W. A 350W-al ujraindul a gép, ha játszani próbálok a mostani vga-val (geforce 7600gs). Pedig régen 300W-os volt, és a 9550 simán mentek játékok. Ennyire sokat "zabálna" a 7600gs, hogy 400W (vagy 400W+) kéne neki? Vagy egyáltalán a táp a baj okozója, vagy más? A vga újonnan van, 1 hete vettük. Nem hinném, hogy hibás lenne... de azt hol tudnám megnézni? Egyébként mi az a ForceWare, meg a Omega driver? Ezek mit csinálnak? Légyszi ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Üdv.:Gereby
Gereby Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Drivert eltávolítani így nem elég... Driver Cleaner A tápnál meg a minõség számít, nem feltétlen a Watt. Cseréld egy rendes tápra, miután rendbehoztál mindent a driverek terén.
Chuck_Norris Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Ebből a driver cleanerből van több fajta...... Szóval akkor kevés a 350W a 7600gs-hez?
Chuck_Norris Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Szóval akkor 1 350W-os táp elbírná a geforce 7600gs-t?
Gereby Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Igen csak nem mindegy milyen... De ez itt már OFF! Nézz be a tápegységvásárlás topicba! Ott találsz jóminõségû tápokat!
roff Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Nem, ez nem táp probléma. Ugyanilyen videokártyát vettem, áés ugyanez a problémám. Cseréltem már tápot, procit és vinyót is, de semmi sem változott. Az nVidia honlapjáról leszedett driverrel sokkal többetcsinálta, a gyárival kevesebbet. Szerintem gyári hibás lehet...
ernike Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Sziasztok. Kb. 1 hónapja vettem a videokártyámat. Nem is volt vele semmi gondom addig, míg újra fel rakták az xp-t. Azóta játék közben elmegy a kép, valamikor csak piros színt látok. De viszont egy restart után megint jó minden. A vga kátyához kapott lemezt telepitettem fel. Szerintetek mi lehet a gond? Légy szíves írj rendesebben! Üdv.:Gereby
Gereby Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Tegyél fel, friss drivert! A többi drivert se árt frissen tartani. Persze .NET keretrendszer is kell.
djdna Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Olyan gondom van hogy van a 7600-os kártyámon egy power connector és ha azt bekötöm akkor mikor elkezdek játszani v kicsit később akkor meg áll a kép és le fagy aztán semmire nem reagál, de ha nics bedugva akkor meg semmi gond. Ez mitől lehet?
ProFiler Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Nagyon egyszerû. Ha nincs bedugva, akkor a kártya alacsonyabb órajelen megy, jóval gyengébb teljesítményt nyújt, de kevés teljesítményt is vesz fel. Ellenben ha bedugod, túl sokat akar és a gyenge tápod nem bírja kiszolgálni. Mindenképpen ajánlom egy erõsebb (és minõségi!) táp beszerzését! Ciao.
Calyd Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Egy 7600GS-nek egyáltalán minek plusz áram? Az a leggyengébb 7600-os, ha jól tudom. Nekem a 7600GT-men nincs plusz táphely. Érdekes...
ProFiler Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Mindegyik AGP-s 7600GS-en van plusz tápcsatalkozó! Ezek 34 Wattot igényelnek. PCI_E-kártyákon nincs, azok a foglalatból veszik a tápot. Ciao.
djdna Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Amikor 300W-os tápom volt akkor én is rájöttem hogy ez a baja csak azért furcsáltam a dolgot mert a 400W-os nál is ezt csinálj.Akkor tuti ez a gond?
Recommended Posts