Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Settlers VI


Athos

Recommended Posts

Athos

GameStar oldaláról le lehet tölteni egy kis bemutatót: THE SETTLERS VI TRAILER

Ha tényleg ilyen lesz a grafikája... :pislog::pislog::pislog:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Na jó, az alapvetően negatív hozzáállásomat most semlegesre változtattam, miközben a leesett államat keresgéltem az asztal alatt. Döbb! Egyébként lehet látni a mozgásukon, hogy ugyanaz az animáció, mint a Settlers II 10th Annviersaryben, csak más a karaktermodell. :)

Link to comment
Share on other sites

Athos

Azt hiszem ez lesz az a játék, ami ki fog váltani nálam egy gépbõvítést. Mondjuk még mindig sajnálom, hogy nem lehet úthálózatot tervezni benne, de ha jól megcsinálják, akkor jó kis stratégiai játék kerekedhet belõle. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
littleNorbi

Megjelenés mikorra tehetõ ???

Link to comment
Share on other sites

payskin
Ezek szerint valamikor jövõre. Pontosabbat még nem közöltek.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Garono

Teljes cím (német): Die Siedler: Aufsteig eines Königreichs (Egy királyság felemelkedése)

Megjelenés: 2007 harmadik negyedév

 

Forrás.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
payskin

:bezsong:

 

1,3 GB?! :o

Link to comment
Share on other sites

Watto

Bioshock-nak 1,8 giga...:D:D Sajna ennyire elfajulnak hogy lassan akkora lesz egy demó mint manapság egy játék. :lol:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Német mirrorról töltöm 4 órája, 30-40K között jön, 17% van itt, és még 10 óra van hátra. Ez vicc. :Sír:

Link to comment
Share on other sites

Artemov

Nekem 50 perc alatt jön le az USA 2-rõl ;)

Link to comment
Share on other sites

Watto

Athos gépbõvítés? :lol::bolond:

 

386DX 40MHz, 2 MB RAM, 80 MB winchester, 512 KByte-os videokártya <- lesz mit rajta bõvíteni. :lol:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Azóta sem töltöttem le. Meséljetek már, milyen? Inkább a Settlers II-III-IV vagy a Settlers V vonal? Hátha kedvet kapok egy második próbához. (Vagy végleg elmegy tőle a kedvem.) :P

Link to comment
Share on other sites

Garono

Én is azt várom, hogy írjon már valaki! :D Azt hittem majd Balázs ír egy jó hosszút, hogy ez nem volt, az nem volt jó, vagy, hogy "áh, ez rosszabb, mint a Settlers V", vagy, hogy "igen, ez méltó a Settlers névre". De ezek szerint akkor erre várhatok. :P

 

Játszott már vele valaki?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
payskin

Na, potom három hét alatt már sikerült is időt szakítani és helyet találni arra, hogy letöltsem és kipróbáljam.

 

Az első és legfontosabb, amit megállapíthatunk, hogy ez már megint nem Settlers. Hangulatában egy fokkal jobb, mint az V-ös, de nem idézi a 3-ast, sem a 4-est, sem a felújított 2-est. Tulajdonképpen kapunk egy szép új stratégiai játékot érdekes újításokkal, amit véletlenül Settlers VI-nak kereszteltek el.

 

Játszottam vele pár órát, olyan hülyeségek vannak benne, hogy az elképesztő. Például órákon keresztül kerestem, hogy a francba tudnék karámot építeni a birkáknak. Ha ráviszed az egeret a birkafodrász ikonjára, azt mondja, hogy kell neki karám. Birkát vettem a szomszédtól, át is jöttek hozzám okosan, és nem tudtam nekik karámot építeni. Lerakom a birkafodrászt a birkák mellé, erre a lovag elkezd sápítozni, hogy a birkafodrász nem talál birkát. (Ezt egyébként azután is rendszeresen csinálja, hogy megépítettem a karámokat.) Vazz, talán ki kéne nyitnia a szemét! Mérgembe lebontottam a fodrászt. Ugyanez volt a méhésszel is: ugye favágót oda raksz le, ahol fa van, kővágót oda, ahol kő, vadászt oda, ahol vad, méhész pedig kaptárakat igényel. Hol vannak kaptárak? Sehol. Aztán végül rájöttem, hogy ha felépíted ezeket az épületeket, akkor az épületre kattintva jelenik meg a gomb, amivel lehet építeni karámot, meg ki lehet rakni kaptárakat. Azért ez minimum félrevezető! Ahelyett, hogy Méhész - kaptárakra van szüksége a mézgyűjtéshez, miért nem azt írták oda, hogy kaptárakat telepít a mézgyűjtéshez? Kretének.

 

A másik ilyen egyelőre megfejtetlen rejtély, hogy hogy lehet tribute-ot fizetni a banditáknak? A diplomáciai képernyőn nem tudtam. Ha odamegyek hozzájuk, a lovagot pillanatok alatt leverik. Pedig jó lenne velük egyezségre jutni, mert a főellenfél k erős, és kéne egy kis katonai segítség.

 

Jó, ezt is megfejtettem, de ez is használhatatlan. Szóval ha követelőző bácsi feje alatt van az arayküldő gomb. Remek. De honnan tudom, melyiknek küldöm az aranyat? Van a pályán vagy 3 ilyen rabló. Mondjuk én az egyikkel akarok jóba lenni. A zászlójuk egyoforma, a háttérszínük eltérő barna. Ebből kéne tudnom, hogy ez az északi, déli vagy a keleti? Nonszensz. Beküldök a délinek egy adag aranyat, elfogadja, happyk vagyunk. Építek a területére outpostot, vasércbányát. 10 perc múlva megjelenik két követelés. Na ez most a két másik vagy az egyik ő? Kattintgatok össze-vissza, közben betámad a piros (a főellenség). Lejár a követelés határidő, hát az egyik ő volt, outpostot és vasércbányát fél pillanat alatt leverik, mint vak a vázát, és máris ellenségek vagyunk. Eh. Kipróbáltam, túl gyorsan követeli az újabb és újabb 200 aranyat ahhoz, hogy nem éri meg vele diplomáciázni. Magyarul semmi értelme az egész rablósdinak. Le kell őket takarítani a pályáról.

 

Grafika nem rossz, bár a népek átmászkálnak egymáson, és amikor bemennek egy épületbe az rendkívül szarul néz ki. Például ha fejleszted a várat, akkor jön 4-5 építész a cuccal, ami kell az építéshez, majd mind ugyanarra a pontra állnak be, "összeforrnak" és ilyen 10 karu egyiptomi istenség kerekedik belőlük. Ugyanez van a templomban is mise közben. Vazz, a felújított Settlers 2-ben ki tudták egymást kerülni a telepesek, akkor azt gondolom 2007-ben ez gáz.

 

IPB kép

---

Újabb problémába ütköztem: hogy lehet nyerni? Az ellenfélnek már nincs katonája. A teljes hadsereggel bent állok a városában, ami köré masszív falat épített. A kaput lezúztam, bejutottam, de bent nem tudok semmit csinálni. A katonák tehetetlenek, embert, épületet nem támadnak. Hoztam négy faltörő kost, de hiába püfölök bármit, az gyosabban "gyógyul", mint amennyire én megsebesítem. Ez milyen hülyeség már? Egy fal mitől gyógyul? A katedrális mitől gyógyul? Van még négy katapultom, mind eldobálta a 10 kövét, nem tudom, hogy kell őket újratölteni. Kész vagyok teljesen.

 

Udvarias szénné fikázás a Ubi fórumban. Minden szavukkal egyetértek.

---

Na jó, szóval ez vicc. A katonai rész sosem volt a Settlers sorozat erőssége, de ennyire trágya módon talán még sosem oldották meg (az 5-öst nagyon gyorsan igyekeztem elfelejteni, és ezek szerint sikerült, mert ott nem emlékszem hogy volt). Szóval 10 faltörő kos nem tud lenyomni egy templomot, mert a piactéren gyülekező, és a támadásra sikongató népség közül kiszalad valaki egy kalapáccsal, megütögeti a templomot, és az visszagyógyul. Elmondom, hogy lehet lenyomni a templomot: építesz két barakkot közvetlenül arra pontra, ami a szomszédos pályarészen a legközelebb van a városhoz. Felosztod a 10 kardos egységet két 5-ös csapatra (Ctrl+1, Ctrl+2). Első nekifutásra beront mindkét csapat, és bedobja a fáklyákat a templomra, majd kiront mindkettő, rohan vissza a felépített barakkokhoz, ahol újratöltődnek a fáklyák, aztán vissza a 1-es csapat, dobál, jöhet a 2-es csapat, míg az 1-es újratölt. Na ezt egészen addig, amíg 2 percre kifagy a játék. A merevlemez őrült kerregésbe kezd, majd villanás, és ott állsz egy sivatag közepén: az ellenfél teljes városa eltűnt, mintha sosem lett volna. :fetreng:

 

És ezzel nem nyertem, mert nem ez volt a feladat! Hanem hogy felupgrade-eljem Gézát a legnagyobb lovagi fokozatra. Pff...

 

Instant uninstall. Inkább felteszem a IV-est, azzal már jó rég játszottam. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
payskin

Berakták a fülembe a bolhát, hogy nem nagyon sikerül megnyerni a demót az embereknek. Épp ezért felraktam tegnap még egyszer, és újabb 8 órán keresztül próbálkoztam. Nem sikerült megnyerni, 5 szélkakasra voltam az ArchDuke rangtól, viszont sokkal jobban élveztem, mint a múltkor. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
pecus

Valaki segítsen Nekem légyszi. Hogy lehet túljutni azon a pályán, amikor azt a Narfag nevű emberkét kell kihozni a börtönből? Odamentem az egész csapatommal, lovagommal, de a kapun nem tudtam bemenni, így a börtönt sem tudtam megközelíteni. Mit kell csinálni?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Vigyél magaddal faltörő kost, gondolom. A demóban úgy kellett bemenni, hogy faltörővel kellett bedönteni a kaput, aztán fáklyákkal megdobálni a templomot. A teljes még nem jelent meg itthon (legjobb tudomásom szerint), még nem játszottam vele.

Link to comment
Share on other sites

pecus

Köszi a választ Balázs. Kipróbálom amit javasolsz, bár nem tudom, hogy abban a részben lehet-e már faltörõ kost alkalmazni. Én már a teljes játékkal játszom, már megjelent.

Link to comment
Share on other sites

Oke

Hol lehet megrendelni? :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...