Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MSN-hang nélkül

Recommended Posts

Posted

Szeretném a segitségetek kérni.Jo pár honapja beállitottam az Msn messengert minden jol müködött hallottam is és engem is hallotak,egy hete megosztottam az internetet a lakásban lévö másik pc vel egy SMC routerrel azota csak chat-elni tudok ,én sem hallok senkit és engem sem hall senki.A vezérlö pultban a hang beállitásaim a régiek mint amikor még jo volt .Ha hang hivást kezdeményezek azt irja ,az ott elöforduló hiba miatt a hivás meg szakadt de a többiek tudnak egymással beszélni.Tud valaki segiteni?

Posted

Próbáld meg újrarakni a hangkártyád driverét, hátha segít, és megoldja a problémát.

Posted

Hát maximum ujrarakhatod az xp-t vagy a hangeőszabályzón beállítod a lejátszáshoz hogy a microfon be legyen jelölve.

És más progival teszteled először a 2 gépen a komunikációt.

Ellenőrizd az msn-ed.

Még akár virus is lehet.

Ezek még általános hibák.

És még a ruter is bibis lehet.

1 Ez ellen szerezd be egy hálókártyát

2 Hálozati hidat hozz létre.

3 oszd meg a netet.

mindenképpen ez lehet a hiba.98%

a ruter nem megfelelően Működik

tudom mert lanpartyn ip ütközéstől minden elő szokott jönni.

Még azis hogy 2 kenyérből készült bundáskenyér is elfogy ha 15 vagyunk és 37órán át .

Még azis lehet hogy megszakad a kapcsolat utána ujracsatlakozik.

És kábel hiba..

Az is lehet hogy a router tápja melegszik vagy a router venne föl tul sok energiát.

Nálunk még a párhuzamos vagy fordított kábel is bibis. kroszling vagy másik fajta.

Mijen kábelt használsz?

Alaplapi háló nagyok buták.

Az ehez kapcsolodó hibám nekem is volt. csak az hogy láttuk egymást csak ott volt az a kis ? és valamenyire láttuk egymást de csatlakozáskor?semmi.

Posted

Kábel hibát kizárom behelyettesitettem,Virust is. Xp-t bizonyára nem telepitem ujra.A hálokártyám alaplapi megprobálom PCI ossal, nem hittem , hogy a router csinál ilyesmit azért köszi majd irok mire jutottam.

A hang kártya driver ét már probáltam a gépen van hangom söt a fejhalgatoban is hallom amit a mikrofonba beszélek azért köszi .

Posted

Az MSN-ben lefuttattad a beállítás-varázslót?

Posted

Igen ,Most azt a tippet kaptam ,hogy probáljam meg a SKY PE-T ha ki iktatom a routert hallok és engem is hallanak de én minden képpen azon keresztül osztom meg a netet mert nem akarom ,hogy két gép menjen,csak van valami megoldás

Posted

Ez sima tûzfal probléma lesz. Egyébként miért kellene mindenért a rendszert újratelepíteni? A routernek is van tûzfalprogramja, el kell indítani, megnézni a beállításait és lejjebb vinni a biztonsági szintet. Ha van másik tûzfal a gépen, akár az XP-é is, azt meg ki kell kapcsolni, ( vagy a routerét, ha így egyszerübb), mert a kettõ együtt sok probléma okozója.

• 2 weeks later...
Posted

Igazad volt a router csinálta a hibát a biztonsági szintet lejjebb vittük most jo kösz a tippet

• 1 month later...
Posted

Mivel többen meg kerestek leirom pontosan mit csináltam.-Megnéztem a >Vezérlöpult>Hálozati kapcsolatok>Speciális fül-alatt,hogy a Messenger melyik portot használja,utánna bementem a router memoriájába ahol elöször a STATUS menüben megnéztem milyen IP cimet használ utánna NAT menüben beirtam az ip cimet aztán mellé a port számát 2szer (tcp-udp)mellette kipipáltam az Enable nevü kis kockát azután az oldal végén Apply és nállam bevált megy a hang ki és befelé. :mérges: