Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Körlevél


katonazene

Recommended Posts

katonazene

Sziasztok !

 

Lehet, hogy a téma közelebb van a Word-höz mint az Excelhez, de mégis itt kérdezek !

 

Tervezéssel foglalkozom, és a szilárdságtani számításokat egy Excel munkafüzetben készítem el kihasználva a max, oszlopszámot !

Itt tárolok egyesz szöveges információkat is !

A szöveges rész ( mûleírása, stb. ) egy Word dokumentumban készül el !

Minden egyes munka sok azonos szöveges részt,tartalmaz, így a változókat az Excel csatolásával hozom be a szövegbe, "körlevél " funkcióval, és itt jön be a gubanc !

1./ A munkák mobil adathordozón vannak, hiszen több gépen is dolgozom, ezzel viszont a memoria " meghajtó jele " az egyes gépeken más és más betûjelet kap, így a dokumentum megnyitásakor már keresi az adatbázist, azt kézzel kell beállítáni, és ( nem mindíg !) az adatmazõket is részben újra kell azonosítani ! Hogyan tudnám ezt kiküszöbölni ?

2./ Az egyes adatmezõkbõl becsatolt számok - függetlenül attól, hogy a táblázatban a cellák beállításánál a szám-2 tizedesjegy - beállítást alkalmaztam, amikor átjön már vagy 8 tizedesjeggyel jelenik meg, ugyanígy a dátum is önállósítja magát, és nem a beállított formátumban jelenik meg ! :(

Ezért egyesítés után kezdõdhet a barkácsolás a javítgatások ! ( a bekezdések megváltozásáról már nem is beszélek !) Mi tehetnék ?

3./ A táblázat oszlopszáma nem elegendõ számomra, a sok számítás miatt, mit tehetnék? Az ACCES a megoldás ? A Word-höz csatolás itt , számomra ismeretlen és megfelelõ szakirodalmat sem találtam hozzá.Tanúlmányoztam a Pétery Excel2000; Gerõ Judit: Word2000 ;Pétery: Acess 2000 munkákat !

 

Megköszönöm ha tudtok segíteni akár megfelelõ irodalom ajánlásával is !

Köszi, Köszi !

 

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

Talán az elsõ kérdésre az lehetne a megoldás, ha olyan betûjelet adnál a meghajtónak ami mind 3 gépen szabad.

A többire sajnos nem tudok megoldást.

Link to comment
Share on other sites

stirlitz

Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Én már régóta nem oda mentem a munkáimat, ahová a Win(doser) el szeretné ásni (dokuments and.......). Helyette van egy partícióm a merevlemezen, nálam ez a G:\, a Word, Excel be van állítva, hogy ide ment, mindkét gépen, és a tálcán a startra kattintva megnyíló menü tetején levõ dokumentumok mappa is át lett állítva (jobb kattintás/tulajdonság/cél). Ez jó, mert ha elszál a rendszer, és soha többé nem áll fel, és formázom a c:\ -t, a munkáim akkor is meg vannak. Minden gépen beállítod, ezt és kész.

Meghajtó betûjel beállítás: Vezérlõpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelés/jobb kattintás a meghajtón, és meghajtó betûjel és elérési út módosítás stb.

 

A többit én sem tudom. Üdv.

Link to comment
Share on other sites

katonazene

Köszi a sedítséget !

 

Lassan egyesével megoldódnak a gondok! A meghajtó, és elérési út már rendben !

Ennek ellenére is elõfordul,hogy acsatolásnál ujra kell a hívatkozott adatmezõket beállítani !

Hiába Lelke van !

A formátumok problémája teljes egészében megoldódott, azzal, hogy az adatmezõkhöz megfelelõ kapcsolókat állítok be ( jobb gomb -mezõ szerkesztése-mezõkódok- ) mûködik !

A többi majd kiforrja magát, lesem a fórumokat ott mindíg lehet egy-egy jó ötletet találni, ami ha nem is szorosan a Te témádhoz kapcsolódik, de mégis logikájában segítséget nyújt !

 

Üdv !

Link to comment
Share on other sites

Athos

A szűkös Excelen változtat majd a 2007-es Office. Azt hiszem 65536 oszlopot fog tudni kezelni és 2 millió sort. ACCESS adatbázist is hasonlóan kell csatolnod, mint az Excelt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...