Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mivel Készült?

Recommended Posts

Posted

Szasztok az a kérdésem hogy hogyan mivel készült ez a kép? :?:

Photo Shop?

Paint shop?

Szeretek rajzolni de gépen kéne. ;)

És nem tudom hogy szerkesztették ezt a képet? Szép a tükrözõdése a vonalak meg minden. :upsz:

kép

szép a és a tükrözõdés a szemhélyán meg a haján a szintükrözõdés nagyonszép és a vonalakat kicsit nehéz megrajzolni egérrel.

Szóval a nagy kérdés! Milyen programmal rajzolták?

Máskor ne szúrj be ekkora képet! <PF>

Posted

Szinte bármiben. Akár vektorgrafikus programmal is készülhetett, sõt, egyes részei (pl. a "kebelfék" textúrája) alapján erre igen nagy esélyt látok. Pl. nézd meg, hogy Xara Xtreme-mel milyen szép árnyékolásokat lehet létrehozni.

Posted

Ez marhajó! :D

Próbáltam kis programot.Photo shop-pot stb........ :mérges:

köszi örök hálám. :P

Már csak egy kérdés mint kezdõ?

Hogy szinezték ki ilyen jól a keztyût? Szép fényes és tükrözõdik.

És ezeket a szinárnyalatokat és nincsen benne dezsavû.

Rajzolása tökéletes.

De látszik a vonásain, hogy nincs annyira kidolgozva.

Posted

Szerintme egy alapszín lila, amit párosítottak egy kis Gradient Tool-lal. Végül egy kis "maszatolás", mondjuk Smudge Tool-lal. Bár biztos, hogy ezer más megoldás van rá, de ránézésre ez a legegyszerûbb.

Posted

Azt mondják hogy a photoshop jó mindenre.

Ez igaz?

Ez a maaszkolás megtalálható xara x -ben?

adobe photoshop cs2

adobe imageready cs2

xara x

ezek közül melyik a legjobb?

vagy kihagytam valamit?

Én is megrögzött filmnézõ vagyok. Mese csak legjobb grafikájúak. "3 tövény :upsz: "

Posted (edited)

Hát, ha mindenre nem is (mondjuk CD írásra nem :D), de nagyon sokmindenre jó. Legalábbis amikor képet kell mahinálni, első, és legjobb megoldás.

Szerintem nem lehet sorrendet felállítani, mindenki használja azt, ami neki tetszik, vagy amivel a legkönnyebben boldogul.

És ha megkérhetlek valamire: egy kicsit rendezetebben, és helyesebben írj. ;) Köszi! ( :!: Fórumszabályzat :!: )

Edited by Sanzi
Posted

Lehet hogy sokatkérdezek, nemtudom.

Nekem ez a vektorgrafikus program nagyon bejön mert iszonyúan szeretek rajzolni ceruzával.

De géppel? xara programmal a rajzot nagyon lól megtudom csinálni de a szinezése :S ?

A maszkolás még nem az igazi.kép ami tényleg szép :upsz: mármint teknikailag.

KB ijen tipusú képeket akarok csinálni, de nem enyire bonyolultat.

PL szép és egyszerû. :hááát:

De amit mondasz az sem rosz dolog ezt az álláspontot ki sem próbáltam.

Azaz mind a 3 progit próbáltam de lehet hogy van jobb is. :pislog:

Nem tudsz ingyenes nekem való progit? :upsz:

Posted

Azt mondják hogy a photoshop jó mindenre. Ez igaz?

A Photoshop valóban sok mindenre jó, de egyrészt a "mindere" erõs túlzás, másrészt jelenlegi listaára 250 ezer forint, ami finoman szólva is túlzás, fõleg otthoni használatra. :S Akkor már érdemesebb a Photoshop Elementsszel ismerkedni, de az érdekes módon sokaknak "zsenánt". :P

Ez a maszkolás megtalálható xara x-ben?

Igen, a Xara X, illetve a Xara Xtreme is tud maszkolni.

adobe photoshop cs2, adobe imageready cs2, xara x. ezek közül melyik a legjobb? vagy kihagytam valamit?

Csak a Corel Photo-Paintet, Paint Shop Prót, a GIMP-et, az ArtRage-et és még vagy 2-3 tucat JÓ grafikai alkalmazást. Arról nem is beszélve, hogy például a Xara Xtreme és a Photoshop nem egy kategóriába tartoznak, és nem csak az áruk miatt (l. vektor vs. pixel).

Nem tudsz ingyenes nekem való progit?

Esetleg, ha már a PC World fórumán "beszélgetünk", akkor talán érdemes lenne felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és beszerezni az elmúlt fél év számait. :démonikacaj: Így nem csak egy Xara Xs jogos tulajdonosa lennél, hanem el is olvashatnád a hatrészes sorozatot a használatáról. 8)

És ami még nagyon fontos: ha szeretnél még sok-sok kérdést feltenni, akkor nagyon kapd össze a magyar nyelvtanból szerzett tudásodat, mert egyrészt elég nehezen érthetõ, hogy mit is szeretnél, másrészt a moderátorok pillanatok alatt "parkolópályára" fognak tenni - teljesen jogosan! :gonosz:

Posted

Köszi és nyelvtanból még csiszolom a tudásomat. :P

Posted

Nem vagyok egy nagy szakértõ a témában, de az én az ilyesmire Adobe Illustrator CS2-õt használok, ez ugye vektorgrafikus...

Ottvan még az Adobe After Effects, amiben szerintem az összes Adobe termék jótulajdonsága megtalálható.

Posted

Hmmmm..... :pislog:

Kipróbálom.

Minden jó ötletetre kapható vagyok :upsz:

Még az a kérdésem hogy te menyi idő alatt készítenél el egy ijen képet?

Vagy hogy kezdenéd el?Ha túl személyes a dolog külgy privátba üzit.

kép köszi....

Posted
Hmmmm..... :pislog:

Még az a kérdésem hogy te menyi idő alatt készítenél el egy ijen képet?

Vagy hogy kezdenéd el?

kép köszi....

Bár nem nekem szólt a kérdés, még nem válaszolt rá senki, így hát... :P

Ha megvan a kézi rajz, akkor szkennelés után ezt a képet mondjuk kb., 2 óra alatt össze lehet dobni. Én az Illustratort használnám, de mint feljebb olvashattad számtalan vektoros program létezik még erre a feladatra. Természetesen az, hogy 2 óra alatt össze lehet hozni, az nem azt jelenti, hogy nem lehet még 2-3-4 órát szöszölni vele, hogy minden úgy álljon ahogy a "müvész" szemének jól esik ;)

Mindenekelött azonban, ha most ismerkedsz ezekkel a programokkal, szerintem ez a kép legyen egy elérendô lépcsôfok, de ne ez legyen az elsô munkád. Inkább ismerkedj az alapfunkciókkal, hogy véletlenül se szenvedés legyen a dologból, inkább sikerélmény ;)

Posted

Köszi a segítséget :bocsánat::istenvagy:

Hála neked, persze a többieknek átlátom az egészet.

Tudom hogy elsõre nem egy remekmû leszz a rajzom , de nem fogom elkapkodni.

1000 x köszi.....

:taps:

Posted

Hajrá! ;)

Ha pedig már itt vagyok, válaszolnék a kérdéseidre is, (amit priviben küldtél, de szerintem nincs benne semmi személyes). Azt írtad te is géppel rajzolsz, majd azt kérdezted lehet-e kézirajz és szkennelés nélkül is képet készíteni? Ha géppel rajzolsz, akkor biztos tudod?! Vagy akkor mégsem géppel rajzolsz? Nem értem...

Aztán volt egy olyan kérdésed is, hogy aki profi és már fél éve szerkeszt, az is rajzol és szkennel-e? Elôször is (sértôdés ne essék) de aki fél éve használ pl., Photoshopot, az nem profi, másrézt pedig igen, az is rajzol és szkennel. Miután papíron, kézzel több skiccet is elkészíthetsz, majd beszkennelheted és akár több rajzból összeollózhatsz egyet, ami igazán jó. Az egeret ráncigálva nem nagyon fogsz eredményre jutni. Esetleg szerezhetsz egy digitáblát. Azt pedig, hogy ILYEN csillanást, hogyan tudsz csinálni, majd leírom akkor, amikor a kép összes többi részével készen vagy. De ha odáig eljutsz, már nem lesz szükséged a segítségemre ;)

Posted

Akkor kicsit máshogy fogalmazok. :P

Azért privibe kültem mert ha említek más honlapot lehet ami warez vagy ne agy isten átvezényli a látogatókat más lapra nem lenne szép mert vannak közös dolgok ez és másikon.

Eddig rajzoltam ceruzával.-Ma vettem HB-s 1B-s 2B-s 7B-s cerkákat mert eddig csak szimpla ceruzát használtam..

De géppel szebbeket lehet. Erős példa deviantart mikor meghallotam a lapot leesett az állam.

Nemcsak rajzfilm készítők, hanem hobbiként is.

Lehet hogy ovisnak tűnök de még nem tudom hogy rajzolnak a profik és nehogy egy zsákutcát kövessek. :(

-Hogy papir forma után digitálisan jön ki a remekmű? VAGY?

-Gépen szerkesztik eleve?

Ma rájöttem hogy előző jobb. :ötlet:

Tudom hogy sok múlik a programon.

-És nem mindegy hogy mijen vagy hány program kell egy jó rajzhoz.-ez még sötét kicsit.

A verktorgrafika valahogy megy xara tökéletes erre szerintem :hááát: -De ha van valakinek jobb ötletete nyugottan kijavíthat , de a fénytükröződési efekt még nem megy. :Sír:

Nem kell nagyon bonyolult efekt mint a tájképen havazást csinálni , csak egyszerűt de ezt késöbb mikor elutok idáig :hááát: , és ezt először intruder tudja meg :punk: .

Posted

Hali. :P

Megint nem stimmel valami :S:mérges:

A Kép elmond mindent.

És xara Extreme mért nem a vektort tölti ki? Mert a háttérképet az egészet szinezte be, mért ijen pixeles inportálás után?Ez így nem nagyon szerkeszthető .

És més a háttérszint sem tudom beállítani. :Sír:

Tanulmányozom a mesét 1000-el és a programot is.

A vektorra 4 órát szántam mire első vonalra szánt idő 25 Perc volt a simítások miatt és a eszközöket valahogy kiismertem. :eszkába:

De már 25 Másodperc alatt megy egy vonal :hááát:

Ja Skennernek kell 12V+ adapter és addig sajna a saját képeimet nem szerkeszthetem de leszz.

Íme az első 2 percnél tovább szerkesztett Kép sajnos még nem kész. :P .

Elsőre türhető?

Várom a kritikákat. :hááát:

Posted

Megvan értek mindent.

• 3 weeks later...
Posted

Szervusztok, egy nagyon laikus kérdésem van.

Be kellett szkennelnem egy igazolvány képet, szenvedtem másfél órát, mire sikerült pontosan 300x300 pontra kihozni, erre kiderült, hogy nem jó, mert rgb kép kell, a szkenner pedig valami cymk-t csinál, és nem is lehet átállitani. Milyen programot javasoltok, ami átteszi rgb-be a jpeg képet?

(xp alatt kellene, csak a paint-ot ismerem, az van az oprendszerben, de ott nincs ilyen lehetöség)