Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DNS konzisztencia

Recommended Posts

Posted

Helló!

Tudna valaki abban segíteni, hogy egy WIN2003 szerveren hol lehet aktualizálni a külsõ DNS címek listáját... azaz konzisztensé tenni... ugyanis... levszervert üzemeltetek, és a egy csomó domainra pl inviteles ímek... nem mennek ki a levelek...

Gondolom ez lesz a baja...

Köszi

Posted

You have mass IP pool like reverse in DNS, fix it or use smtp relay from your provider.)

Ezt a hibaüzit kapom... ha olyan címre küldök amire nem képes továbbítani.

You have mass IP pool like reverse in DNS, fix it or use smtp relay from your provider.)

Ezt a hibaüzit kapom... ha olyan címre küldök amire nem képes továbbítani.

Posted

Kicsit továbbgördítettem az ügyet...

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a revers dns-t az én állítom be a szerveremen...vagy a domainnév szolgáltatómnak kelll megcsinálnia?

THX

Posted

Akinek te biztosítod a DNS szolgáltatást annak te állítod be a reverse-t is. A domainnév regisztrátorod a DNS szolgáltatód is egyben? Vagy saját magadnak primaryzel?

Egyébként akinél a TE zónád van annak kell a reverse-t is beállítani.

Posted

ja... hát a domainnév szolgáltatóm a DNS szolgáltatóm is egyben... nem saját magamnak tartom karban.

Akkor ezek szerint ők reverseznek...

na ezaz... az invitel azt mondja azért nem kapják, mert nem reverz... a t-mobil meg azt mondja bizony ez reverz... akkor most melyik menjen el az anyjába?

Posted

Helyesírásodra légyszíves figyelj oda, mert elég sok hibát kellett javítanom. :upsz:

A szolgáltatód biztosítja a te IP-dhez tartozó reverse-t. A levelezés teljesen tőled megy? Mert olyan lehet, hogy nincs beállítva reverse neked, és csak IP-vel visszadob a legtöbb szolgáltató szervere.

A szolgáltatódnak (domain) kéne felvennie a reverse_dns fileba (named névszerver esetén) neked egy PTR rekordot, hogy aztán amikor a generálódnak le a reversek, akkor neked fixen meglegyen. Meg egy reverse zónát a named.conf-ba. De enélkül is mennie kéne azért ha fix ip-d van.

Remélem fix ip-d van.