Botond Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Tudtok olyan programot ami ellenõrzi, hogy milyen böngészõ, JavaScript verzió stb. kell ahhoz, hogy megjelenítse a frissen készült weboldalam?
arpsoft Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Például a validátorok, de ezek csak azt ellenõrzik, hogy a kódod mennyire felel meg a szabványoknak. Itt van egy: http://validator.w3.org/ Egyébként meg próbáld ki melyik böngészõn mit produkál.
zsoltchelsea Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Botond: ajánlom azt, hogy rakj egy linket a legújabbról. Az biztos viszi...
[OP]Destroy-man Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Egy weblap memória igénye mitől függ? Ha már szóba került egy másik topicban. Csináltam egy gyors tesztet, de az eredmény kicsit érdekes lett. IE10 about:blank-al indít, memóriaigény így 156 MB volt. Elindítottam a Facebookot. A teljes kommunikáció 0,59MB forgalmat eredményezett, majd az IE10 memória igénye 145 MB-ra csökkent. Az addig rendben van, hogy betölti magát az oldalt a képekkel együtt, de ezen kívül milyen memória igényről beszélhetünk még? Az addig rendben van, hogy ha üzenetet küldünk, akkor ott kell némi memória pluszba, de nagyon minimális, ugyanis ez a servert terheli első sorban (feldolgozás, továbbküldés vagy sql művelet(ek)). Vagy ezzel kár is foglalkozni, mert mindegyik böngésző másképp dolgozza fel az oldalt?
payskin Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 A Facebook, amikor megnyitod egy nagyon minimál HTML vázat tölt be, és aztán Javascriptból tölti be a tartalmakat. Azt nem tudom, az IE memóriafoglalása miért csökken ettől, de nyilván nemcsak a weboldalak tartalma foglal benne memóriát, hanem a program futása során önmagában igényel/lefoglal valamennyi memóriát, amit később fel is szabadíthat. Mindegyik böngésző másképp működik, másik megjelenítő, és másik Javascript motor működik bennük, tehát teljesen más mennyiségű memóriát foglalnak akár ugyanannál a weboldalnál.
Recommended Posts