Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rendszerkövetelmény

Recommended Posts

Posted

Tudtok olyan programot ami ellenõrzi, hogy milyen böngészõ, JavaScript verzió stb. kell ahhoz, hogy megjelenítse a frissen készült weboldalam?

Posted

Például a validátorok, de ezek csak azt ellenõrzik, hogy a kódod mennyire felel meg a szabványoknak.

Itt van egy: http://validator.w3.org/

Egyébként meg próbáld ki melyik böngészõn mit produkál.

zsoltchelsea
Posted

Botond: ajánlom azt, hogy rakj egy linket a legújabbról. Az biztos viszi...

• 6 years later...
[OP]Destroy-man
Posted

Egy weblap memória igénye mitől függ? Ha már szóba került egy másik topicban.

Csináltam egy gyors tesztet, de az eredmény kicsit érdekes lett.

IE10 about:blank-al indít, memóriaigény így 156 MB volt.

Elindítottam a Facebookot. A teljes kommunikáció 0,59MB forgalmat eredményezett, majd az IE10 memória igénye 145 MB-ra csökkent.

Az addig rendben van, hogy betölti magát az oldalt a képekkel együtt, de ezen kívül milyen memória igényről beszélhetünk még? Az addig rendben van, hogy ha üzenetet küldünk, akkor ott kell némi memória pluszba, de nagyon minimális, ugyanis ez a servert terheli első sorban (feldolgozás, továbbküldés vagy sql művelet(ek)).

Vagy ezzel kár is foglalkozni, mert mindegyik böngésző másképp dolgozza fel az oldalt?

Posted

A Javascript is foglalhat le memóriát.

Posted

A Facebook, amikor megnyitod egy nagyon minimál HTML vázat tölt be, és aztán Javascriptból tölti be a tartalmakat. Azt nem tudom, az IE memóriafoglalása miért csökken ettől, de nyilván nemcsak a weboldalak tartalma foglal benne memóriát, hanem a program futása során önmagában igényel/lefoglal valamennyi memóriát, amit később fel is szabadíthat. Mindegyik böngésző másképp működik, másik megjelenítő, és másik Javascript motor működik bennük, tehát teljesen más mennyiségű memóriát foglalnak akár ugyanannál a weboldalnál.