zedan Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Sziasztok! A következõ lenne a problémám, amihez a segítségeteket szeretnék kérni. Szóval. Van két gép egy vállalati hálózaton, és egy xy.doc url hivatkozás. Az egyik gépnél, amikor rákattintok a hivatkozásra, simán betöltõdik a dokumentum, míg a másiknál olyan hibaüzenet jelenik meg, hogy nem található a célszámítógép, vagy hivatkozás, vagy valami hasonló. Mind a két kliensen az explorerben ugyanazok a proxybeállítások, a kivételek közé ugyan csak mindkét gépnél fel van véve a célszerver, és a hálózati beállításoknál, a helyi kapcsolatnál TCP/IP protokoll beállítások is ugyanazok (dns kiszolgálók…stb). Mi lehet a gond a második kliensnél? Van valami ötlet, esetleg megoldás a problémámra? Elõre is köszi a segítséget.
arpsoft Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Van jogosultsága mindkét gépnek elérni az állományt? Esetleg próbáljad meg a hosts állományba beírni a cél számítógép nevét és ip címét.
zedan Posted October 7, 2006 Author Posted October 7, 2006 "Van jogosultsága mindkét gépnek elérni az állományt?" Nem tudom. Szerintem igen mivel magát a weblapot (ahol a hivatkozott állomány van) meg tudom nyitni a problémás gépen is, csak a hivatkozott állománnyt nem érem el. Valahonnan nekem is rémlett a hosts fájl, csak nem igazán tudom mit is kéne vele kezdenem. Soha nem nyúltam hozzá.
arpsoft Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 A célszámítógépet két módon lehet azonosítani a hálózatban. Egyrészt a címe, másrészt a neve alapján. Ennek a kettõnek az összerendelését végzik a DNS kiszolgálók, illetve egyéb névfeloldó szerverek. AMikor az oprendszer szeretne feloldani egy nevet címmé, akkor elõször benéz a hosts állományba, hátha van megfelelõ bejegyzés, ha nincs, akkor megkérdezi az elsõ névfeloldó szervert. Ha az sem tudja, akkor a megszólított szerver megkérdezi az egyik szintén névfeloldással foglalkozó társát, hátha õ tudja. Könnyen belátható, hogy nagyon gyorsan nagyon sok szerver is megkaphatja a kérdést. Ha adott idõn belül nincs találat, azaz nem sikerült feloldani a nevet, akkor jön az az oldal, hogy ilyen pedig nincs. Tehát, ha a hosts állományodba (windowskönyvtár\system32\driver\etc\hosts) bevésed egy sorba a kérdéses gép nevét és ip címét, akkor lehet esélyed a doksi elérésére.
zedan Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Köszi a felvilágosítást. Holnap megpróbálom.
zedan Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Hali arpsoft! Sajnos nem jött be ez a hosts fájlos megoldás sem. Egyéb tipp? Hozzáteszem, hogy már 6 gépen is leellenõriztem a hivatkozás megnyitást, és a beállításokat és az eredmémy ugyanaz mint eddig. A probléma továbbra is fennáll azon a bizonyos gépen.
zedan Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 Szevasz arpsoft! Az elsõ képen az van amikor a böngészõ címsorából próbáltam megnyitni, a másodikon meg amikor a hivatkozásra klikkeltem.
arpsoft Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Meg tudod pingelni arról a géprõl az info.feketecsik.hu gépet?
zedan Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 gondolom meg, mivel ha ip címet írok a címsorba, bejon az alapoldal. Viszont, ha az " info.feketecsik.hu " -t + hivatkozás többi részét írom be akkor a már berakott képet látom.
zedan Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Köszönöm az eddigi segítséget arpsoft! Megoldódott a problémám. Töröltem a temp mappa tartalmát, és sütiket, és azóta Mûködik. Mégegyszer köszi a segítséget.
Recommended Posts