Botond Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Helló! Lenne egy hatalmas kérdésem. Halottam olyan programokról, amik képesek elrejteni az IP címünket, így nem tudnak a gépünkbe betörni. Nem tudom eldönteni ez illegális e vagy nem.
Scorpion Spyke Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ezeket nevezik proxynak, használata teljesen legális. Direkt arra lettek kitalálva, hogy névtelenül szörfözhessünk velük a neten. Még az IE-ben is találsz ilyet!
zico Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 GhostSurf Mint egy szellem, láthatatlanul barangolhatunk a világhálón, anélkül, hogy mások azonosítani tudnának, látnák milyen oldalakat néztünk meg eddig, vagy rájöhetnének a világ mely részén lakunk.
Botond Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Az én gépemrõl megy a net otthon . Gyanítom hogy a tesóm aki nem múlott el 18 megnézeket olyan tartalmakat ami nem neki való, valamint egyéb illegális oldalakra is felnézhet. Ezt szeretném megakadájozni egy keylogger programmal amivel utána tudok nézni hogy mit nézett meg. Szülõi felügyeletes progik nem kellenek mert azok nem loggolják az oldalakat és nem is vagyok abban biztos hogy ilyen oldalakat nézeget. Jah és olyan kellene amit hagy futni a NOD32. Jah és azt elfelejtettem megkérdezni hogy legálisak ezek a programok? Mert ha nem ne ajánjatok egyet se!!!
Shia-ko Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Nem, azok szinplán megakadályozzák, hogy megnézzek. Éppen jók a célra, hogy mással foglalkozzon a gyerek.
aty Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Tesód törli a böngésző historyjából is a megtekintett oldalakat? Ha igen, akkor szerintem észrevenné azt is, hogy valahogy felügyeled. Megoldás a saját gépen futó proxy szerver is, ami naplózza a hozzá intézett kéréseket.
belataszajto Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Ez a proxy az laptophoz wifin pont ideális? Vagypont felesleges? Mert mint barangolo ügyelek a virusokra rendesen, meg korrekt a tüzfalam is. De routerek álltal kiadott ip-m nagyon senkit nem érdekel...... Mert abbol azt nem sokat szednek ki. Szoval jo ez nekem?
Botond Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Értem. De én nem szeretnék semmi bonyolult dolgot csak telepítsem és loggoljon annyi elég. A szülõi felügyeleet is konfigurálni kell most arra nincs idõm majd ha bebizonyosodik a bûne a tesómnak csak akkor esetleg. Milyen loggert ajánlanátok akkor?
Botond Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 De azt simán leüríti ha akarja az nemjó. A keylogger alattomos módon megbújik a tálca azon pontján ahol nem is gondolná ()ezért szeretném ha írnátok egy ilyen programnevet ami mellesleg nemárt ha ingyenes és a NOD32-vel nem kerül összetûzésbe.
arpsoft Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 A NOD a keyloggereket kapásból irtja, szóval ez nem fog menni. Érdemes lehet egy proxy telepítése, ahogy aty is írta vagy egy olyan tûzfal telepítése, ami logolja a kéréseket.
Adani Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 De ha a history-t kitörli, akkor nyílván tudja, hogy figyeled, ezért elõbb-utóbb megtalálja a csapdát. Ha meg nem akkor meg anonym böngészõvel fog ilyen oldalakat nézni. És akkor csak annyit látsz, hogy anomyzer.com vagy hasonló.
Botond Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 De képzeld a helyébe magadat! Olyan oldalakat nézegetsz amiket nem kéne. Mi az elsõ dolgod? Törlöd a historyt hogy a bátyus észre ne vegye mit nézegettél. Nem logikus? Egyébként nemhiszem hogy ismerne anonym böngészõket. Ennyire nem tudja az informatikát. Ti tudtok anonym böngészõket mondani?
aty Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 És te látsz ilyen history törléseket? Vannak kimaradások benne? Kétlem hogy egyesével nekiáll kitörölgetni a szexoldalakat. Te se vagy látom még 18 különben.
Botond Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Figyelj honnan tudod? Lehet hogy 18 alatt vagyok, de lehet hogy fölötte. Ha fölötte vagyok akkor én is voltam gyerek, ha alatta akkor meg gyerek vagyok úgy hogy választhatsz. Ebben mondjuk igazad van. De az a probléma hogy egy netezés alatt 15.000.000 oldalt megnéz és én kértem meg hogy törölje mer engem zavar! Így már érthető?
Adani Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Honnan tudja? Vess egy pillantást a profilodra. Egyébként meg inkább nézze mint csinálja nem?
Botond Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Igazad van! Hagyom is. De azt nem nagyon szeretném, hogy illegális oldalakon mászkáljon mer IE-t használ ( ) és nem akar átszokni firefox-ra . A múlt héten is újra kellett telepítenem a gépem . Ezért is kellene egy keylogger. Má tele van az a bizonyos a vírusokkal . Rohadt vírusírók !!!!!!!!!!!!!!
Omega32 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Ezt nem értem: ha tudod, hogy hol járt az miért lesz jó? Akkor már úgy is késõ lesz, a vírusok/spywarek már fent lesznek a gépen. Nincs tapasztalatom ezzekkel a szülõi felügyeletes programokkal, de szerintem neked valami ilyesmi kéne, így tilthatod a különbözõ nem kívánt oldalakat. Az IE-t pedig tilsdd le a tûzfallal, csak a Firefoxot engedd ki. Akkor kénytelen lesz átszokni (hacsak nem fogja tudni buherálni a tûzfalat). Gondolom korlátozott fiókja van, tudtommal a tûzfalak onnan nem konfigurálhatóak (legalábbis az enyémmel ott nem lehet mit csinálni, fut és teszi a dolgát, konfigurálni ott nem lehet).
aty Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Minek futtatod rendszergazdaként az IE-t?! Ha mindenáron rendszergazdai fiókkal akarod használni, akkor is vannak módszerek, hogy korlátozott felhasználó nevében fusson az IE. Azt se értem, hogy téged miért zavar, hogy az IE historyja tele van, ha Firefoxot használsz. Másrészt miért nem kapcsolod ki a cachet például, állítod a biztonsági szinteket benne, ezernyi módja van hogy semmi ne kerüljön a gépedre, csak a history.
Botond Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 Köszi a tippeket. Sajnos vannak olyan oldalak amik nem jelennek meg rendesen Firefoxban ezért salynos IE-ben kell megnyitnom .
Omega32 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Kiváncs lennék milyen oldal az... Nem is emlékszem mikor nyitottam meg utoljára az IE-t, a Windows Update kivételével (bár úgy tudom már az is megoldható, hogy Firefox alatt menjen...)
Botond Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Írtatok egy-két IP cím elrejtõ progit. Ezek csak bizonyos böngészõkkel tudnak együtt mûködni. Van olyan ami teljesen elrejti az IP címem tök mindegy milyen progit haszn
Omega32 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Erre a legegyszerübb, ha a böngészõben beállítasz egy proxy-t. Így mindenki a proxy címét látja, az eredeti cím visszakeresése pedig nem egyszerû.
Recommended Posts