elodloic Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne olyan betűtípusokat alaklmazni a weboldalamon,amelyek nincsenek az operációs rendszerben alapból. Megoldható? HTML-ről lenne szó. Előre is köszi a válaszokat.
apacs Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 De megkerülhetõ, ha szöveget szépen megszerkesztve egy képben rakod be.
zsoltchelsea Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Viszont lassítja az oldalt... Ne tedd inkább.
elodloic Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 Nem is akartam. Sajnos nehezítené a frissítést. További ötletek?
zsoltchelsea Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Nem lehet, ugyanis a HTML nyelv statikus, és szabványos is. Nem lehet berakni mindent, így segítve elõ az olvashatóságot.
eckerg Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Esetleg felkínálhatod letöltésre a betûtípust, bár itt már szerzõi jogi problémák közbejöhetnek. Egyébként ha egyszínû a szöveg a képen, akkor átlátszó háttérrel, GIF-ben 2-4 színre szûkítve a skálát nekem már sikerült pár száz bájtos képet is készítenem, bár az csak kb. 200×40-es volt. Több ötletem tényleg nincs.
h.arpad Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Valahol már leírtam, hogy lehet. Grafikusan, de eléggé dinamikus: PHP kell hozzá, és egy TTF fájl (betûtípus). Alapvetõen szintén grafika, és szintén lassítani fog.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Hy! Lehet, hogy off, de azért megkérdezem: Hol találom azoknak a fontoknak a listáját, amik a win-ben és a linux-ban is ott vannak? Tehát az amolyan "platformfüggetlen" betűk érdekelnek.
Recommended Posts