Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

ATI Radeon TV-kimenetes kártyámhoz vásároltam egy Leadtek MPEG 2 hardvertömörítést tudó tv-kártyát.

Jól mûködik, ám dinamikus részeknél a látvány olyan, mintha a szem nem tudná kellõ gyorsaságal követni a mozgást. Színtelített marad a kép meg minden, de álomszerû, az alakok szinte rajzfilmszerûen elmosódottak. Ha állóra vált a kép, semmi probléma. Legutóbb ilyet a Vörösmarty téren láttam egy óriás kivetítõnél. Nem csak felvételnél, s nem csak a monitoron. Bevallom, asztalin még nem próbáltam, pedig egyetlen tippem, hogy a videokártya a ludas. Lehet orvosolni ezt valahogy, vagy nyugodjak bele? Esetleg a programon ( WinFast PVR 2000 ) állítgassak valamit?

Posted

Talán a Deinterlace opció segíthet, már ha van ilyen.

Posted

Köszönöm a tanácsot, de sajnos ezt az opciót nem találom, s valószínûleg nincs is. Esetleg a bitrátán változtassak? Azt is elmondhatnátok, hogy szegény bitráta min is változtat, miért felelõs, milyen magas értékre álllítsam a tv-vevõ szoftveren stb. ( Igazából én vagyok a szegény.. )

Pontosításul : nem ködben van a látvány, az érzés az, amikor egy pontra szegezed a tekinteted, úgy suhan el elõtted a futó, s nem követed a mozgását a fejeddel, mikor is szép egységessé összeáll a látvány. No mindegy, nem nyavajgok! Minden további észrevételt elõre is köszönök.

Halasi Miklós
Posted

A ChrisTweak-kel is próbáltad? Hátha van valahol egy elrejtett opció a kártya driverében... :hááát:

Posted

Szia Miklós!

Úgy látszik idáig félreértettem..Tehát a videokártya opciói között kell keresgélnem. Alapban ( segédprogram nélkül ) ezt hogy tehetem meg?

/ A CD-tekrõl biztos érdemes lenne felrakni a meghajtó legújabb verzióját, igaz, eddig a gyõztes csapaton ne változtass elv inkább bejött.

Gondolom az általad ajánlott ChrisTweak valami kártyatuningoló program, nem imerem. Honnét tölthetem le? ( Bár a változgatásoktól jómagam kissé félek ).

A nagy kérdés, hogy asztalain lejátszva ( majd ha lesz ) esetleg megszûnik a jelenség? Vagy már felvételnél befolyásolódott a dolog.

Kösz az elõzõ hozzászólást is! Amint látszik, ezen a téren világtalan vagyok.

Posted

Televízión nézve jónak kell lennie, mert szinte biztos, hogy a félképekkel van a gond. Mivel gondolom külsõ analóg forrásból, vagy tunerrõl rögzítettél, megtartotta a váltottsoros megjelenítést a felvételen, ami a monitoron furcsa, mivel az soronként rajzolja a képet. Ha felírod egy újraírható lemezre próbaképpen, a TV-n jó lesz a végeredmény. Egyébként az ATI Control centerben a video beállításoknál van olyan, hogy deinterlaced. Ott próbálkozhatsz szûrõkkel, ha a monitoron akarod nézni.

A bitráta a másodpercenkénti adatmennyiséget jelenti, minél magasabb annál jobb az eredmény természetesen. A Gyári DVD 9000 körüli értékkel változó bitrátával ( a sötét , nem részletgazdag stb. képekhez nem használnak teljes sávszélességet) készül. 4000 alatt már látható a minõségromlás.

Posted

Köszönet Nagyjaninak is!

Félek, hogy nem lesz 100%-os a siker. A SZÁMÍTÓGÉPEN keresztül ugyanis már néztem TV-n is.

A jelenlegi bitráta alapon 4000 körül áll, mekkorára érdemes felemelni, hogy egy DVD-re azért egy átlag film fel is férjen?

Lehet, hogy nem ide passzol, de azért bepasszírozom..A DVD-olvasó hibája, ha bármilyen DVD lemez

( Akár minõségi, mûsoros eredeti verziójú ) lejátszásakor a sötét tónusoknál némi világos-sötét ugrálás, lassú vibrálás jelenkezik. Ilyenkor láthatóan pulzál a kép. Lehet, hogy tényleg érdemes egy asztalit venni, vagy nem okoz lényeges javulást.?

Saját paraboláról veszek fel, igaz sokszot UPC-rõl..Hát azért van véleményem. Éles a kép, de áttûnésekkor, víz-füst stb. esetén láthatóan pixelesedik. Ez egyébként a tömörítésnek tudható be?

Jó sokat kérdeztem. Köszönet minden jóakarónak!

Posted
:ötlet: Esetleg körülnézhetsz WinFast PVR2000 kártya ügyében fórumtársunk -> bzoley WinFast :igen: kártyákkal foglalkozó oldalán is, sok jó dolog található nála, hátha egy újabb driver vagy frissebb szoftver segítene rajtad. :gépel: