majabos Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a HIP használatával kapcsolatban. Van egy Leadtek TV tuner kártyám, amihez van egy távirányító. Sajnos ez egy olyan típus, amivel alapesetben csak a TV-kártyához járó WinFast programot lehet irányítani, amit soha nem használunk, mert TV-t azt nem nézünk rajta, max. néha rádiót hallgatunk, a filmjeinket pedig nem ezzel nézzük. A másik probléma, hogy sokszor este néznénk filmet, de hiába lenne távirányítható a program, ha utána úgyis fel kell kelni, és ki kell kapcsolni a gépet. Ezért örültem meg, amikor megláttam, hogy van egy ilyen program, amivel esetleg rávehetem a távirányítót hogy legalább a gépet is ki lehgessen kapcsolni, nem is szólva arról, hogy mondjuk a Windows Media Playert is irányítsa. Sajnos eddig nem sikerült rávennem a programot, hogy mûködjön együtt a távirányítómmal, de lehet, hogy alapból teljesen rosszul állítom be. Ha valaki tud segíteni, szívesen venném. Köszi, Maja
Halasi Miklós Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 A HIP-hez néztél plugint vagy beállítást a szerző oldalán? Mert nekem nincs ilyen tunerem, de tényleg szinte mindent kezel, ami távirányító... És ha jól látom, augusztus végén jött ki egy újabb verzió belőle.
majabos Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 Megnéztem a weblapot, de nem igazán ismertem ki magam rajta. Amit értettem, abban viszont nem nagyon volt szó az én tuneremrõl. Maja
Halasi Miklós Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Az infra a tunerbe megy közvetlenül? Tehát nem COM portos vagy USB-s?
majabos Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 Igen, a vezetéket a tunerbe kell bedugni, ha errõl van szó. Ez baj? Maja
alfonz Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Nekemis winfast 2000 xp expert kártyám van, szerintem mivel a tuner kártyán van az infraport szerintem akártya kezeli le. Én is kiprobáltam a fent emlitet programot de mivel kéri a hogy melyik porton csatlakoztál, és nemtudod megadni mert a kártya kezeli az infraportot. SZERINTEM Én ugy oldotam meg hogy vettem 1 Minimal csomag 1499 ft inenn http://www.pctaviranyito.atw.hu/. És a leadtekhez amit kaptam távíránítot beállítotam. ( én pl: a videó távírányitóját, de bármit beállíthatsz ) így kezelem a winampot,window media playert,vlc-t de bármit beálíthatsz mert kapsz hozzá 1 programot. (CD-t) De használhatsz a microsoft windows media center távírányítot is amit boltban igen borsos áron árulnak (viszont ezt a fajta távírányitot sok mediacenter alapból kezeli ) jelenesetben azszem a MediaPortal 0.2 RC2 is kezeli azszem aréb van leírása is és ez ingyenes. Media Centereket a http://mediacenter.lap.hu/ szoftverek címszóiban találsz. ja melékesen fogsz egy fektetett házat ami jol néz ki teszel bele 1 használt P3 gépet beállítod a távírányitot,+ tvkártya és kész a tökéletes HTPC vagy a tv alá teszel 1 laptopot távírányitó+tvkártya és jé van 1 hordozható HTPC-d
Recommended Posts