Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Human Interface Programmer

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a HIP használatával kapcsolatban.

Van egy Leadtek TV tuner kártyám, amihez van egy távirányító. Sajnos ez egy olyan típus, amivel alapesetben csak a TV-kártyához járó WinFast programot lehet irányítani, amit soha nem használunk, mert TV-t azt nem nézünk rajta, max. néha rádiót hallgatunk, a filmjeinket pedig nem ezzel nézzük. A másik probléma, hogy sokszor este néznénk filmet, de hiába lenne távirányítható a program, ha utána úgyis fel kell kelni, és ki kell kapcsolni a gépet. Ezért örültem meg, amikor megláttam, hogy van egy ilyen program, amivel esetleg rávehetem a távirányítót hogy legalább a gépet is ki lehgessen kapcsolni, nem is szólva arról, hogy mondjuk a Windows Media Playert is irányítsa. Sajnos eddig nem sikerült rávennem a programot, hogy mûködjön együtt a távirányítómmal, de lehet, hogy alapból teljesen rosszul állítom be.

Ha valaki tud segíteni, szívesen venném.

Köszi,

Maja

Halasi Miklós
Posted

A HIP-hez néztél plugint vagy beállítást a szerző oldalán? Mert nekem nincs ilyen tunerem, de tényleg szinte mindent kezel, ami távirányító... És ha jól látom, augusztus végén jött ki egy újabb verzió belőle.

Posted

Megnéztem a weblapot, de nem igazán ismertem ki magam rajta. Amit értettem, abban viszont nem nagyon volt szó az én tuneremrõl.

Maja

Halasi Miklós
Posted

Az infra a tunerbe megy közvetlenül? Tehát nem COM portos vagy USB-s?

Posted

Igen, a vezetéket a tunerbe kell bedugni, ha errõl van szó. Ez baj?

Maja

• 4 months later...
Posted

Nekemis winfast 2000 xp expert kártyám van, szerintem mivel a tuner kártyán van az infraport szerintem akártya kezeli le. Én is kiprobáltam a fent emlitet programot de mivel kéri a hogy melyik porton csatlakoztál, és nemtudod megadni mert a kártya kezeli az infraportot. SZERINTEM

Én ugy oldotam meg hogy vettem 1 Minimal csomag 1499 ft inenn http://www.pctaviranyito.atw.hu/. És a leadtekhez amit kaptam távíránítot beállítotam. ( én pl: a videó távírányitóját, de bármit beállíthatsz ) így kezelem a winampot,window media playert,vlc-t de bármit beálíthatsz mert kapsz hozzá 1 programot. (CD-t)

De használhatsz a microsoft windows media center távírányítot is amit boltban igen borsos áron árulnak (viszont ezt a fajta távírányitot sok mediacenter alapból kezeli ) jelenesetben azszem a MediaPortal 0.2 RC2 is kezeli azszem aréb van leírása is és ez ingyenes. Media Centereket a http://mediacenter.lap.hu/ szoftverek címszóiban találsz.

ja melékesen fogsz egy fektetett házat ami jol néz ki teszel bele 1 használt P3 gépet beállítod a távírányitot,+ tvkártya és kész a tökéletes HTPC vagy a tv alá teszel 1 laptopot távírányitó+tvkártya és jé van 1 hordozható HTPC-d