Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

N95

Végre hivatalosan is megérkezett a Nokia N95, amely még a N-Series készülékek között is kiemelekedõen nagytudású és profi okostelefon. Ahogyan az elõzetes kémfotók is igazolták, az N95 valóban egy kétirányú slide-os kialakítású készülék. Azonban a Nokia nem bízott semmit a véletlenre és minden eddiginél nagyobb szolgáltatáskínálattal szerelte fel az újdonságot. A négysávos GSM, 3G és HSDPA hálózatokon egyaránt használható modell hátlapján egy Európában szinte egyedülálló, 5 megapixeles felbontású, Carl Zeiss optikás kamera kapott helyet. Az autofókusszal és aktív lencsevédõvel felszerelt fényképezõ közel DVD minõségben képes videót felvenni. A multimédia egyéb területein sem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen 3D sztereó hangszórók, teljeskörû zene- és videólejátszó, 3,5 mm-es jack kimenet, valamint TV-kimenet egyaránt megtalálható benne. A megjelenítésrõl egy óriási, 2,6"-os QVGA (240x320 pixel) felbontású és 16 millió színû kijelzõ, valamint a hardveres 3D gyorsítás gondoskodik. Tárolókapacitásban sem leszünk híján, hiszen 150 MB belsõ memória és microSD bõvítés áll rendelkezésünkre. Adatávitel terén mindent belezsúfoltak, ami csak elérhetõ. GPRS, EDGE, 3G, infraport, sztereó Bluetooth, miniUSB csatlakozó, WLAN és UPnP (Universal Plug and Play) közül választhatunk. Egy igazi csemege a beépített GPS vevõ, amelyhez 1000 város teljes térképét is letölthetjük, a szükséges alapszoftver gyárilag telepítve van. Ezt a hatalmas mennyiségû képességet a Symbian legújabb, immár 9.3-as verziójú rendszere fogja össze. A Nokia N95 leghamarabb 2007 elsõ negyedévében fog megjelenni, a várható ára 550 euró körül alakul.

összefoglalva

2,6 inch átlójú, 240x320 pixeles, 16 millió színû kijelzõ

900/1800/1900 MHz GSM, UMTS és HSDPA

160 MB belsõ memória, amely microSD kártyával bõvíthetõ 2GB-ig

5 megapixeles Carl-Zeiss optika, autofókusszal, VGA felbontású 30 fps videóval

WLAN támogatás

GPS vevõ és 100 országot tartalmazó térkép (vélehetõen a NaviCore alapjain)

99x53x19 mm

120 g

Sztereó Bluetooth átvitel (2.0)

FM rádió, MP3, AAC, WMA és W4A zenelejátszás

Symbian 9.3 operációs rendszer

950 mAh Lithium-Ion akkumulátor

8,75 nap készenléti és 3,5 órás beszélgetési idõ

Posted

Kinek hogy tetszik?

Nekem az eddigi egyetlen furcsaság az az,hoy nincs rajta Pop Port :)

Posted

Állati jó lett. Végre ezt is merem Nokiának nevezni. 8)

Ciao.

• 4 weeks later...
Posted

N95 teszt

Nagyon jó lett! Értékelés: Messze mindenki elõtt. 8)

Ciao.

Posted

Angolul vagy magyarul nem tudsz ilyen tesztet? Mindig a fránya német. :)

Mellesleg nagyon ütõs telefon lett. Tuti, hogy megveszem, ha megjelenik.

Posted

Angolul nem találtam, a Xonio tesztelte csak ezt a bemutatópéldányt. A németek néha elõbbre vannak. ;)

Ciao.

• 2 months later...
Posted

Annyi változás már azóta biztos van,hogy 9.2-es oprendszer lesz rajta.

• 4 weeks later...
Posted

A Nokia a jövõ héten mutatja be a Nokia az N97-et! 8)

Szinte mindenhol azt írják róla, hogy a TV lesz a legnagyobb újdonsága, mégpedig DVB-H adások vételére lesz képes.

Egy érdekes alternatíva lehet a felsõ középkategóriás mobilok vásárlóinak.

Forrás

Ciao.

Posted

Valahol azt olvastam hogy a GPS Wap-pal megy. Ez igaz?

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nem 9.3-hanem 9.2 :)

Nem,nem kell hozzá wap.

• 2 months later...
Posted

Üdvözlet mindenkinek!

Nekem van egy ilyen készülékem (n95). Meg vagyok vele elégedve, csak egy dologgal nem boldogulok. A navigációja mindaddig jól mûködik, amíg be nem ülök vele az autómba. Akkor egybõl elejti a mûhold jelét. Egyébként az összes többi ilyen jellegû készülékkel így jártam, lévén hogy van valami árnyékolás a szélvédõmön, ami leárnyékol. (gyárilag ilyen) A navigációs készülékeken ezt egy külsõ gps vevõvel egyszerûen orvosolni lehet. Ehhez a készülékhez vajon lehet e valami hasonló megoldást eszközölni. Nagyon szivesen fogadnék bármilyen javaslatot. Üdv.

Posted

Látom neked van pénzed. ;) Szerintem az N95-höz nem lehet külsõ vevõt használni.

• 1 month later...
Posted

Szia. Én úgy olvastam hogy lehet külsõ programmal külsõ Gps-sel is mûködik

T-mobile oldalán találtam:

T-mobile oldal

A beépített navigátor térképszoftver csak a beépített GPS eszközt támogatja, míg más gyártó utólag telepített szoftvereivel külsõ bluetooth GPS eszközök is csatlakoztathatók és használhatók.

Én is szeretnék nemsokára beszerezni egy ilyen telefont.

Üdv. Dávid

Posted

Lehet Bluetoothos gps-t használni az eredeti térkép progival is,de külsõ gps kell a tomtomhoz pl,az nem kezeli a belsõt.

A 12-es szofttól van benne agps,ezután már lakásban is talál 10-20 másodperc után jelet ;)

• 1 year later...
Posted

Hali,

nem tudjátok, hogy fekete kiadás csak 8 gigás van? Én vennék de csak simát és nekem a fekete jobban bejönne... persze ha nincs a szürke se a világvége :)

Posted

A simát nem igazán ajánlanám. Jelentõsen jobb a 8GB...

Ciao.

Posted

Mást is tud mint a sima a 8 GB memórián kívül?

Posted

Igen. Egész más a menürendszere, sokkal kifinomultabb, gyorsabban dolgozik, a gobjai normálisan mûködnek, nem lötyög a kijelzõje, sokkal szebb és nagyobb a képe, tovább bírja az akkumulátora.

Ciao.

Posted

Ezt nem gondoltam volna :D amúgy észrevettétek h Nokia oldalán csak a 8GB-s adatai vannak... legalább is én csak azokat találtam szal nem nagyon lehet hasonlítgatni

Posted

Nekem van 1-1 éves tapasztalatom mindegyikkel. Jelenleg 8GB-osom van, ennél fényévekkel rosszabb.

Ciao.