Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB port programozása delphi alól


vectorsector

Recommended Posts

vectorsector

Üdv. Mindenkinek!

 

Sajnos régóta rágodom már, azon, hogy miképpen lehetne delphi alól USB-portra adatokat küldeni,

de sajnos még semmire sem jutottam. Nem tudom, hogy melyek azok a unit-ok, amelyek esetleg idevonatkozó utasításokat tartalmaznak. Egészen konkrétan lesz egy PIC-es kis LCD-kijelzõs áramkör USB csatlakozással ellátva, tehát pc-hez hozzá lehet kötni. Szeretnék a delphiben megírt adatbáziskezelõmbõl kiragadott cégnevet kijeleztetni, tehát egy stringet kell eljuttatnom az adatbázisomból egészen az LCD-kijelzõig (ADATBÁZIS-DELPHI-USB-SAJÁT ÁRAMKÖR). Jelen pillanatban nem tudom, hogyan tudom kiküldeni a cégnevet az USB-ig, mint vezérlõ adatot. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
jiu88

Nem tudom mennyire adott a saját áramkör, vagy mennyire ragszkodsz az USB kommunikációhoz, de vannak eszközök, amik a soros-USB átalakítást megcsinálják. Így USB porton keresztül tudsz soros kommunikációt folytatni, ami Delphiben egyszerû, egy rakás soros komponenst találni hozzá.

 

Pl. A DLP-USB232M egy könnyen nyákba illeszthetõ egység, amivel sorosan tudsz kommunikálni és a PIC soros interfészére minden nehézség nélkül rákötheted. Persze ehhez át kell alakítani az áramkört, ami nem tudom hogy lehetséges-e! De én mindenképpen ezt javasolnám.

 

A másik megoldás, ha adott a saját áramkör USB portja, hogy egy soros-USB kábelt veszel és a PC soros portján hajtod meg az áramkört. Ez azért rosszabb, mert mostanában az USB a menõ és a laptopokon nem nagyon van már soros port.

 

Ez mondjuk hardveres átalakítást igényel, és anyagilag is többe fog egy picit kerülni, de mindenképpen egy egyszerû megoldást ad, és utána a kommunikáció is egyszerû lesz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...