RedBoy Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Sziasztok! Remélem nem warez, illetve illegális amit kérdek (ha igen akkor 100000 bocsánat, és töröljétek a topic-ot). Nagyon tetszenek a Need for Speed 3, és az NFS Porsche zenéi és szeretném õket az mp3-lejátszómon is meghallgatni. Van valami módja annak, hogy kimentsem a játékból a zeneszámokat?
tbrc Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Szevasz! Nos ennek én 2 módját ismerem: 1. Keresel hozzá egy kifejezetten a játékhoz kitalált exportálót 2. Vagy a hanganyagok felveszed bármelyik hangrögzítõ progival, aztán megvágod és végül átkonvertálod mp3-ba Ez a két játék nem a legújabbak közé tartozik ezért szerintem marad a második lehetõség (bár ez jóval macerásabb)!
RedBoy Posted September 28, 2006 Author Posted September 28, 2006 Köszi a választ! Nem találtam kifejezetten olyan progit, és a vágással nem akarok veszõdni, úgyhogy lehet hogy hagyom az egészet...
tbrc Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Ez a Need for Speed 3 Hot Pursuit zenei listája: (talán segíthet) 01 Title 02 Aquila 303 03 Flimsy 04 Snorkeling cactus weasels 05 Hydrus 606 06 Knossos 07 Monster 08 Sirius 909 09 Snow bags 10 Warped 11 Little sweaty sow 12 Whacked 13 Rear flutterblast 19 14 Cetus 808 a Porsce U ét nem ismerem, de ha leírod esetleg a számok címét... talán tudok segíteni neked (van pár ismerõsöm akik nagyon GURU-k a témában...)
VINIKOR Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 1. Fraps-sal (Link) felvételt készítesz a játékról. 2. Az elkészült avi videó hangját a VirtualDub-bal (Link) különválasztod, így: File --> Open video file... -->Save wav. 3. Wav-ot átalakíthatod mp3-ba, pl. az Audacity+Lame kódolóval, így: Projekt --> Audió importálása --> Fájl --> Exportálás MP3. Az Áprilisi DVD-n volt fenn. A lame kódoló dll-jét (Link) bemásolod az Audacity mappájába és amikor készíted az mp3-at megadod az elérési útvonalát. Fraps-sal így készítesz felvételt: - Movies ablakban a Video Capture Hotkey-nél kiválasztod melyik billentyûvel kezdõdjön a felvétel. Változtatni úgy tudsz, hogy beleklikkelsz és megnyomod a kíván billentyût. Nálam a numerikus 9-es, pont nem zavarja a játékot és ezt használom. - FPS ablakban az Overlay Corner-nál ahol a pötty, ott fogja mutatni játék közben az fps értékét, sárga színnel. Ha felvétel elindul pirosra vált a színe. Ezt nem veszi fel a videóra. Ha Disabled-et választod nem fog látszani semmi. Csak leírva tûnik bonyolúltnak, de ha egyszer végigcsinálod meglátod, hogy milyen egyszerû.
tbrc Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 @VINIKOR: Nem igazán akarok kritikát mondani, de szerintem ahhoz, hogy egy játék háttérzenéjét kiszedje nem igazán szükséges videót is felvennie (fölöslegesen választja még szét is, mikor egyszerűbben meg lehetne oldani). Ha lehetne valami olyat ajánlj neki ami egyszerűbb (Recorder...). Elég nagy a választék bármelyik jó, csak állítsa át a felvételt a beviteli eszközről (pl: mikrofon) az (általában) WAVE állásra, így máris a gép hangjait rögzíti a program! De ha gondolod mikor hazaérek, ajánlok egy ingyenes felvevő programot és leírom hogyan használd. @Red Boy: Ha gondolod használhatod a VINIKOR által ajánlott módszert is, de ha gondolod szólj és keresek neked egy jó progit!
RedBoy Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 Köszönöm az ötleteket, de felhívtam pár hangmérnök ismerõsöm, és az egyik azt mondta, hogy megcsinálja a vágást .
VINIKOR Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Az Audacity-vel nagyon egyszerű a felvétel (Link): - stereo mix-re állítani a felvétel helyét: Link - játék indulása elött R-billenytűt nyomsz vagy a Recorder gombot: Link. - Játék vége után leállítod a felvételt az S-billenytűvel vagy a Stop gombbal Link. - Hangsávon kijelölöd a mentendő rész: Link - Fájl --> Kijelölés exportálása mp3-ként... menüvel elmenteni: Link. Itt kérni fogja a lame_enc.dll helyét (Link)
BOBAN Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Nos ennek én 2 módját ismerem Ha gondolod használhatod a VINIKOR által ajánlott módszert is, de ha gondolod szólj és keresek neked egy jó progit! @tbrc: Mi is a te megoldásod?
tbrc Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Szevasz! Igazság szerint én is az Audacity-re gondoltam, mivel ingyenes és egyszerûen kezelhetõ! Sajnos azonban a Red Boy által megjelölt játékok nem éppen a legújabbak ezért a másik módszer nem létezik (legalábbis én nem találtam rá példát)! Újabb játékokhoz általában kiadnak (nem hivatalosan) egy exportáló programot, amivel ki tudod kódolni a játék feljesztõi által elkészített audióállományokat! Ezt mindenféleképpen szerencsésebbnek tartom, mert nem kell vele annyit szenvedni...
Botond Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Helló! Én a Call of Duty fegyver, kiabálás stb. hangjait szeretném kiemelni a progiból de nem ilyen rögzítgetõs módon, Egyik haverom mondta, hogy valahogy kilehet másolni hangokat csak õ már elfelejtette hogyan. Tudnátok segíteni?
pokolfajzat Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Ha nagyon kell a megoldás külgy üzit az msn-re van album a játék zenéiröl meg filmérõl ... Nem akarok warezolni.de ez remélem nem az.
Botond Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Csak gépfegyver ropogás kellene meg hasonlók. A jûták zenéje nem kell. Most vettem észre egy másik topicban válaszoltál. Köszi!
VINIKOR Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Tréningpályán vagy multiban egy üres pályán simán tudsz felvenni fraps-sal és nem lesz benne a játék zenéje. Nem tudom ez miért nem egyszerûbb, mint kúrkászni a program mappájában.
Botond Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Szerintem az egyszerûbb dolog hogy kicsomagolsz egy pk3 fájlt mint hogy felveszel dolgokat. Sõt még jobb a minõsége is!
VINIKOR Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Az én játékaimban sehol nincs ilyen pk3 fájl.
Botond Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 A CoD 2-ben nem .pk3-ak vannak. Azt hiszem .iwd fájlok ha jól emlékszem de nem biztos. Most már végülis mindegy mert a rendezvény amihez kellett ma volt. Jól sikerült az elõadás . Csak a diri ne beszélt volna elötte egy fél órát csupa fölösleges dolgokról !
BOBAN Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Az én játékomnak ez a mappája: Link. Ebben mik lehetnek a játékhangok?
tbrc Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Nos valahogy így néz ki (szerintem): - .bik: ezek egyértelmûen videóanyagok - menumus.sbf: ez a fájl valószínûleg a menu zenéit tartalmazza (a nevébõl következtetve) - gamemus.sbf: ez pedig a keresett játékzene Ezeken kívül van még 3 .pff fájl ha jól látom, amik méretükbõl ítélve a játék nagy részét tartalmazzák...
csepelball Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Ilyesmi zene vagy szöveg vagy ilyesmi kivétel változó. Ha nem ea-s gém akkor resource hacker-el is néha kijön, ha felvételhez kell folyamodni akkor számonként mondjuk cool edit pro(audition), vagy sound forge vagy akármi goldwave(ingyenes) és máris megy. A felvételnél a stereo-t kell betenni. Ennyi. Ea-s gémekhez van egy EA ASF CONVERT vagy milyen progi... google megmondja ha kell. Légyszi írj rendesebben! Üdv.:Gereby
Recommended Posts