Humberto Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Köszönöm a válaszokat! A Vistát természetesen AERO felület nélkül gondoltam, csupán vizuális effektek miatt ne használja el az értékes megabájtokat )) A legnagyobb bajom, hogy nem dualos az alaplap, különben sima ügy lenne. De ha már az alaplapot kicserélném, tutira nem socket478-as foglalatúra és ugye akkor már a proci is ugrott...akkor már PCI expresses VGA kártya is kéne és ez már súlyos pénzekbe kerülne, úgyogy maradok a földön.
ati012 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Üdv, köszöntelek a fórumon! 1)-Kiszeded a régi ram-od 2)-Beteszed csak egyedül a Samsung-ot (jol tedd be ha koszos a csati akkor fogkefével tisztísd meg!) 3)-el kell hogy induljon 4)-Tegyük fel hogy elindult->Happy mindenki->gép kikapcs->másik ram-ot is belerakod->elindul a gép-> 4v)-Nem indul el-->rossz a ram Sok sikert!
hobela Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Szia, Köszönöm a választ, ma munka után ki is próbálom! Szép napot, B.
hobela Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Sziasztok, Kicsit hosszúra nyúlt ez a hétvége és nem volt idõm írni, sajna továbbra is fennál a probléma, ha beteszem a régi ramot, de sebaj, most mûködik a gép, újra telepíteni nem akarok, szóval majd idõvel veszek még ugyanolyan memoriát, mint ami most van benne, és akkor valószínüleg nem lesz ez a probléma. Mégyegyszer nagyon köszönöm a segítséget!!!
ati012 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dual Chanelbe akarod futatni a memókat? Mert csak ahoz kell 2 db ugyan olyan RAM. Nekem is 2 különbözõ van, (HP, Samsung) és mennek egymás mellet.
Neo24 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Hello mindenki Lenne egy problémám vettem tegnap ramokat 800mhz pqi 2db 1gb os Na most amikor beraktam láttam,hogy csak 743mhzen mennek miért lehet ez? Minden alapon van egyszerûen nem értem talán az alaplap miatt 3napja vettem azt is! Legyetek szívesek segíteni köszönöm Konfigom: Gigabyte M57SLI-S4 nVIDIA NF570 SLI Socket AM2 ATX AMD Athlon64 X2 5200 2x1MB AM2 1GB, 800MHz/PC2-6400, DDR-II, PQI 1GB, 800MHz/PC2-6400, DDR-II, PQI Western Digital 320GB SATAII 7200RPM 16MB Raid Edition Maxtor Diamondplus 120GB SATA Sapphire Radeon X1950 GT 256MB GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TV LITE NEC AD-7173A Double Layer RAM LabelFlash FSP 350 TÁP
Becsoft Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 2600 MHz-es a procid, tehát 7-es osztóval fog menni. 2600/7=371,5 ez a memória valódi órajele. Ha megszorzod 2-vel, akkor 743 MHz-et kapsz, ez a memória effektív órajele. Teljesen normális hogy ennyin megy. Megpróbálhatod 6-os osztóval, akkor 433,3-at kapsz (eff. 867 MHz) de ennyit nem valószínű hogy bírni fog, úgyhogy bele kell nyugodnod, hogy ennyin megy. 2400 MHz-es procival tudnád kerek 800-on járatni 6-os osztóval, így kapnád meg az eff. 800-at. Remélem érthető volt. Üdv!
hobela Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Szia! Sajna ez az alaplap még nem támogatja a dual chanelt Most megpróbáltam újra, de továbbra is sípol, ha beteszem a régit.... igazából azért kellett a bõvítés, mert nemrég bevezettem itthonra is a netet (eddig a munkahelyen volt, de az elég gyors, 100 megás), és a vírusírtó (norton internet security 2007) nagyon belassította a gépet. valószínüleg csak a két ram nem szereti egymást, de most szépen megy, ha nem piszkálom , szóval egyenlõre marad az új kingston ram, ha meg lesz pénzem veszek még 512 mb ugyanilyet. Még egyszer nagyon köszönöm!!!!
ati012 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 (edited) Ahh, értem. Mi lenne ha router lenne meg egy jó tûzfal? Nálam is így van és vírus nincs. Routert meg pár ezerért tudsz venni, használtan. Edited October 26, 2007 by Gereby
Gereby Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Elég egyszerû a történet... Arany szabály, hogy RAM-okat ne keverjünk, mert lutri az egész. Vagy megy vagy nem, de még a jobbik esetben is akadhatnak a késleltetéseik, amely visszafoghatja a teljesítményt. Esetleg egy BIOS frissítés jól jöhet. @ati012: A helyedben én nem állítanám ezt ennyire magabiztosan. Egyébként az egész nyitja a NOD32, leggyorsabb, legjobb. (Vagy a Linux. )
hobela Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Bocs, hogy nem jelentkeztem, de megint összeomlott az XP, és csak most volt idõm újrarakni. Megfogadom a tanácsokat, és többet nem kísérletezek, jövõ hónapban új Ram. A vírusírtót pedig sajna nem én választottam, hanem az asszony letöltötte a netrõl és elõfizetett egy három felhasználósra. Persze ezt is minden alkalommal újra kellett telepíteni, ami csak úgy megy, ha letöltöm a 15 napos trialt, és aztán aktiválom. A Symatec persze úgy hírdeti, hogy a profil alól bárikor újra lehet telepíteni, de nincs ott semmi... Érdekes, mert már most is alig lehet megtalálni a 2007-es verziót a hivatalos honlapon, de mi lesz teszem azt 1 év múlva, amikor már google-val sem fogok találni max warezt... Customer support :!:
gaboy Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Sziasztok ! Egy olyan gondom lenne, hogy vettem 1 Gb DDR2-es 667 MHz-s ramot. A gépemben 2 db. 1 Gb-os DDR2-es 667 MHz-es ram van, amely Dual channel-be megy. Amit vettem ramot beteszem a gépbe a monitor be sem kapcsol és a gép is felpörög és utána nem megy tovább. Ha kiveszem akkor működik a gép. Ha csak az új ramot teszem bele magában és a másik kettőt kiveszem akkor is Működik. Mi lehet a gond szerintetek? Alaplapom: Asus P5PL2-E
Gereby Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Arany szabály, hogy nem szabad a RAMokat keverni. A legtisztább, ha párbaválogatott csomagokat vesz az ember, mert az biztos menni fog egymással. Egyéb esetben nincs garancia, hogy megférnek egymás mellett. Másrészt ezzel az akcióddal már megszûnne a Dual Chanel is.
gaboy Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 (edited) Köszi. Akkor még 1 kérdés ! Ha vennék még egy giga ramot akkor úgy tuti mûködne és dual channel is menne ? Edited October 29, 2007 by Gereby
Gereby Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Ha 4 RAM slot van, és úgy veszed, hogy 2*512, akkor megmaradna. Egyébként 3GB RAM-ra nagyon keveseknek van szükségük, aki nem használja ki annak értelmetlen.
kubanq Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Sziasztok Van egy pár 2Gb memóriám, vettem mellé még egy pár ugyanolyat (márka / méret/ késleltetési idõ) A probléma az hogy mikor betettem az új párt nem indul a gép. Vagyis hallom, hogy zug a gép de nem indul a képernyõ és a billentyû... Leteszteltem külön egyszer egyik máskor másik párt és mûködött.Betettem még egyet a pár mellé ugyis mûködik csak a négy darabbal nem.Minden slotban probáltam... Az alaplapom Asus P5N32 sli a Ram Corsair XMS2 2 GB twin2X, operációs rendszerem Vista 64. Köszönöm
nagyjani Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Mert 4 modul használatakor különösen fontosak a RAM-ok. Az alaplap könyvében is benne van, hogy 4 darab használatakor melyek az ajánlott típusok, ráadásul mind a 4-nek válogatottnak kell lennie (legjobb az egységcsomag). Ezért mûködik kettõ, meg három, mert 3-nál csak single-t állít az alaplap. Ha az alaplap kezeli slotonként a 2 gigát, akkor arra (2*2 giga) ésszerû kicserélni a 4-et.
kubanq Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Kit-ben vettem a rammokat páronként csomagolva egymást követõ szériaszámmal...
nagyjani Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Mondom, hogy 4 modult nem mindenbõl támogat a lap. A könyvében (fõleg az ASUS-nál) le van írva melyik modellel mûködik. Gyártón belül sem mindegy melyik számozás.
Dave891 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Az én alaplapomban sem mûködik 4db ugyanolyan memória, pedig már 1000 fajtát kipróbáltam. Legjobb, ahogy azt már írták elõttem, ha kicseréled õket 2*1 vagy 2*2 GB-ra.
kubanq Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Az én könyvemben nem ír ilyesmit, hogy nem menne,és azt sem hogy nem kompatibilis. Megnéztem az Asus oldalon és ezzel a lappal kompatibilis a Corsair...
szg Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Pontosan ugyanaz a Corsair (típus, stb.) van az ASUS-nál a QVL-ben, mint ami neked van?
kubanq Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Közben frissitettem a Bios-t most már mûködik... Köszönöm....
nagyjani Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ja, ezt azért nem javasolta senki, mert már elõbbre írva volt, hogy ez legyen az elsõdleges.
Recommended Posts