Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Puppy Linux

Botond

Recommended Posts

Posted

Helló! Hogyan kell telepíteni a Puppy linuxot Pen Drive-ra?

Posted

Sajna nem beszélek valami jól angolul. Le tudnád írni vagy tudnál adni egy magyar linket?

Posted

Írd be a google keresõbe, hogy puppy linux majd tégy pontot a magyar oldalakra való keresésbe. Aztán rengeteg oldalt kidob neked majd magyarul, na ott szemecsgélhetel. A linuxbazis.hu oldalon is rengeteg segítséget kaphatol a fórumon. Egyébként én sem tudom hogyan kell, csak próbáltalak olyan oldalak felé orientálni ahol ez levagyon írva. A mobimouse progival fordíthatol a hivatalos oldalon is.

Posted

A Puppi linuxot nem kell telepíteni, alapesetben nem is lehet. Kiírod egy cdre és arról bootolsz. Javasolt a cd írásánál RW lemezt használni és több menetes írás kezdés funkciót beállítani. Így a beállításaid kilépéskor kiírja és megmaradnak, a következõ indításnál használhatóak. Ha utánna bogarászol a neten, találsz megoldást HDD-re és Pendryvere telepítéshez is.

azaki1528464469
Posted

Ez kicsi de ügyes Linux gratulálok a fejlesztõknek (itt nemigen olvassák)!!!

Posted

Szeretném a Puppy Linuxot a pen driveomon használni egy emulátor programmal. Hogyan csináljam? Fõ hogy portable legyen!

Posted

Mit akarsz emulálni?

Ha nem tudsz angolul, ne használj ilyen szavakat, hogy portable.

• 2 years later...
Posted

Szia Botond,

a menu/setup alatt van egy universal installer pont azt kell elindítani, válaszolni a kérdésekre és kész.

melyik verziót próbáltad?

üdv

Jani

Posted

Nagyon meg volnék lepve, ha Botondot még aktívan foglalkoztatná a 2006. októberi problémája. Még az is lehet, hogy az elmúlt két év során sikerült magától is megoldania, hm?

Tudom, hogy csak segíteni akarsz, de ésszel! Vegyük észre a témákban levő hozzászólások keletkezésének idejét.

• 2 weeks later...
Posted

Balázs, én örültem a konkrét válasznak (nem az olvasható, hogy keresgélj a Googlebe), mert találtam egy régi P1-es laptopot a bátyám kacatjai között, s azt a tanácsot kaptam, hogy a Puppyt telepítsem rá, ugyanis a Win98-ashoz már nem nagyon találok softwares támogatást

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Compaq Evo N150 típusú elég régi laptopom, amire Puppy-t telepítettem. Nagyon szuper és gyors, és meg vagyok vele elégedve, de...

Szeretnék egy pcmcia-os Gigabyte GN-WMKG nevû adapteren keresztül wifizni egy D-Link DI-514 típusú routerrel. A router wifi beállításait már azt hiszem mindenhogy kipróbáltam, de nem mûködik. A Puppy felismeri ugyan a wifi kártyát, de nem látja a routert. Próbálkoztam ndiswrapper-rel, de nem tetszik neki a telepítõ cd-n levõ inf fájl. Egyik sem. Linuxos driver meg persze nincs hozzá. Node lehet, hogy nem is ez a baj...

Tud nekem valaki ebben segíteni???

Posted

És egészen biztosan elég közel vagy a routerhez ahhoz, hogy menjen a wifi?

Posted

Hát igen. Konkrétan ott van mellette a router. Ugyanez a wifi kártya win xp alatt prímán mûködött akár az udvarról is. Csak iszonyú lassú volt, meg már az sp3 nem igazán fért rá... :hááát:

• 4 weeks later...
ghkghzihkuu
Posted

Letöltöd a legújabb Puppy-t *.iso-ban és kiírod egy újraírható CD-re.

Indítod a rendszert a CD-ról.

Bejön a Puppy és lesz egy olyan menüpontja, hogy "Start > Setup > Puppy universal installer"

Ez egy olyan program, amivel USB drive-ra menti ki a Puppy-dat.

Ezt indítod és kérni fog mindenre választ. Elõtte a puppy-s CD-t csatlakoztatni kell (Az asztalon rá kell duplikálnod.).

Csak ezután fogja látni a fontos, másolandó fájlokat. Szinte pillanatok alatt kiír mindent az USB drive-ra és azt használatba is lehet venned.

Ezután kikapcsolod a gépet, kiveszed a CD-t és bootolsz USB drive-ról.

Az elején sok mindent fog tõled kérdezni (felbontás, billentyûzet, stb). Amikor bejelentkezik az asztal, már munkához is láthatsz.

Konfigurálgathatsz meg minden. Amikor kilépsz, rá fog kérdezni, hogy akarod-e menteni a beállításokat. Válaszd, hogy igen. Ekkor fájlba menti a beállításokat. Természetesen az USB drive-ra. Nálam 19-20 MB-os lett ez a fájl.

Ha legközelebb indítod a Puppy-t, akkor ezekkel a beállításokkal indul, és lesz asz asztalon egy "Save" ikon is, amivel azonnal frissítheted a beállításokat.

Sajnos én egy 128 megásra tettem, így 1-2 MB csak a szabad terület. De mûködik!

• 1 year later...
Posted (edited)

Puppy projekt

Elte puppy

Puppy hirek

Nekem az tetszik legjobban , amikor üdvözlő hangjelzés kutyaugatást mímel. (Csahol az operenciás rendszer)

Edited by aasoszikviz