Jump to content
GSForum - Segélyvonal

winrar archív:*.rev MI EZ?

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Remélem tud nekem valaki segíteni! Van egy progim, ami 7 db rar fájlra van darabolva (rar, r00, r01...stb), és van mellette egy ugyanolyan nevű, de REV kiterjesztésű fájl is. Rar recovery volume néven. Mikor elindítom megkérdezi hogy "do you wish to reconstruct missing volumes" -> persze akarom, elkezdi átvizsgálni a fájlokat, kiírja hogy "1 recovery volumes found" -> aztán lefut teljesen, és a végén kiírja hogy "nothing to reconstruct" "totel errors:1"

Lehet azért van, mert minden rar fájl jelszóval védett és nem tud belenyúlni! De nem tudom hogyan nyissam meg neki pedig tudom a jelszót!

Kérem aki találkozott már ilyennel segítsen!

Posted

Több részből álló rar tömörített fájl esetén én így még nem találkoztam a rev kiterjesztésű résszel. Tömörítéskor a WinRAR-ban beállítható az, hogy a fájl sérülése esetén, további eltárolt adatokból ki tudja javítani a tömörített fájlokat. Ezt a tömörítvény százalékában lehet beállítani. Ez növeli a tömörítvény méretét, de csökkenti a hibalehetőségeket. Valószínűen ez a rev kiterjesztésű rész, csak külön fájlként. Szerintem ehhez nem is kellene nyúlni, csak akkor, ha a kicsomagolásnál a fájl sérülését jelezni a program. Ha ezzel nem talál hibát, akkor a tömörítvény sérülésmentes. A kitömörítéshez nem ezt, hanem az első fájlt kell megkeresesni, és elindítani a kitömörítést, ekkor fogja kérni a jelszót, majd kicsomagolni. Ha sérült lenne, akkor jöhet a helyreállítás lehetőség. Ha ez nem sikerülne, akkor be lehet jelölni a kitömörítés a fájl sérülése esetén is opciót, ekkor a sérülésmentes részeket még visszakaphatjuk.