Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangkártya

Predator

Recommended Posts

Predator

HI

Egy ismerõsömnek vettem egy komplett gépet a szûz xp telepítése után a hang kártyát próbáltam volna de telepítés közben lefagyott és újra indult a gép többször is próbáltam különbözõ verziójú driverel de ugyanaz, az xp is újra telepítettem de semmi változás.

Az lehetséges hogy az alaplapi integrált realteck ac 97 hangkártya tönkre ment ill. Nem is volt jó.

Digital Silence

Alaplapi a hang, de az xp nem látta?

BIOS-ban engedélyezted?

Predator

Ha a biosban le van tiltva akkor az xp sem látja a hardvert.

Itt látja a hardvert tehát engedélyezve van csak amit feljebb leirtam az a gond.

di-ego

sziasztok4

lenne egy kis problémám.

alaplapi hangkártyám van,s egyik alkalommal kihúztam a gépbõl a 2.1 es rendszert utána már nem akart megszólalni,a mai napig.

az eszközkezelõben azt modja ,h. minden endben van,

de bármit dugunk rá meg sem nyikkan.

mi lehet a probléma? vagy hogy tudnám megoldani a problémámat,illetve kideriteni mi a gond.?

amd 3500 alaplap.

megoldhatná a gondomat ha veszek egy külön kártyát.pl.: sb.7.1-est

segítséget elõre is köszönöm!!

MicroNet

Hi

Nekem is egy hasonló problémám van egy gép AC'97-es driverével. SiS 746 FX chipsetes az alaplap és amikor feltelepítem a hangkártya driver-ét utánna a hanggal nincs gond, viszont 2-3 percenként újraindul a Windows. Ha az újraindulást kikapcsolom mindig más hibaüzenettel kékhalált kapok, de ha leszedem a hangkártya driver-t, akkor a gép probléma nélkül mûködik. Több driver verziót is próbáltam, de sehogy sem jó. Lehet ezzel még kezdeni valamit szerintetek, vagy kell bele egy új hangkártya?

(ASRock K7S8X v3 alaplap, AMD 2500+, ATI 9600 SE, 256 MB RAM)

• 2 months later...
Scorpion Spyke

Nem tudom miért csinálja a laptopom, de van amikor letiltja a hangot bizonyos alkalmazásoknál. Itthon rászoktam csatlakoztatni az asztali hangszórót a gépre, mert kicsit jobban szól, mint a gép beépített hangszórója, és ezáltal néha elszáll a hangkártya, de csak bizonyos progiknál. Például a Winamp-nál szokott hibaüzit kiadni, hogy nem megfelelő hanglejátszó eszköz van telepítve, vagy a játékok hang nélkül futnak. Általában egy újraindítás segít. Amikor leválasztom a hangszórót, továbbra sincs hang, és van amikor nem is dugom rá indításnál sem, és mégsincs hang. Mi lehet a hiba? Megfelelő driver van fent, a hozzákapott CD-ről telepítettem.

szerk: Azt meg sem említettem, hogy a Vezérlőpult hangbeállításainál nem lehet hanglejátszó és felvevő eszközt választani, mert egyszerűen nem engedi. A lenyíló lista szürke lesz és "Nincs lejátszó/felvevő eszköz" feiratot mutat.

• 1 month later...
Scorpion Spyke

A fent említett probléma egy Windows-reinstall után elmúlt, de most megint elõjött, ahogy újratelepítettem a Windowst. Néha elõszokott dobni egy hibaüzenetet csak úgy:

IPB kép

Ezután szokott elmenni a hang bizonyos alkalmazásoknál. Egyszerûen nem tudok rájönni, hogy mi csinálhatja! :Sír: Nagyon idegesítõ!! :mérges: Valaki segítsen kérem!! :Sír: :Sír:

szerk: Idõközben eszembe jutott valami. Rákeresek erre a szövegre. Ki is adott egy oldalt, ahol erre a hibára kínál megoldást, egy javítópatchet. Feltettem, tesztelem egy ideig, hogy megoldja-e a problémát. Persze ha volt valakinek hasonló gondja, akkor megoszthatja a tapasztalatait.

• 1 month later...
Fleiszj

Sziasztok! Egy régi Pentiumom van, Acorp alaplappal, most hirtelen nem tudom milyan hangkártyával.

A probléma a következõ, nem érzékeli a mikrofont, ill hangjelet. Ez a hangkártya hibája lehet? Msn-en

szeretném használni, a partnerek hangját hallom.

Kösz a tippeket!

• 4 months later...
stapi

Sziasztok!

OPTi 82c930A és OPTi 82c931 hangkártyákhoz keresek drivert, lehetõleg free, ha lehet. Tud valaki segíteni?

Köszi, :)

stapi

vmiki

@Fleiszj: A hengerõszabályzóban a felvételnél ki van jelölve a mikrofon? Jó aljzatba van csatlakoztatva?