Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Reflection effect


nagygabor

Recommended Posts

nagygabor

Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudok corelben olyan tükrözõdéses effektekt létrehozni, mint >>EZEN<< a honlapon ami a nagy virág alatt van, vagy a fenti szöveg alatt. Fontos, hogy nem css, vagy html kód kell, mert kiadványban szeretném használni, nem a weben.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Tudom, én vagyok a lusta és kötekedõ, de ha elmondanád, hogy Corel miben szeretnéd létrehozni, akkor könnyebben segítenénk? Mert a kérdésedbõl nem derül ki, hogy CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT, Corel Paint Shop Pro, esetleg Corel Painter lenne a "páciens"? :S

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Miben lehet? Én a Draw-t használom, már annyira hozzászoktam, hogy egy alap doksit is abban készítek el. ;) De jöhet a Photo-Paintes megoldás is. Igazából mindegy, elvégre a Drawban is vannak alap Photo-Paintes funkciók. ;)

Link to comment
Share on other sites

hope

Én Photoshopot használok, ott a következõképpen menne a dolog (hátha a corelben is): a szövegrõl/virágról kell egy-egy másolat új rétegre -> vízszintes tükrözés -> a réteg aljának leradírozása egy nagyméretû, nagyon lágy szélû radírral

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Igen, ez érvényes a sík alakzatokra, de ha mondjuk térbeli alakot akarsz, mint pl ezen a képen?? Itt ha csak egyszerűen tükrözöd, akkor a gép oldalánál nem így lesz a kép, hanem pont ez eredetivel ellentétes irányban. (Ezt jól leírtam)

 

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

CorelDRAW-ban úgy a legegyszerûbb ilyen tükrözõdést készíteni, hogy az objektumról vagy csoportról készítesz egy függõlegesen tükrözött másoltaot (a Nyíllal a felsõ "kapaszkodót" fogod meg, és lehúzod az alja alá, közben pedig nyomsz egy jobb klikket is). Ezt követõen a az interaktív átlátszóság eszközzel létrehozol rajta egy fentrõl lefelé tartó átmenetes átlátszóságot, ami ízléstõl függõen 40-60%-ról indul és alul biztosan 100%. Ha valamiért a DRAW nem engedi a csoporton használni az átlátszóság eszközt, vagy csak egyszerûen túl összetett, akkor elõtte bitmappé konvertálod.

 

Bitképes szerkesztõben (pl. PSP, Photo-Paint, vagy végszükség esetén Photoshop) sem a radírt használnám, hanem egy átmenetes maszkot, azt utólag egszerûbb korrigálni, mint elõrõl kezdeni, ha kiderül, hogy túl sokat töröltem.

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Értem. Drawban pont úgy csináltam, mint ahogy te is leírtad. Ez oké is szövegnél, de mondjuk egy perspektívikusan ábrázolt tárgynál, vagy képnél, ami térhatást kelt, az oldala nem jól fog tükröződni. Megmutatom konkrátan mire is gondolok. A bekarikázott résznél van a gond.

 

IPB kép

Nincs erre valami Plug-In-ed a corelba?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Csodálkoznék, ha erre volna plug-in, itt tulajdonképpen "szülni" kell egy tükörképet, erre szerintem a grafikus programok maguktól nem képesek. Annyit tudsz tenni, hogy a tükrözés után az adott program torzító eszközeivel megpróbálod úgy torzítani a tükörképet, hogy az perspektívikusan stimmeljen.

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Ja, pont ettõl féltem. Akkor viszont kénytelen leszek a Corel Designert használni, ott ha jól tudom, akkor lehet térben is elhelyezni objektumot és ha az adott térbeli síkon van, akkor a forgatással talán sikerül pont a kép alá bevarázsolnom. Ha megvan, akkor jelentkezem és bemutatom a végeredményt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...