Sanzi 0 Share Posted September 18, 2006 Ha már van Játékajánló topik, miért ne lehetne Programajánló is? A mindenféle beszélgetéseket mellõznénk, és csak akkor szólnánk hozzá, ha valami kivételes progival találkozunk. Próba cseresznye? És kezdemén is eggyel. Bemutatnám röviden a DeskSoft termékét, az EarthView-ot. Én elsõ látásra beleszerettem. Mirõl is beszélünk pontosan? Képzeljük el a földet egy ûrhajóból nézve. Ez még nem olyan nagy ördöngõség. És akkor ezt fejeljük meg azzal, hogy élethûen változik a kinézet! Gondolok itt a felhõkre, a napszakokra, a városok fényeire. Internetrõl kapunk egy relatíve friss adatbázist, ami a valós felhõket mutat. Különféle beállításokat eszközölhetünk, hogy térkép, vagy bolgyó nézetbõl szeretnénk kémlelni a világot. Lehet belenagyítani, elforgatni, eltekerni, szóval olyat állítunk be, amilyet szeretnénk. És akkor a már majdnem csoda: ezt mindet Windows háttérnek gondoltam! Sõt, a képernyõkímélõt is le lehet cserélni! A program weboldaláról külöféle felbontású plusz térképeket szerezhetünk be, így nagyobb nagyítást is eszközölhetünk, pixelesedés nélkül is. És még bele se mentem az apróbb beállításokba... Itt egy kép, ami Európát ábrázolná most. Majd holnap teszek fel egyet, hogy néz ki amikor süt a nap. u.i.: Ilyen nappal: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted September 19, 2006 ZFtp server Egy ingyenes FTP server program, részben magyarul is tud. Elég jónak tûnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted October 2, 2006 Most találtam egy könnyen kezelhetõ fotomontázs készítõ programot. Félautomatikusan kijelölhetõ (elõtér - háttér durva megjelölésével), majd akár 4-szeres nagyításban pontosítható (hozzáadás - eltávolítás) a kivágandó kép. Ezután ki kell választani a háttérszínt, vagy képet, majd beilleszteni rá a kivágott részt. Sajnos a shareware program szöveget ír a kész képre... http://www.ifoxsoft.com/quicksnap.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted October 25, 2006 Találtam egy sokrétû ingyenes progit. Super 2006 Rengeteg videoformátumot ismer, lejátszik, konvertál (még flv-bõl is!), lemet mms:/, rtsp:/ http:/ rõl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted October 25, 2006 ZFtp server Egy ingyenes FTP server program, részben magyarul is tud. Elég jónak tûnik. Mivel hasonlít a GuildFTPd-hez, ezért kipróbálom majd, már csak az a kérdés, hogy kezeli a 4 gigánál nagyobb fájlokat... A Super 2006-ot meg már régóta reklámozom, mert tényleg jó progi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted October 25, 2006 Próbáltam 4069 Megás fájllal és átjött rendesen. Nagyon egyszerû beállítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts