chrisx Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Sziasztok! A tényállás a következő: A laptomonhoz vettem egy Aureon 5.1 USB MKII külső hangkártyát. Örültem, hogy végre az asztali PC-m után majd ezen is élvezhetem az 5.1-et. Sajnos mikor már felraktam az igen csak fapadosnak mondtahtó kezelő felületét, akkor vettem észre, hogy ez bizony 2003-as. Semmilyen frissebb verziót nem találtam. Ez igazából nem is lenne baj, mert szól és müködik. De itt a hogyannal van a probléma. Nem szól a mély sehogy sem, még a filmeknél sem, pedig a tesztnél a fehérzaj tökéletesen szól benne. Igazából azt a kapcsolót hiányolom amit a SB Live-nál meg szoktam, hogy a mélyvágást csinál vagyis azt ráküldi a mélyre. Itt sajnos nincs. Még WinXP hangtualdonságoknál, stb. sem kinálja fel a lehetőséget. Nincs olyan jó angol tudásom, hogy külföldi fórumokra írogassak, hogy valaki tud-e erre a problémára megoldást. Valamilyen alternatív drivert, vagy kezelő felűletet (mondjuk kétlem, h az tudja ezt). Remélem itt tud valaki valmi megoldást. Előre is Köszi!
cicamisk Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Most készülök ilyen kütyüt venni. Hogy boldogultál vele? Sikerült a problémád megoldani? Tudtál szerezni drivert? Az SB Live-nek jobb a szoftvere? Én RCA bemenetes erõsítõre szeretném csatlakoztatni. Ez lehetséges? A jack-et át lehet alakítani? A jelszint megfelelõ?
chrisx Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Szóval eddigi tapasztalataim: A hangkártya magától megjavult, egyik bekapcsolásnál már majd nem úgy szólt ahogy kellett volna. (a sima sztereó hangnál ha a mélyet levágjuk és a sub sugárzóval megszolaltatjuk akkor lenne jó, csak sajnos önkényesen a közép hangok a centerbõl jönnek, így a hang kép elég gáz!! ) Most is van olyan, h hébe hóba meggondolja magát és nem hajlandó 5.1-ben megszólalni. A másik probléma, pl sima zene hallgatás közben, képes véletlenszerûen szétesni a zene, akkor lajátszó progiból kilépés, majd vissza be. Vagy menet közben vándorol a hang egyik hangszóróból a másikba vagy csak szimplán egy szól. Nem kiszámítható, h melyik lesz az Sajnos drivert nem találtam, nincs frissebb azóta sem. Szerintem az SB-nek jobb, legalább is a sima pci-oshoz adottnál, meg amivel találkoztam. Ha veszel RCA- 3,5 jack kábelt akkor bármikor összekötheted. Vittem már buliba, és igen bevált, jelszintel nem volt gond, de paráztam, h egyszer csak megint szét fog esni a hang. Szóval igazából, lehet csak az enyém ilyen, akkor bátran ajánlom, de ha nem akkor inkább nem, mert házibuliban elmegy, de komolyabb dologra nem ajánlanám, meg nem is ezt kéne arra.
cicamisk Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Házi mozizásra mennyire alkalmas? Az SPDIF bemeneten fogadva az infot ki tudja a kimenetén adni a jelet?
cicamisk Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Sziasztok Vista alatt nem használható a kütyû? Nekem sehogy sem sikerült müködésre bírni?
savrotas Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ez a hang szétesõs probléma nálam is jelentkezett és nem tudok vele mit kezdeni. Hiába töltöttem le a legújabb drivert nem változik semmi. Szóval a következõ történik: A hang vándorol a hanszórók között, amikor megnyitom a zenét akármilyen lejátszóval, hibátlanul megy addig míg le nem rakom tálcára, vagy meg nem nyitok egy másik ablakot, vagy alkalmazást. Olyankor elkezd szaggatni majd szétesni a hang majd végül hosszas kínlódás után megáll a lejátszás. 10 000FT + Áfa + Szállítási költség = 15000 Ft ennyit ért.
jhony2575 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Nekem az lenne a kérdésem, hogy vettem 1 surround hangzásra képes hifit, 4 hangszórós!!! Az egyik mp3-as zenénél szól a 2 surround hangszóró, a másiknál nem!!!! Mi lehet az oka????
KGigi Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Egyszerû. Amelyik mp3 stereoban van felvéve, az csak stereoban fog szólni. Erre van megoldás, úgy hívják, hogy Stereo Surround, nézd meg, hátha tudja a készülék.
Kevin111 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Sziasztok! Egy olyan USB hangkártyát akarok venni, amivel meg tudom azt csinálni, hogy két kimenetelen kiküldöm a zenét a keverõre, ott össze lehet mixelni a két számot, aztán ez jönne vissza az erõsítõbe, majd onnan szólalna meg. Esetleg még egy kimenetel jönne a keverõbõl a laptopba vissza, mindezt rögzíteni. Azt néztem, hogy ennek a hangkártyának 3 kimenetele van: a sub, az elsõ és a hátsó hangszórók. Vajon ezek közül kettõ tud úgy szolgálni nekem, mint két sima kimenet?? Ugyanis nekem zenélésre kellene a cucc, nem pedig film nézésre. Szerintetek megoldható vele?? És ha igen, akkor milyen minõségben? Nagyon köszi, Kevin
Recommended Posts