Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Terratec Aureon 5.1 USB MKII


chrisx

Recommended Posts

chrisx

Sziasztok!

 

A tényállás a következő:

A laptomonhoz vettem egy Aureon 5.1 USB MKII külső hangkártyát. Örültem, hogy végre az asztali PC-m után majd ezen is élvezhetem az 5.1-et.

Sajnos mikor már felraktam az igen csak fapadosnak mondtahtó kezelő felületét, akkor vettem észre, hogy ez bizony 2003-as. Semmilyen frissebb verziót nem találtam. Ez igazából nem is lenne baj, mert szól és müködik. De itt a hogyannal van a probléma. Nem szól a mély sehogy sem, még a filmeknél sem, pedig a tesztnél a fehérzaj tökéletesen szól benne. Igazából azt a kapcsolót hiányolom amit a SB Live-nál meg szoktam, hogy a mélyvágást csinál vagyis azt ráküldi a mélyre. Itt sajnos nincs. Még WinXP hangtualdonságoknál, stb. sem kinálja fel a lehetőséget.

Nincs olyan jó angol tudásom, hogy külföldi fórumokra írogassak, hogy valaki tud-e erre a problémára megoldást. Valamilyen alternatív drivert, vagy kezelő felűletet (mondjuk kétlem, h az tudja ezt).

Remélem itt tud valaki valmi megoldást.

 

Előre is Köszi!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
cicamisk

Most készülök ilyen kütyüt venni. Hogy boldogultál vele? Sikerült a problémád megoldani? Tudtál szerezni drivert? Az SB Live-nek jobb a szoftvere?

Én RCA bemenetes erõsítõre szeretném csatlakoztatni. Ez lehetséges? A jack-et át lehet alakítani? A jelszint megfelelõ?

Link to comment
Share on other sites

chrisx

Szóval eddigi tapasztalataim:

A hangkártya magától megjavult, egyik bekapcsolásnál már majd nem úgy szólt ahogy kellett volna.

(a sima sztereó hangnál ha a mélyet levágjuk és a sub sugárzóval megszolaltatjuk akkor lenne jó, csak sajnos önkényesen a közép hangok a centerbõl jönnek, így a hang kép elég gáz!! )

 

Most is van olyan, h hébe hóba meggondolja magát és nem hajlandó 5.1-ben megszólalni.

A másik probléma, pl sima zene hallgatás közben, képes véletlenszerûen szétesni a zene, akkor lajátszó progiból kilépés, majd vissza be. Vagy menet közben vándorol a hang egyik hangszóróból a másikba vagy csak szimplán egy szól. Nem kiszámítható, h melyik lesz az :D:mérges:

 

Sajnos drivert nem találtam, nincs frissebb azóta sem. :(

Szerintem az SB-nek jobb, legalább is a sima pci-oshoz adottnál, meg amivel találkoztam.

 

Ha veszel RCA- 3,5 jack kábelt akkor bármikor összekötheted.

Vittem már buliba, és igen bevált, jelszintel nem volt gond, de paráztam, h egyszer csak megint szét fog esni a hang. Szóval igazából, lehet csak az enyém ilyen, akkor bátran ajánlom, de ha nem akkor inkább nem, mert házibuliban elmegy, de komolyabb dologra nem ajánlanám, meg nem is ezt kéne arra.

Link to comment
Share on other sites

cicamisk

Házi mozizásra mennyire alkalmas?

Az SPDIF bemeneten fogadva az infot ki tudja a kimenetén adni a jelet?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
cicamisk

Sziasztok Vista alatt nem használható a kütyû? Nekem sehogy sem sikerült müködésre bírni?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
savrotas

Ez a hang szétesõs probléma nálam is jelentkezett és nem tudok vele mit kezdeni. Hiába töltöttem le a legújabb drivert nem változik semmi. Szóval a következõ történik: A hang vándorol a hanszórók között, amikor megnyitom a zenét akármilyen lejátszóval, hibátlanul megy addig míg le nem rakom tálcára, vagy meg nem nyitok egy másik ablakot, vagy alkalmazást. Olyankor elkezd szaggatni majd szétesni a hang majd végül hosszas kínlódás után megáll a lejátszás. 10 000FT + Áfa + Szállítási költség = 15000 Ft ennyit ért. :S

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
jhony2575

Nekem az lenne a kérdésem, hogy vettem 1 surround hangzásra képes hifit, 4 hangszórós!!! Az egyik mp3-as zenénél szól a 2 surround hangszóró, a másiknál nem!!!! Mi lehet az oka???? :(

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Egyszerû. Amelyik mp3 stereoban van felvéve, az csak stereoban fog szólni. Erre van megoldás, úgy hívják, hogy Stereo Surround, nézd meg, hátha tudja a készülék.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Kevin111

Sziasztok!

 

Egy olyan USB hangkártyát akarok venni, amivel meg tudom azt csinálni, hogy két kimenetelen kiküldöm a zenét a keverõre, ott össze lehet mixelni a két számot, aztán ez jönne vissza az erõsítõbe, majd onnan szólalna meg. Esetleg még egy kimenetel jönne a keverõbõl a laptopba vissza, mindezt rögzíteni.

 

Azt néztem, hogy ennek a hangkártyának 3 kimenetele van: a sub, az elsõ és a hátsó hangszórók. Vajon ezek közül kettõ tud úgy szolgálni nekem, mint két sima kimenet??

 

Ugyanis nekem zenélésre kellene a cucc, nem pedig film nézésre.

 

Szerintetek megoldható vele?? És ha igen, akkor milyen minõségben?

 

Nagyon köszi,

Kevin

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...