Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Miért nem csak linux?

azaki1528464469

Recommended Posts

azaki1528464469
Posted

Biztos sok mindenkinek kell még mindig több operációs rendszert használni mert van amit nem tud megoldani Linux alatt. Én például a Tv és webcam miatt kénytelen vagyok több oprenszert is használni (na meg érdekel is mindkettõ+ én is elõbb Windowszal találkoztam). Érdekelne hogy másoknak mi hiányzik ahhoz hogy végleg át álljanak a Linuxra. Fõleg egy vállalkozásnál ez több 10000-ft is lehet.

Posted

Meg kell, hogy mondjam, hogy a Linuxból semmi nem hiányzik, ellenben a Windowsból sok minden! Alig ismerek olyan programot (akár Wines, akár Mac-es) amely ne futna Linuxon, vagy ne lenne alternatívája.

(A kérdést fordítva kellene feltenni.) 8)

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Nekem ez a valami sokáig a winmodemem okozta, nem volt hozzá driver. Már van-ergo: keress! Mi a Tv és a Cam típusa?

azaki1528464469
Posted

A Tv Cinergy 400 tuner, a Webcam: Smart Cam 2.1. Ha tudtok drivert szívesen venném. És akkor ti csak Linuxot használtok (õszintén!!) mert ha nem a kérdés továbbra is adott.

Posted

Én mindkettõt, de a linuxot csak gyakorlásból, meg hogy megismerjem.

Scorpion Spyke
Posted

Hát például rengeteg játék nem fut Linuxon! Minap Linuxon néztem az NTFS particióimat, látni látja, de másolni rá nem tud semmit!

Posted

Fentiekre reagálva: Kacsa! Próbáld ki! Létezik Cedega, Crossover, Wine, és nem utolsósorban a gőzerővel fejlesztett ReactOS. Ezekkel gyönyörűen fut minden program (Adobe PS, FarCry, stb...)

Tehát: létezik program amivel a NTFS-t lehet írni-olvasni, a Blackpanther alapból tudja. Más Linuxba utólag kell integrálni. Fordítsuk meg a helyzetet: az XP nem kezelii az ext2 és ext3 fájlrendszert! További info itt!

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Ntfs-3G Rulz ;)

Posted

Az összes vállalatirányítási szoftverünk Windows-os.

Posted
Minap Linuxon néztem az NTFS particióimat, látni látja, de másolni rá nem tud semmit!

ntfs-3g, ahogy Davs mondja. Ráadásul magyar fejlesztõk kezébõl...

Posted
További info itt!
Itt olvashatsz NTFS-3g-ről! Érdemes elolvasni Altaparmakov válaszát, nagyon örül és dicsér!

Az összes vállalatirányítási szoftverünk Windows-os.
Kérdésem, hogy mi vitte rá a cégeket a Windows használatára? (Volt egy kis pénz, mire költsük?) Továbbá emulálható bármivel!
Posted

1997-ben még nem volt olyan állapotban a Linux, hogy ilyen célokra használható legyen. Meg nem is értettünk hozzá. Emulálni meg nem szeretek, az soha nem olyan, mintha az igazi lenne.

Posted

A 90-es években a Windows a jó kezelhetõséggel, szép felülettel, meg a feljõdés nyomonkövetésével tudott sokat kaszálni, ami mondjuk érthetõ, hisz a DOS gyönyörû feketesége nem nagyon tudta meghatni a kezdõ felhasználókat, még akkor sem, ha a Windows már grafikus felületet biztosított nekik. Ezért használ szinte az egész világ Windowst, ugyanis már nem szakadnak el, ha ezer szállal kötõdnek Redmondhoz. A cégek pedig nem fognak cserélni, bár feltört a linux, mint huszárpopsi a hadgyakorlaton.

@arpsoft: Ez igaz, hozzátenném, hogy sokan meg még most sem értenek hozzá. Ide tartozok én is. Hasznáétam egy pár óráig linuxot, de az Internet-elérhetõségemet nem tudtam beállítani, ami fontos lett volna, szóval maradt a jó öreg Winyó, de egyre több alternatív szoftvert használok, hogy egyszer áttérhessek Linuxra, a winyó pedig maximum játékra maradna fenn.

@Scorpion Spyke:

A játékok még nagyon Winyósak, bár nagyon örültem annak, hogy már a CoD 1 is felment Linuxra.

A linux szerintem soha nem fog NTFS típust használni...

Posted

Miért használna NTFSt, vannak jobb minõségû fájlrendszerei (ext3, reiserfs, xfs, és a meg nem valósult winfsel egyenrangú reiser4).

NTFSt most már írja, olvassa rendesen - ntfs-3g. http://wiki.hup.hu/index.php/NTFS-3G

Nem értem mi a probléma.

Posted
Én mindkettõt, de a linuxot csak gyakorlásból, meg hogy megismerjem.

Nekem egy Fedora Core 5 és egy XP fut párhuzamosan. Jobb a Fedora, ez egyértelmû számomra, de az is igaz, jelenleg még több területen használhatóbb az XP. Nem értek még annyira a Linuxhoz, bár erõsen próbálkozom.

Amivel gondom van Linux alatt:

Lexmark Z612-es driver

Trust 1210K PowerC@m

LifeView FlyTV Platinum tv tuner (bár TV Time már úgy-ahogy megoldotta...

most így hirtelen ennyi.

Jah, még a Thunderbird-bõl hiányolom azt a funkciót, ami az Outlook 2003-ban benne van: ikon állapotban csak a tálcán látszik, és automatán frissíti magát. Lehet, hogy ez is benne van, csak nem találtam meg.

Üdv,

Judge

Posted

Nálunk a cégnél a cég felének linux van fent. Fedorát (Core5) használunk, kivéve a rendszergazdák közül egy páran, akik Debian hívők vagyunk, így nekünk Ubunt van fent.

Itthon is Ubuntu Dapper van fent, gyönyörűen megy vele még a HP nyomtatóm is. Mindent meg tudok oldani vele. Egyedül a Corel Draw hiányzik, de majd a Wine-t kipróbálom.

Örülök neki, hogy egy jól használható ingyenes operációs rendszert használok, és így minden legális a gépemen. Sajnos a Windowst nem tudom és nem is akarom megfizetni, ezért nem használom.

Sajnos a legtöbb szoftvergyártó kizárólag Windowsra fejleszt, különösen érvényes ez a tendencia azokra a saját fejlesztésű szoftverekre amit pl. Arpsofték is használnak. :(

azaki1528464469
Posted

Most pl azért repül az uhu mert nem tudtam beállítani hogy ne játsszon le effektet minden mûveletkor (hol lehet azt kivenni, le állítani?????????? ) kerestem, próbálgattam majd már zenét sem tudtam lejátszani jobb esetben hiba üzenet, rosszban még az sem. KI volt az a agya ment fickó aki kitalálta hogy minden mûveletre hang üzenet kell?? Most keressem ki mit ütött ki??

Inkább újra teszem az egészet. Persze most jön az üzi hogy nem értek hozzá. Ja. De minek kell ilyen hülyeségeket beletenni, Win alatt ha minden mûveletre hang üzenet jönne hogy értékelnétek,

kinek van úgy beállítva a gépe??

Posted

Én is folyamatosan ismerkedek a Linuxal, és egyre jobban tetszik. A gond csak tényleg az, hogy ugyebár a világ mozgatórugója a pénz, így egy ingyenes rendszer, ingyenes programmal soha nem fog elérni akkora publicitást mint egy fizetõs verzió. A linux kiváló kis vállalatok rendszerének, de mint mondották az elõttem szólók, sok rendszer még csak windows-t támogat, ráadásul így is vannak problémák az alapszintû windows felhasználókkal, el se merem képzelni mi lenne, ha egy linuxot húznák a gépükre :hááát: .

Tény, hogy a linux egyre jobban tör felfelé, és csak támogatni tudom a fejlesztést.

Talán akkor fog igazán megugrani a Linux iránti kereslet, mikor jövõ évben a microsoft kiadja az új eredetiség ellenörzõ frissítését, amivel az illegális példányokat kivonja a forgalomból :lol: .

azaki1528464469
Posted

Új telepítés után az alul lévõ panel automatikus elrejtését választottam 2 perc után jöttem rá hogy nem csak le hanem balra is elrejti, kedves rejtegetõk a bal sarokban keressétek. :mérges:

azaki1528464469
Posted
Én is folyamatosan ismerkedek a Linuxal, és egyre jobban tetszik. A gond csak tényleg az, hogy ugyebár a világ mozgatórugója a pénz, így egy ingyenes rendszer, ingyenes programmal soha nem fog elérni akkora publicitást mint egy fizetõs verzió. A linux kiváló kis vállalatok rendszerének, de mint mondották az elõttem szólók, sok rendszer még csak windows-t támogat, ráadásul így is vannak problémák az alapszintû windows felhasználókkal, el se merem képzelni mi lenne, ha egy linuxot húznák a gépükre :hááát: .

Tény, hogy a linux egyre jobban tör felfelé, és csak támogatni tudom a fejlesztést.

Talán akkor fog igazán megugrani a Linux iránti kereslet, mikor jövõ évben a microsoft kiadja az új eredetiség ellenörzõ frissítését, amivel az illegális példányokat kivonja a forgalomból :lol: .

Na és láttuk a Vista árait, kifogja azt megfizetni, várom a jelentkezõket. :pislog:

Posted
Új telepítés után az alul lévõ panel automatikus elrejtését választottam 2 perc után jöttem rá hogy nem csak le hanem balra is elrejti, kedves rejtegetõk a bal sarokban keressétek. :mérges:

Legalább írnád le hogy milyen asztalkörnyezetrõl van szó. Gondolom Gnome, mivel az rejti el így a tálcát. A Gnome így mûködik, ha nem tetszik tessék más asztalkörnyezetet használni. Itt lehet választani szabadon, ha nem tetszik valami.

Hangról se írtad le, milyen asztalkörnyezet alatt rossz, lehet így háborogni, de mindenképpen user-error, és még segíteni se tudunk így :P

azaki1528464469
Posted

Nem jól gondoltad a Gnome-ban felül van a tálca, kde alatt történnek ilyen cselekedetek, hogy user-error az biztos de szerinted ezek logikus mûveletek? :démonikacaj:

Posted
de mindenképpen user-error

Ahogy mondani szokták, hogy a hiba a billentyűzet és a szék között van. :lol:

IPB kép

Más: Gnome-ban is áthelyezhető a tálca!!

Posted

Na és láttuk a Vista árait, kifogja azt megfizetni, várom a jelentkezőket. :pislog:

Én biztos nem :) Ha már Vista, meg Live - igaz, abszolut OFF TOPIC, de az MSN Live baromira nem jön be. Előre félek a Vistatól. Plusz a vas sem bírná. Ez is egy piros pont a Linux javára.

Posted
Nem jól gondoltad a Gnome-ban felül van a tálca, kde alatt történnek ilyen cselekedetek, hogy user-error az biztos de szerinted ezek logikus műveletek? :démonikacaj:

:démonikacaj::démonikacaj::démonikacaj::démonikacaj::démonikacaj:

Kedves elégetlenkedő fórumtárs. Tessék a panel tulajdonságaira kattintani, majd a Hiding(mittomén hogy van magyarra fordítva) részt megnézni. Tessék ámulni, hogy mennyi féle képpen be lehet állítani az elrejtést, többek között úgyis hogy csak bal oldalon csalogassa elő.

Előbb kéne gondolkodni, utána hőbörögni - különben szerintem pont ezért nem vált túl népszerűvé a Linux, minden felhasználó így "gondolkodik", aki windows elöl ül át.