Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP telepítési problémák


dottomtom

Recommended Posts

dottomtom

Sziasztok!

 

Vettem egy HP PSC 1500 típusú fotónyomtatót, melyet a munkámhoz kellene használnom. Telepítés után azt vettem észre, hogy a már régóta megfelelõen mûködõ FPT kapcsolataim elkezdtek rakoncátlankodni,

az USB portjaim pedig olyan hibajelenségeket produkálnak mint pl: az egér elkezd lefagyni, a fényképezõt minden alkalommal újratelepítteti....stb. Arra már rájöttem hogy fordított telepítéssel - elõször a nyomtatót rakom fel, majd csak ezek után dugom be a többi, usb porton keresztül kommunikáló eszközt - ki tudom szûrni

a problémát, de az ftp sehogy nem jó, azaz NETen keresztül hibátlanul mûködik, LAN kapcsolaton meg nem.

Próbálkoztam már új IP azonosító megadásától kezdve (hátha ütközik a nyomtatóéval) az összetevõk frissítétén át, az automata címkiosztásig mindennel, eltávolítottam a Totalcommandert, majd újra telepítettem, vica versa a nyomtatóval, de semmi hatás. Eredményt csak a format c:// hozott, ami után megint flottul ment minden mindaddig, míg újra fel nem raktam a nyomtatót.....

Mit tudok még tenni annak érdekében, hogy legyen FTP-m LANon keresztül is? egyáltalán mi köze van egy USB-n keresztül csatlakoztatott hardwarenek(nyomtató) a LANkártyához kötött XBOX-hoz? számomra rejtély

Segítségeteket köszönöm.

 

Tamás.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Nem tudom, de lehet esetleg táp! :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Gondolom annyi köze van, hogy van egy olyan funkciója, hogy hálózatra lehet kötni, így mindenki eléri, aki a hûlózaton van. Valamit ilyenkor kavar be a HP szoftvere. Beállítás probléma lesz ott, de így láthatalanban elég nehéz akármit is mondani...

Hatalmas ötletet nem tudok mondani, de USB+LAN+Nyomtató driver frissítést ajánlok. Feltéve, ha van újabb verzió.

Link to comment
Share on other sites

Crocket

Nekem volt hasonló problémám, ITT olvashatsz róla bővebben. Szintén HP nyomtatóval próbálkoztam, a baj az volt, hogy nem Microsoft által aláírt a billentyűzetem és az egerem. Az USB gondra talán megoldás lehet, az FTP-t passzolom. Mondjátok, a CANON-nál miért nincs ilyen probléma?! :mérges:

Link to comment
Share on other sites

dottomtom

Volt driver frissítés, hardware megosztás viszont nem, így nem hiszem, hogy az lenne a gond. a nyomtató USB-n csatlakozik, nem sajátporton. azt sem értem, hogy a hardw., softw. eltávolitása után sem áll vissza az ftp....komolyan kidobom az ablakon az egészet... :mérges:

Link to comment
Share on other sites

Crocket

Ha tudsz, próbálj meg csatlakoztatni egy másik márkájú nyomtatót. A driver amire frissítettél, nem béta verzió?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
negroboszi

hali. nekem a HP F4180-sal van gondom. Vírus miatt újra kellett telepítenem a WinXP, de sajna a nyomtatót nem tudtam újratelepíteni gyári CD-rõl és saját honlapról letöltött telepõ prg-mal sem. Kétféleképpen telepítettem újból:

1. Akkor csatlakoztattam a nyomtatót amikor a prg. kérte. (még új USB kábelt is vettem) Az új hardver varázsló rögtön bekapcsolt, de nem tudta telepíteni, a hiba: érvénytelen adatok. A telepítõ prg. nem tudta befejezni a telepítést, a termék konfigurálásakor ( 96%, 4/4. lépés) "kiakadt", nem lehetett sem továbblépni, sem kilépni.

2. Nem csatlakoztattam a nyomtatót, erre a telepítõprg. lehetõséget ad. Így a telepítés befejezõdött. A gép újraindításakor a nyomtató már bekapcsolva, csatlakoztatva volt. Az új hardver varázsló ismét bekapcsolt, ismét érvénytelen adatok a hiba. A nyomtató azonban mûködik (a scannelést kivéve!(hibaüzi: nincs kommunikáció)), DE a termék konfigurálása elindul és ismét 96%-on kiakad, a hiba: végzetes hiba történt a telepítés során. OK v. kilép(x) után újra és újra indul, nem lehet leállítani, kilépni belõle a feladatkezelõvel lehet, de ha nyomtatok vmit újraindul a termék konfigurálás.

Lenne Valami ötlet SOS? Nem szeretnék új nyomtatót venni, még csak 5 hónapos..... :mérges:

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#
Lenne Valami ötlet SOS?
Ezt nem nagyon lehet tovább fokozni. Úgy tűnik mindent megpróbáltál. Ha van rá lehetőség, próbáld meg egy másik számítógépen, ha ott jó, akkor formázz.

Nem szeretnék új nyomtatót venni, még csak 5 hónapos..... :mérges:

A hatályos magyar törvények szerint a 10 000 ft feletti vételárú számítástechnikai termékekre kötelező az 1 év garancia. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

A HP multifunkciósok, nyomtatók driveréhez szokott kelleni valamelyik .NET keretrendszer. Van amelyikhez még az elég régi 1.1, ami külön tészta.

Ha nem volna telepítve, akkor persze a HP driver telepítés közben érzékeli és ezt is felrakja, de szerintem jobb magunknak előre elintézni.

Nézd meg, hogy melyik .NET kell hozzá, és ezt is telepítsd előre a hotfixeivel együtt. Hátha ez segít.

Meg az XP is SP3-as legyen ugyancsak az összes azóta megjelent biztonsági frissítéssel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...