arpsoft Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 ... Mindenesetre nekem is problemat okoz, hogy a Wordben tudok csak ekezetes betuket irni, ott is csak ugy, hogy lenyomok betunkent 2-2 billentyut. Milyen kiosztása van a billentyûzetednek? Kérek mindenkit, hogy khitteen ékezetmentességét ne kritizáljátok! Éppen ezt szeretné megoldani! Köszönöm!
ProFiler Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 A Windowsban a magyar nyelvű billentyűzet az alapértelmezett? Lehetséges, hogy a Wordben magyarra van állítva, de a rendszerben csak angol. Vezérlőpult íl: Területi és nyelvi beállítások íl: Nyelvek fül íl: Részletek íl: magyar-magyar legyen, ha esetleg van más bejegyzás az alsó listában, akkor azt törölheted. Ciao.
khitteen Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Szia! Koszonom szepen, hogy mellem alltal. Sajnos eleg keveset ertek a szamitogepekhez es amit tudok azt is autodidakta modon sajatitottam el (masfel ev alatt) , ugyhogy nagyon orultem amikor megtalaltam ezt a forumot, mert itt tenyleg lehet tanulni (Raadasul magyarul van!) . A helyzet az, hogy ez egy olasz Toshiba laptop es magyar ekezetes betuk nincsenek rajta. Vannak "ňŕčůě" betuk ugyan, de ebbe is bele lehetne kotni a magyar nyelv szempontjabol, mert ott pont az ellenkezo oldalra dolnek az ekezetek. Amugy a Windows es a Word is olasz nyelvu, mint gyakorlatilag a programjaim 90%-a. Egyeb iromanyaimhoz beallitgattam a Word-ben a "rendes" ekezetes betuket, de eleg faraszto a gepeles, megmondom oszinten. Gondoltam ra, hogy megprobalok csatlakoztatni a gephez egy magyar billentyuzetet, de itt ugye nem arulnak ilyet, raadasul azt sem tudja megmondani senki, hogy egyaltalan mukodne-e. Nagyon megkoszonnem, ha sikerulne megoldast talalni tobbek kozott erre a problemamra (is) es kulon koszonet a turelmetekert es a segitsegetekert.
ProFiler Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Figyi, azt nézd meg, amit leírtam feletted. Ott át tudod állítani magyarra és máris tudsz magyarul írni. Ciao.
arpsoft Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Maximum matricázod vagy feliratozod a billentyűket, ha esetleg nem menne kapásból, mi hol van. Egyébként nem World (khitteen) és nem is Wor (PF ), hanem Word!
Adani Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Hallottma olyan progiról is, amivel át lehet definiálni a billentyûket. Még ha pár gombot fel is kell áldozni miatta. Pl: Ha nincs í a billentyûzeten beáldozandó a Windows gomb.
khitteen Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Hát megcsináltam!!! Igaz kicsit még javítani kell majd rajta, mert egyenlõre semmit nem találok... A kérdésem még az lenne, hogy ha vissza szeretném kapni az olasz kiosztást, akkor a kontrol panelen is vissza kell állítanom a nyelvet, vagy elég csak a Word-ben? Egyáltalán van rá lehetõség, hogy két különbözõ dokumentumot be tudjak úgy állítani, hogy az egyik automatikusan az olasz nyelvnek, a másik pedig a magyar nyelvnek megfelelõen induljon el? Köszi arpsoft, javítottam. Amúgy meg mindenkinek külön köszönet!!!
khitteen Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Megint egy kis problema... Azert akartam irni, mert amikor a Wordben irok, akkor fel van cserelve a "Z" es az "Y" betum,gondoltam talan ti tudtok valami megoldast, mert en nem vagyok kepes megcserelni oket, akkor sem, ha leterdelek ele... Erre mikor itt elkezdtem megirni az uzenet, akkor egyszeruen csak atvaltott, de annyira, hogy mostmar se magyar se olasz ekezetes maganhangzok sincsenek, csak irasjelek. Raadasul azokat is teljesen rendszertelenul keverte ossze, pl.a zarojel helyen csillag van, a kerdojel helyett kotojel, stb. Viszont a Wordben maradt minden ugyanugy (Legalabbis idaig ugy nez ki,de mar nem eskudnek semmire sem...). Van valaki, aki erti ezt? Most akkor ezentul így lesz,hogy minden egyes alkalommal,amikor irni akarok valahova, akkor vadasznom kell a betuimre es az irasjeleimre, hogy megis hol vannak? Vagy mar csak ez segit
ProFiler Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 De mit csináltál? Ha a magyar nyelv van beállítva alapértelmezettnek, akkor nincs semmi gond. Nézd meg megint. A Wordben egyébként majd tudsz váltogatni a nyelvek között, akkor az független lesz a Windows nyelvétől. A z és y felcserélését nem értem. Tán az olasz billentyűzet qwerty kiosztású? Mert az nem probléma, csak a qwertz-hez kell szokni. Ciao.
eremit Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 @khitteen 101 gombos billentyuzet van beallitva Nalad? (Stilszeru vagyok.)
khitteen Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 @ProFiler Hat ez az, hogy nem csinaltam semmit! A Wordben allitgattam be az irasjeleket, mert ugye osszekeverte oket, meg azt probalgattam, hogy milyen szep uj betuim vannak, amikor kiderult, hogy az "Y" meg a "Z" helyet csereltek... Probaltam en mindent, de nem ment. Aztan gondoltam, irok nektek, hatha sikerul ezt is olyan konnyen megoldanotok, mint legeloszor. Elkezdtem ide irni es az uzenet elejen meg magyar ekezetes betuim is voltak, mikor egyszer csak atvaltott es osszekeveredett minden. Semmi ekezet, csak irasjelek, de azok viszont minden mennyisegben. Termeszetesen teljes kaoszban. Pl.: a "^" helyen "?" volt, de a "!" helyen is. Vagy a "?" helyen volt a "-". Meg meg sorolhatnam, de nem akarok untatni senkit. Elmeselni nem lehet, ezt at kell elni... Ezek utan a Wordben minden a beallitasaim szerint mukodott, de azon kivul viszont sehol mashol. Diohelyban ennyi. (Ja. A pont es a vesszo a helyukon maradtak...) Legjobban az zavart, hogy nem tudtam kinyomozni, hogy hol a "@", ugyhogy most visszaalitottam a Windows-t IT-re es így jo. Minden a helyen. En meg nem ertem mi tortenhetett. De ti biztosan okosabbak vagytok nalam. @eremit Amugy egeszen pontosan 86db. billentyum van (ezt ugye most szamoltam meg), de az egesz gepen osszesen akkor sincs 101,ha mindent beleveszek. Ezzel most biztos orult sokat segitettem...
ProFiler Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 De mindig mást mondasz. A vezérlőpultban állítsd úgy be, ahogy leírtam és jónak kell lennie! @ eremit: Notebookja van. Ciao.
eremit Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Pardon, notebook! (- mondta a sün, és lemászott a súrolókeférõl.)
khitteen Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Sziasztok! Uj problemam van!!! _ltunt az "_" b_tum!!! Sajnos n_m tudom l_irni m_lyik, d_ gondolom ki tudjatok talalni. Amikor id_ kattintottam, akkor _lk_zdt_ magatol t_l_irni a k_p_rnyot "_" b_tukk_l, aztan mar n_m is sik_rult tobb_t l_irni, akarhogy nyomkodom a bill_ntyut. N_m tudom, l_nn_-_ valamily_n javaslatotok szamomra? ítség: ítség: ítség:
ProFiler Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Jézusom! Nem lenne jobb, ha újratelepítenéd inkább azt a Windowst? Esetleg mi lenne, ha magyart tennél fel? Ciao.
khitteen Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Sziasztok! Nem irtam, mert gondoltam probalkozom. Felturtam a gepemet meg a netet informaciok es megoldasok utan kutatva, sajnos nem sok sikerrel. Vettem egy klaviaturat (105-os kiosztasu,olasz), ezzel legalabb annyit elertem, hogy van "e" betum. Probaltam programokat keresni, amivel at lehetne konfiguralni a billentyuzetet ugy, hogy alapjaban ne sokat kelljen rajta valtoztatni, viszont amit akarok, azt szabadon lehessen es ne kelljen a betuk elott CTRL-t meg ALT-ot nyomni(olyasmit,ami a Word-ben van,csak ott pont ez a hiba). Kerlek titeket, hogy ha tudnatok nekem ajanlani olyan programot, ami biztosan mukodik, mert en nem jartam sok sikerrel. Amivel mar eleve így lenne beallitva a klaviatura es nem kellene valtogatni a nyelvet,stb., csak hozzarendelnem a hianyzo magyar hosszu maganhangzokat. A nyelvvaltas azert is zavaro, mert mindig kicsereli a "z"-t meg az "y"-t (errol itt is olvastam, valakinek volt hasonlo problemaja, ami rendbe is jott neki, de a megoldast sajnos nem irta le). A Windows cserejet kerulnem U. i. : Nem tudom miert, de ugye a masik "e" betum eltunt a laptoprol es igazan szeretnek a vegere jarni, miert. Nyissak egy uj topikot, vagy irjam a "nincs 'o' betum"-be, vagy ahol "nem mukodik par billentyu"? Koszi, sziasztok.
khitteen Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Sziasztok! Csak annyit szeretnék mondani, hogy megoldódott minden problémám, már ami a billentyûzetet illeti. A gond az volt, hogy meghalt a laptop klaviatúrája. Kedves ismerõsöm ezt kikötötte és azóta vígan mûködik a gép - a másik billentyûzettel. Mindenesetre köszönöm nektek, hogy idõt és türelmet fordítottatok rám, sokat tanultam.
Recommended Posts