Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Word dokumentum képfájlként

Recommended Posts

Posted

HELP!! Nagyon fontos lenne megoldanom még ma egy problémát! Készítettem egy programfüzetet (A5 méret, 20 oldal, formázva, képekkel) Word-ben, amit a nyomda - mivel Mac-et használ - képfájlként kér oldalanként! Lehet tiff és jpeg is. Meg lehet ezt oldani? Reggel le kéne adnom, de egyszerûen nem találom a megoldást. Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

a nyomdák általában valóban képfájlként kérik az anyagot. Ezért céleszerű már célprogramban dolgozni, melyek már automatikusan képfájlba mentik az anyagot. De ezzel, vagy ezzel még próbálkozhatsz, nem tudom, milyen lesz az eredmény.

Posted

Mizsi, ha ez bejön, imába foglalom a neved! Köszi a tippeket! Mellesleg nekem is késõn szóltak, hogy a nyomdában Mac gépeken dolgoznak!

Posted

A végén egészsen "kiokosodtam" ebben a témában! Egy hirtelen jött ötlettõl vezérelve felhívtam a nyomda fönökét (úgy este fél tiz magasságában) és megkérdeztem, hogy mit szólna a PDF állományhoz? Az lenne a legjobb, vágta rá, hiszen az platform független és tökéletesen beleilleszthetõ az általuk használt nyomdai programba! A meglepetés igazából akkor ért, amikor a 20 oldalas - képekkel, grafikákkal, felsorolás jelzõkkel - word munkámat az Adobe Acrobat néhány másodperc alatt tökéletes PDF állománnyá konvertálta, ráadásul beállítható nyomdai minõségben! Most már értem, hogy a cég ahol dolgozom, miért ragaszkodik annyira a Adobe programokhoz. (Igaz, én ajánlottam a Photoshop miatt. :) )

Posted

Ha megoldódott a probléma, akkor OFFolni is lehetne...