Jump to content
GSForum - Segélyvonal

RSS olvasása

Recommended Posts

Posted

Hali!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mondjuk a http://pcworld.hu/rss/rss.xml szeretném belerakni a honlapomra, hogy onnan elérhetõek legyenek a hírek. 8)

Azt hittem (naivan), hogy az XML fájlt majd valamilyen css-sel, vagy hasonlóval megformázom, de a dolog sajnos nem ilyen egyszerû. :pislog:

Kipróbáltam a hirforras.srv.hu -t, ami jó is lenne, azonban egy ideje nem üzemel. :Sír: Ebben meg lehetett "formázni" a hírfolyamot, és egy egyszerû linkkel beilleszteni a saját honlapomba.

Szóval van valakinek tippje, hogyan kezeljem HTML-be (PHP, stb) az RSS-t? :ötlet:

Hála:

aThoMee

Posted

Már miért ne tudnád CSS-el formázni az XML-t? :pislog:

<xml-stylesheet type="text/css" src="stylesheet.css">

Posted

Arra gondolt, hogy a kódban nem tud CSS-t írni, hanem külön kell stíluslapot csinálnia. Szerintem...

Posted

Azért gond, mert az xml folyam (az rss) nem nálam van, hanem a pcw honlapján, és nem tudom így hogyan kell formázni. Az RSS-t amúgy sem nagyon tudom hogyan lehetne. Már jó ideje keresgélek megoldást a neten, de eddig nem találtam.

Várom a jó ötleteket:

Adott RSS folyam (XML ugyebár) megjelenítése saját honlapon...

Köszi:

aThoMee

Posted

PHP-vel elméletileg meg tudod csinálni, hogy azt a sort beszúrja az XML-be. De ne kérdezd hogyan, én sem tudom. :upsz:

Posted

Az ötlet nem rossz, utánanézek a dolgoknak...

Hála:

aThoMee

Posted

Hi! PHP-ben a beszúrás include, nem? Úgy hiszem az, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom a PHP-t, csak hallottam valahol. Inkább csak részeket tudok belõle.