aThoMee Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Hali! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mondjuk a http://pcworld.hu/rss/rss.xml szeretném belerakni a honlapomra, hogy onnan elérhetõek legyenek a hírek. Azt hittem (naivan), hogy az XML fájlt majd valamilyen css-sel, vagy hasonlóval megformázom, de a dolog sajnos nem ilyen egyszerû. Kipróbáltam a hirforras.srv.hu -t, ami jó is lenne, azonban egy ideje nem üzemel. ír: Ebben meg lehetett "formázni" a hírfolyamot, és egy egyszerû linkkel beilleszteni a saját honlapomba. Szóval van valakinek tippje, hogyan kezeljem HTML-be (PHP, stb) az RSS-t? Hála: aThoMee
Garono Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Már miért ne tudnád CSS-el formázni az XML-t? <xml-stylesheet type="text/css" src="stylesheet.css">
zsoltchelsea Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Arra gondolt, hogy a kódban nem tud CSS-t írni, hanem külön kell stíluslapot csinálnia. Szerintem...
aThoMee Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Azért gond, mert az xml folyam (az rss) nem nálam van, hanem a pcw honlapján, és nem tudom így hogyan kell formázni. Az RSS-t amúgy sem nagyon tudom hogyan lehetne. Már jó ideje keresgélek megoldást a neten, de eddig nem találtam. Várom a jó ötleteket: Adott RSS folyam (XML ugyebár) megjelenítése saját honlapon... Köszi: aThoMee
Garono Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 PHP-vel elméletileg meg tudod csinálni, hogy azt a sort beszúrja az XML-be. De ne kérdezd hogyan, én sem tudom.
aThoMee Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Az ötlet nem rossz, utánanézek a dolgoknak... Hála: aThoMee
Giraffe1 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ajánlom figyelmetekbe Neumann Ház honlapjának RSS-ét.
zsoltchelsea Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Hi! PHP-ben a beszúrás include, nem? Úgy hiszem az, de nem vagyok benne biztos. Nem tudom a PHP-t, csak hallottam valahol. Inkább csak részeket tudok belõle.
Recommended Posts