zoli19 0 Share Posted September 7, 2006 Sziasztok! Sajnos Nagy gondom van! Vásároltam egy NVidia GeForce 6200A 128Mb-os monitorvezérlõt a PII 466-os gépemhez (eddig S3Trio2X-es kártya volt a gépbe amely tönkrement). Sajnos a Windows98 nem hajlandó feltelepíteni a meghajtóprogramot hozzá hardverütközésre hivatkozva. Az alaplap egyes memóriacímei ütköznek a monitorvezérlõ kártya címeivel és nem is enged ezeken módosítani. Az alaplap "ECS P6BXT-A+"-os Pentium II Celeron 466-os, amelyen Windows 98 SE fut. Próbáltam egy másik 6200-as kártyával is szintén teljesen azonos az eredmény. Viszont egy kölcsönkért NVidia GiForces4 MX 4000-es kártyával tökéletesen megy... Elõre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2006 Milyen PCI-os eszközök vannak még a gépben? Azt kellene tudni, hogy mi ütközik. Bár furcsállom, mert AGP-s kártya esetén nem lehetne ilyen gond. Lehetséges, hogy hibás, vagy egyszerûen inkompatibilis az alaplapoddal ez az új kártya. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli19 0 Author Share Posted September 8, 2006 A VGA (M> MANLI graphics GeForce 6200A) kártyán kívül két hálózati kártya van a gépben. Realtek RTL8029AS és RTL8139, alaplapon hang és USB. Az alaplap Intel 82371EB/82443BX chip készletû. Sajonos az ütközésteket nem írtam fel, ha egy kicsit ráérek felírom. A kártyát próbáltam egy másik alaplapon is azon is gond volt vele. Elsõre gond nélkül feltelepült, leállításnál viszont mindig újraindult a gép és ezután nem is lehetett elindítani csak csökkentett módba. Érdekesség, hogy ugyanezen a gépen Windows XP alatt tökéletes!? Ebbõl kiindulva megnéztem a dobozát is és azon is csak a WindowsME van feltüntetve a 98 nincs. ír: Az új kártyákhoz nincs 98-as támogatás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 8, 2006 Milyen tápegység van a gépben? Próbáltad már a kártyákat máshova áttenni? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli19 0 Author Share Posted September 11, 2006 Szerintem befürödtem a GF6200-al! ír: Itt vannak az ütközések: Alaplap kiterjesztés PnP BIOS-hoz: 00000000-00FFFFFF Alaplap erõforrásai: 00000000-00FFFFFF Alaplap kiterjesztés PnP BIOS-hoz: 00000000-0FFFFFFF Alaplap erõforrásai: 00000000-0FFFFFFF Alaplap kiterjesztés PnP BIOS-hoz: 00000000-00FFFFFF Alaplap erõforrásai: 00000000-00FFFFFF Alaplap kiterjesztés PnP BIOS-hoz: 00000000-0001FFFF A memóriacímeket kézzel nem tudom módosítani. Nem engedi meg a Windows! Próbáltam az Intel chipkészlet meghajtóprogramját frissíteni, de ez sem segített! A kártyát 3 napig kb. napi 13 órán keresztül próbáltam egy PIII-as gépen XP alatt (VIA chipset), és tökéletes (az már részletkérdés, hogy képminõségben messze alatta marad az ATI 9200-as kártyának 3D-ben viszont szinte azonos pontszámot adott). A tápegység egy AcBel (Compaq) 200W-os ATX-es táp Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 11, 2006 Cserére érett darab. Ne csodálkozz, hogy ezzel a táppal nem megy a gép. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli19 0 Author Share Posted September 19, 2006 A problémát csak úgy sikerült megoldani, hogy egy P4-es gépbe került a GeForce 6200-as és a PII-be a GeFoce4 MX 440-es kártya a P4-bõl. Valószínûleg a PII-be kompatibilitási gondok vannak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli19 0 Author Share Posted October 2, 2006 Kíváncsiságból megnéztem a videókártyát PentiumI-es gépen ALI chipset-en, Win98-on. (A helyzet ugyanaz mint PIII-gépen windows98 alatt). A meghajtóprogram feltelepül a kártya elindul, kifogástalanul mûködik... Leállítanám a gépet és jön a meglepetés: gép nem áll le mint PIII-nál. Karakteres képernyõ a kurzor jobb oldalt a képernyõ közepétõl egy kicsit lentebb, RESET, újrainduláskor lefagy. Szedném le a meghajtóprogramot szabálytalan mûvelet, a meghajtó program eltávolíthatatlan. Van ötletetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts